Висината на прогестеронот пред пункција е битна само за контрола. Пред да има или нема трансфер потребно е оплодување на извадите ј.к. Ако вчера била пункцијата веќе се поминати 24 часа и би требало да се знае дали се оплодени. И јас сум во Њу Борн. Мене ми кажаа дека ќе ми се јават два часа после пункција за да видат каква е ј.к., а после ми се јавуваа секој ден околу 11 часот да ме известуваат како иде делбата. Јавувањата ги правеше ембриологот лично. На крај тој и даде зелено светло за трансфер, не гинеколог.. Ова појаснувам бидејќи разговорот со Трајковски сигурно само бил предупредувачки додека ембриологот не каже било што. Кај мене ендометриумот беше критичен, како и естридиолот и исто така, однапред знаев дека може да има замрзнување на клетката додека го спремате моето тело..секако, прво потврдија дека има оплодување и делба. На крај, одлучија дека има минимални услови за трансфер и го направија..сега чекам.
Ke ima transfer,oti namam vece finasii za zamrznuvanje edvaj do tuka stignavme.Na privatno pravam samo stimulacijata me fati okolu 700 evra plus 1500 evra sega transfer a kaj se kleksani ,krinoni i red drugi raboti. Ne ne mislam.na toa no ti velam deka i jas trgnav po toj pamet kaj nego ,od greskata koja mi ja napravija vo Sistina ,ne sakav da slusnam za niv povece i ako se golemi profesionalci.Barame spas kaj sekoj od doktorite za da dojdeme do edno bebce.Tebe ti posakuvam povece sreca od mene. Da da mi se javija utrovo,site tri se oplodeni i ubavo se razvivaat. Kolkav ti bese progesteronot ako ne ti e maka da mi kazes
0,84 ама тоа е битно само пред пункција.., во следна фаза треба да е горе. Имаш оплодување, значи немаш гајле! Уживај до трансфер, си после тоа )
Fala mnogu ti pred mene da Lele ova petto po red ivf mi e ama kako ovoj pat loso nikogas ne sum pominala,psihicki sum skros padnata
Те разбирам и штом сте договорени за трансфер, штом имаш прекрасни оплодени клетки и убаво се развиваат, батали лоши мисли за прогестеронот. Јуначињата да си ги земеш и да галиш меше, не значи ако е над 1 дека нема да е успешно, мислам @Stara погоре имаше пишано дека и бил мнооогу повисок од твојот, а имаше успешно инвитро и си има бебувче сега во раце од тој висок прогестерон. Знам дека стравот е тука, но и возбудата мора да ти е тука, ќе си ги земеш ембриончињата Шанси секогаш има, без разлика на се'! Низок прогестерон не е гаранција за успех, глава горе!
Аххаа ај, да те насмеам малку! Психата и прогестеронот имаат врска така да оди некаде, извикај се, исплачи се и ќе го доведеш во ред прогестеронот. И знам..петто е многу, ама пак ти гледај како да е прво и остави нервоза за после
Zenski, otkako go primam suprefaktot na vecer nespijam mirno... Dali mi e od nego ili ednostavno prihata raboti? Dali bi bilo ok da si pijam po edno dijazepamce zosto bukvalno skokam vo son prepotena ve molam da mi dadete mislenje, isustva ve guskam
Често кажуваш за лошото искуство кај Ивановски..После првиот трансфер и разочарувањето,си требала да го смениш..мислам дека грешката ти си ја направила.Некогаш треба похрабро да реагираме.Поздрав
Мила мн си грешка врати се наназад и види колку пати сум го пишала моето искуство за докторот ...еднаш сум пишала во момент кога ми требаше мислење и подршка затоа и е групава нели ? А сите останати пати кога сум го спомнала види убаво дека се по барање од некоја членка. А јас секогаш ќе го пишам моето искуство како и секоја друга тука ако некоја сака да се сподели некоја информација и разменат искуства... како што има доктори што ке се фалат така и ќе се кудат тука, тоа треба да ни е јасно на сите...а затоа што сум требала одма да си одам е моја одлука сепак имало моменти кои ми влијаеле да му дадам шанса на докторот, едноставно сакав да сум сигурна дека ставам крај со таа болница и толку не треба да се избрзува многу, точно ми остави траен печат, но кажи ми совршен доктор? Кажи ми колку на број ги има во Мк на избор? Како заклучок донесе дека јас сум ја направила грешката, а не он? Ако сметаш дека сум требала да си одам одма мислиш дека тие негови зборови туку така ќе ми исчезнале ако сум си отишла одма од таму? Грешиш стави се во моја кожа помини го мојот пат па коментирај и суди за нечии постапки позз
Treba da si srekna sto ti go kazal toa.Trajkovski ne odi na rizik.Jas bi odela sleden ciklus na transfer,ko so ti pisa clenkata.Nemoj da pravis transfer dokolku Dr misli deka nesto ne e ok.Jas ne bi sakala Dr da mi garantira i da me ubeduva deka ke bidr uspesno.Ja sakam vistinata da mi ja kaze.Ivf e,samo Gospod znae dali ke vide uspesno,a Dr ko dr da si ja zavrsi negovata rabota. @buba mara84 cestitki i so lesno.Betata ti e super Devojki pak jas vo vrska so vaucerot na bratucedka mi.Denes se javila.I kazale da pravi nova laparaskipija i da u gi sosijat kanalite.Demek veke nemalo da progleduvaat niz prsti.Imalo mnogu vonmatericni bremenosti,pa trebalo da se pravi ivf so sosieni kanali.Jas pravev dva pati preku fond.Vakvo nesto ne mi baraa.I nemam procitano ovde.Iskustvi bekoja zenicka?!
Јас сосема те разбирам,зашто и јас се борам со стерилитет.Одамна веке се губи енегија на тројца или четворица доктори.А мислам дека си згрешила што веднаш не си го сменила.Сепак тоа е мое мислење.Јас не им давам многу шанси.Поздрав и ти посакувам што побрзо бременост.
Не би требало од Супрефактот да е, сепак е до организам, поголеми се шансите да ти е од Микрогинонот(претпоставувам дека си го примала или некој друг од истата група на медикаменти), обично тие знаат да дадат такви симптоми, ама у секој случај се навикнува организмот, без грижи, влијае е топлото време и возбудата пред ивф и буквално се’. Олабави се само и опуштено!
Мислам дека ти е психата, возбудена си заради крајниот резултат на ин витрото. За дијазапам најдобро посоветувај се со докторот кај што правиш ин витро. И пиши ако можеш што ке ти одговори. И јас многу се исплашувам и скокам во сон, па ме интересира што је ти каже. Поздрав и се најубаво.