Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. EdnoBiserce

EdnoBiserce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    542
    Висината на прогестеронот пред пункција е битна само за контрола. Пред да има или нема трансфер потребно е оплодување на извадите ј.к. Ако вчера била пункцијата веќе се поминати 24 часа и би требало да се знае дали се оплодени. И јас сум во Њу Борн. Мене ми кажаа дека ќе ми се јават два часа после пункција за да видат каква е ј.к., а после ми се јавуваа секој ден околу 11 часот да ме известуваат како иде делбата. Јавувањата ги правеше ембриологот лично. На крај тој и даде зелено светло за трансфер, не гинеколог..
    Ова појаснувам бидејќи разговорот со Трајковски сигурно само бил предупредувачки додека ембриологот не каже било што.
    Кај мене ендометриумот беше критичен, како и естридиолот и исто така, однапред знаев дека може да има замрзнување на клетката додека го спремате моето тело..секако, прво потврдија дека има оплодување и делба. На крај, одлучија дека има минимални услови за трансфер и го направија..сега чекам.

На @nn@, kukla21 и Лаура82 им се допаѓа ова.
  2. buba mara84

buba mara84 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    102
    срцки фала ви за цеститките на сите од среце ви посакувам успех

во њу борн кај татјана

Последна измена од модератор: 7 август 2018
    На stevemila, EdnoBiserce и Martka им се допаѓа ова.
  3. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Честитки! Со лес до крај:l:

4. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    13.054
    Ke ima transfer,oti namam vece finasii za zamrznuvanje edvaj do tuka stignavme.Na privatno pravam samo stimulacijata me fati okolu 700 evra plus 1500 evra sega transfer a kaj se kleksani ,krinoni i red drugi raboti.

Ne ne mislam.na toa no ti velam deka i jas trgnav po toj pamet kaj nego ,od greskata koja mi ja napravija vo Sistina ,ne sakav da slusnam za niv povece i ako se golemi profesionalci.Barame spas kaj sekoj od doktorite za da dojdeme do edno bebce.Tebe ti posakuvam povece sreca od mene.

Da da mi se javija utrovo,site tri se oplodeni i ubavo se razvivaat.

Kolkav ti bese progesteronot ako ne ti e maka da mi kazes

Последна измена од модератор: 7 август 2018
    На kukla21 и EdnoBiserce им се допаѓа ова.
  5. EdnoBiserce

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    542
    Јеее супер вест! Значи немаш гајле со прогестеронот! Ти посакувам убав период од две успешни недели

На Lost angel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    13.054
    So sreca,vleci ne za nos...

7. EdnoBiserce

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    542
    0,84 ама тоа е битно само пред пункција.., во следна фаза треба да е горе. Имаш оплодување, значи немаш гајле!:) Уживај до трансфер, си после тоа :))

8. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    13.054
    Fala mnogu ti pred mene da
    Lele ova petto po red ivf mi e ama kako ovoj pat loso nikogas ne sum pominala,psihicki sum skros padnata

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Те разбирам и штом сте договорени за трансфер, штом имаш прекрасни оплодени клетки и убаво се развиваат, батали лоши мисли за прогестеронот. Јуначињата да си ги земеш и да галиш меше, не значи ако е над 1 дека нема да е успешно, мислам @Stara погоре имаше пишано дека и бил мнооогу повисок од твојот, а имаше успешно инвитро и си има бебувче сега во раце од тој висок прогестерон.
    Знам дека стравот е тука, но и возбудата мора да ти е тука, ќе си ги земеш ембриончињата :sun:
    Шанси секогаш има, без разлика на се'! (fingers) (fingers) (fingers)
    Низок прогестерон не е гаранција за успех, глава горе! :muscle:

На Stara, EdnoBiserce и Lost angel им се допаѓа ова.
  10. EdnoBiserce

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    542
    Аххаа ај, да те насмеам малку! Психата и прогестеронот имаат врска :) така да оди некаде, извикај се, исплачи се и ќе го доведеш во ред прогестеронот.
    И знам..петто е многу, ама пак ти гледај како да е прво и остави нервоза за после :)

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    13.054
    Hehe mozebi si vo pravo za ove.Tesko na mm nikako da mi ugodi,se mi preci...

