Грешка еднас ама не и два пати.Ама мене ме стимулираа со 0,2 супрефакт а последни 9 дена го мешав со аква и пола истурав. Затоа не растеле ххххх
Aj malku nekoja neka me prosvetli toa Cetrotide vsusnost se dava koga folekulite nerastat dovolno, te ne se dovolno golemi za denot vo koj se merat ili jas gresno ve razbrav A @kukla21 aj te molam pojasni mi sto vsusnost ti zgresile vo postapkata????? Jas sega sum zbunka skroz!!!!!
Jas primav 9 dena puregon po 3 i suprefakt 0.3 pa okej izlegov i so folikuli i so jajce kletki...a iskreno niti znam dali lh mi merele ni nisto. Ne doplakav samo participacijata i za krinon gelot
Јас сама си ги купував и тоа само колку што ми требаше. 7 дена вкупна стимулација. тоа е многу малку за добри ј.клетки и тоа со само 2 пурегона. Плус примив стоп инекција кога беа 17мм. Каша попара.
а кукле и мене не ми е јасно како на пример се добри јајце клетките во ваков случај имам познаничка која остана бремена по пат на инсеминација со примени 5-6 гонала, и тоа со близнаци остана. Или за инвитро бидејќи се вадат треба нешто поинаку да е? Мутава сум малце за некои ствари
За ивф ништо не е "нормално". Кога имаш инсеминација природниот процес се потпомага со стимулација. Во ивф постапка со супрефактот се прави супреаија на природното за да докторот ја има кпнтролата. Трева мин 8-15 фоликули за успех. Ова не е пресудно, ама има доста академаки трудови кои го потврдуваат ова.
Ne se razbiram seuste so stimulaciite i protokololite, no ne mi e jasno kako moze takvi ugledni doktori tolku da propustat i da napravat kasa popara???? Znam deka Lazarevski e No.1 no takvi raboti koga pravat pocnuvam da stanuvam skepticna, dali te gledaat kako pacient ili kako brojka???
Така требало да биде. Се плашев празник да не ми падне во текот на постапката бидејќи природно е кога е празник луѓето да сакаат да одмараат. И ете се се случи околу 24ти мај. Прво стимулацијата ми ја почнаа на 5ти ден со цел да го скокнат празникот и пак за празник ме закажаа.. Тоа е. На кој како му е пишано. Не било тоа за мене. Мм вика, природно сами ќе си направиме. И сега месецов јас планирам да не добијам и да се пофалам. PS Не е ова само моја перцепција. Ова ми го потврди и самиот доктор и плус Петановски.
TAKA E kukle nasa....sami ke si gonapravite...koga silno veruvas,toa i se slucuva P.S, se nadevam Petanovski nema da mi ja utne terapijata.
Utnati protokoli ima na site strani i ne e retkost, osobeno ako e prvo IFV pa doktorot neznae kako reagira pacientkata, ili od negovo nevnimanie, zbunka, ili iskustvo od nekoja druga, a kako site velime sekoja e prikazna za sebe i sekako golem broj na pacienti pa nekoi samo gi saltaat, no posle za da nekoj ni potvrdi deka ima greska, neznam bas i dali ni treba potvrda, posto ete i sam ne si mutav, pa i Google ne informira, a i kako vikaat posle greska site znaat i se doktori. No mnogu e bitno i da ne se brza, najloso e koga sme zapnale bas togas, togas da bide, a ete visa sila pa neodi i neodi, a sekako so toa odi i dodaten stres.
Eve i kaj mene neuspesno e....ni oplodija 5 ama so odmrznata nepodvizni spermatozoidi i denes konecno kazaa deka nisto ne se spoilo i delelo Poveke sreka sledniot pat sega barem imam 12 jajce kletki smrznati
srna, kaj koj doktor pocna so procedurata? Dali so ICSI metodata bi se oplodile jk dokolku kako sto vikas spermatozoidite bile nepodvizni?