I mene mi rece doktorot deka mozam slobodno da pijam diazepam,i jas maka macam so nesonica vece od punkcija no izgleda deka vecerva ke ispijam edno. Transfer sabota ,znaci petti den so blastocidi ,prvpat vakov transfer.Nekoja so vakvo iskustvo....
Јас имав 5 ЕТ( 3 ивф и 2 Крио ЕТ) и сите ми беа со бластоцисти на 5ти ден вратени.Еве сега имам едно прцулче до мене од 8месеци. Многу успешни ивф има и на 3ти ден вратени ембриончиња во природата нема математика.Само со убава мисла позитивна биди мислам дека мене овој последниов пат тоа ми даде плус енергија и сила за да се изборам до ова што нана сега до мене.Главата горе земиси ги во меше галкај меше и за две недели те чекаме со висока бета Господ е голем сите ќе бидеме мајки
Здраво феминки, првпат пишувам на оваа тема и затоа најпрво сакам да ви посакам на сите среќа и дај боже што поскоро да си галиме мешиња. После цела год. испитувања ги собравме документите за ваучер и сакаме да ги поднесеме со изјава за вонбрачна заедница. Дали некој има искуство со ова? Или подобро ќе биде да се регистрираме, да не има некои проблеми..
Добредојде и во најскоро време да си одиш! Нема да има проблеми, се пополнува само еден образец, отвори на фзо и најди ги обрасците, ќе ја најдеш и таа за вонбрачна заедница, па ќе ја пополниш и доставиш со сите останати документи. Едит: сега отворив, образец број 3.
I jas podnesov so izjava za vonbracna ama osven obrazec 3 ti treba i izjava zaverena od advokat i na notar..odis na advokat davas izjava zaedno so partnerot i potoa ja zaveruvas na notar
Estrofem pij po sema ,samo odi i zemi so recepta od maticniot ginekolog oti mnogu se poevtini Fala mnogu na site za podrskata,se nadevam deka i jas vece ovoj pat ke se izraduvam
Нема никаков проблем. Јас со таква изјава поднесов за првото ивф. Ние сами си ја напишавме и ја однесовме на Нотар да ја завери. Никој ништо не ми рече. Ми одобрија.
Devojki zenski srcki estradiolot mi e na vtor den menzis 17.56.. Dok rece deka e ok i pocnuvame vednas so stimulacija cuvajte sreka
Женички дали на некоја и каснело од циклопрогинова и супрефакт? Мене веќе четири дена..а веќе десет дена сум со супрефакт...
Ќе добиеш, мене со супрефакт ми има доцнето по 4-5 дена ама мислам до психата ни е, си правиме стрес и затоа. Само опуштено и релаксирано. Ти посакувам висока бета
Штом не добиеш за неколку дена јави се на лекар. И јас исто така не добив па ми ја намалија дозата на супрефакт од 0.5 на 0.3 и по 3 дена прием на намалена доза добив. Прашај го докторот консултирај се. Мене ми се рагулира со промена на дозата.