На EdnoBiserce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EdnoBiserce

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    542
    Вие двајца сте најбитни, само тоа гледај нииштоо друго :))

13. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Zenski, otkako go primam suprefaktot na vecer nespijam mirno... Dali mi e od nego ili ednostavno prihata raboti? Dali bi bilo ok da si pijam po edno dijazepamce zosto bukvalno skokam vo son prepotena :( ve molam da mi dadete mislenje, isustva ve guskam

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @buba mara84 честитки.имај школска бременост.со лесно:)

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Често кажуваш за лошото искуство кај Ивановски..После првиот трансфер и разочарувањето,си требала да го смениш..мислам дека грешката ти си ја направила.Некогаш треба похрабро да реагираме.Поздрав

16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Мила мн си грешка врати се наназад и види колку пати сум го пишала моето искуство за докторот ...еднаш сум пишала во момент кога ми требаше мислење и подршка затоа и е групава нели ? А сите останати пати кога сум го спомнала види убаво дека се по барање од некоја членка. А јас секогаш ќе го пишам моето искуство како и секоја друга тука ако некоја сака да се сподели некоја информација и разменат искуства... како што има доктори што ке се фалат така и ќе се кудат тука, тоа треба да ни е јасно на сите...а затоа што сум требала одма да си одам е моја одлука сепак имало моменти кои ми влијаеле да му дадам шанса на докторот, едноставно сакав да сум сигурна дека ставам крај со таа болница и толку не треба да се избрзува многу, точно ми остави траен печат, но кажи ми совршен доктор? Кажи ми колку на број ги има во Мк на избор? Како заклучок донесе дека јас сум ја направила грешката, а не он? Ако сметаш дека сум требала да си одам одма мислиш дека тие негови зборови туку така ќе ми исчезнале ако сум си отишла одма од таму? Грешиш стави се во моја кожа помини го мојот пат па коментирај и суди за нечии постапки позз

Последна измена: 8 август 2018
    На mira.mira, mac82, pile30 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Treba da si srekna sto ti go kazal toa.Trajkovski ne odi na rizik.Jas bi odela sleden ciklus na transfer,ko so ti pisa clenkata.Nemoj da pravis transfer dokolku Dr misli deka nesto ne e ok.Jas ne bi sakala Dr da mi garantira i da me ubeduva deka ke bidr uspesno.Ja sakam vistinata da mi ja kaze.Ivf e,samo Gospod znae dali ke vide uspesno,a Dr ko dr da si ja zavrsi negovata rabota.

@buba mara84 cestitki i so lesno.Betata ti e super

Devojki pak jas vo vrska so vaucerot na bratucedka mi.Denes se javila.I kazale da pravi nova laparaskipija i da u gi sosijat kanalite.Demek veke nemalo da progleduvaat niz prsti.Imalo mnogu vonmatericni bremenosti,pa trebalo da se pravi ivf so sosieni kanali.Jas pravev dva pati preku fond.Vakvo nesto ne mi baraa.I nemam procitano ovde.Iskustvi bekoja zenicka?!

На @nn@, Martka, saramila09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Јас сосема те разбирам,зашто и јас се борам со стерилитет.Одамна веке се губи енегија на тројца или четворица доктори.А мислам дека си згрешила што веднаш не си го сменила.Сепак тоа е мое мислење.Јас не им давам многу шанси.Поздрав и ти посакувам што побрзо бременост.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.714
    Не би требало од Супрефактот да е, сепак е до организам, поголеми се шансите да ти е од Микрогинонот(претпоставувам дека си го примала или некој друг од истата група на медикаменти), обично тие знаат да дадат такви симптоми, ама у секој случај се навикнува организмот, без грижи, влијае е топлото време и возбудата пред ивф и буквално се’. Олабави се само и опуштено!

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.379
    Мислам дека ти е психата, возбудена си заради крајниот резултат на ин витрото. За дијазапам најдобро посоветувај се со докторот кај што правиш ин витро. И пиши ако можеш што ке ти одговори. И јас многу се исплашувам и скокам во сон, па ме интересира што је ти каже. Поздрав и се најубаво.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.