Витамините и аспиринот(ако пиеш) примај ги во прва половина од денот. Мене тоа ми помогна делумно против несониците.
Aspirin ne zemav... Samo vitamin b6 ama valjda ke bide podobro sinoka se napiv b6 pa spiev nokeska.. Ke vidime denovive puregon stimulacija mi dade dok.. Vie sto zemavte za stimulacija?
Јас имав различни стимулации, еднаш фостимон,,еднаш мерионал... А несоници со секое ивф. Ама поминува... не се секирај. И со лесно
За жал кај повеќето доктори е со кого имаат договор и каде имаат најголем ќар. На пример Огранџиски само мерионал дава јас немам слушнато некоја од кај него да е стимулирана на подруг начин освен со мерионал, а сите сме различни организми... Башка од после ми кажаа дека мериналот бил како нешто за дозревање на ј.клетките се давало кога убаво ќе узреат клетките незнам колку е точно ова...
Sega citav po forumot i nasekade citav deka transverot se doplaca nad 60000 iljadi denari.Mene vo New Born denot na punkcija mi rekoa da naplata cela suma.Rekov sto ako nema transfer mi rekoa deka ke mi vratat 12 iljadi denari.Ja nemav celata suma toj den utre ke treba uste da doplatam.Sto mislite vie za ovaa rabota eve i slika od uplatata...
https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/drugsregister/overview Можеш да ги најдеш лековите на овој линк, има,состав, тоа е разликата и цената секако. А кој лек кај која како ќе дејствува... тоа е претпоставка на докторот, што е најдобро за пациентката. Имам пишувано тука, види низ старите постови. Не му ја мисли многу, верувај му на докторот.
Ние така плативме пакет за природен модифициран, само тогаш беше 32.000, без стимулации и ни вратија околу 12.000 мислам, бидејќи не дојде до трансфер. Ако овие 24.600 ти се и за пункција и за трансфер и плус со попуст, тогаш добро си поминала, ако си била на природен мофифициран. Такво ин витро правеше, на природен модифициран циклус?
Ne bev so kratok protokol samo interesno mi e transefer da e 12 iljadi denari se vkupno 83 iljadi oti imav 10 posto popust
Во систина плаќаш 12 на пункцоја, па поголемиот дел ако стасаш до трансфер. Евњ овие обратно. Ти нели трансфер ќе имаш? Ајде позитивно
Da zdravje utre transfer so balstocidi pa da vidime do utre kolku ke bidat dobri od trite za da se vratat nazad.
Devojki od Strumica,znaete li dali kaj nas vo gradot se ispituva insulinska rezistencija?Potocno Ogtt test
Огтт е тест за скриен шеќер, каква е гликемијата по оптеретување со 75% раствор гликоза, ако ти треба тебе за инсулинска рез. ќе го испиташ само хормонот инсулин на гладно, јас така го испитувам.