Suprefact Injection contains a medicine called buserelin acetate. This belongs to a group of medicines called gonadotropin releasing hormone analogues. This is a synthetic version of a hormone that occurs naturally in the body. It works by lowering the production of sex hormones.
Navistina treba da me bodrite,od pocetok postapkata trgna na loso,folikulite pocnaa tek sega kon krajot da rastat.
Битно ги разбудиле . Ајде само позитивно. Мислам дека тоа е најбитно во оваа борба. Чекаме апдејт кога ќе е пункција и трансфер.
Извини мила, за @buba mara84 беше наменета честитката. Тебе ти посакувам успешна постапка и за брзо висока бета.
фала ви на сите и кај мене на поцетоко имасе еден фоликул и естрадиоло ми бесе многу низокпосле одима и други
Na vtor tret den od menzis se meri estradiol samo preku krvta? I ja sum vo proces veke je pocnav postapkata.. Momentalno sum na suprefakt sledno e da dobijam i da mi zemat krv.. Estradiol ke merat samo ili i drugi stvari?
Само ако имаш висок FSH и не се намалува под 12.5, во друг случај нема потреба да им приложуваш AMH. @Aleksandra789 може да ти мерат и прогестерон, но најчесто мерат естрадиол неколку дена по почетокот на стимулација, а може и пред крај. Со среќа во постапката, опушти се максимално и верувај му на докторот.
Мене ми мереа и естрадиол и прогестерон. На почеток и пред пункција. За прогестеронот не сум сигурна, можно е само пред пункција. Не се секирај докторот ќе те води низ постапката. Некои мерат само естрадиол.
Punkcija ponedelnik.Okolu 14 folikuli so golemina od 14 do 18 mm.Uste vecerva merionali i cetrotide i stop inekcija.Sto mislite za goleminata na folikulite...
Ајде, што побрзо да те израдува поштарот со ваучер и одиме напред! Едит: Вака во затишје на форумов, досадно стана, мора да распукаме!