За во Фондот членките кажуваат дека не е задолжителна, ама после обично ја бараат во клиниката каде што ќе правиш ивф.
Не е задолжително спермокултура, терај си само со спермограмите со лесно и со позитивен тест да ти е овој пат
Девојки дали сте правеле ДНА фрагментација кај мажот? Денес 4Д ехо правев.и ми спомна докторот и тоа уште да испитаме.инаку при крај сме со документите за во Фонд.уште чекам да добијам и на 3 ден хормони да испитам на 3 ти септември. Поради полицистични јајници ке сум била со краток протокол. некоја да ми објасни што го поминала овој протокол или ако знае повеќе.што ќе ме чека. Само од хиперстимулација ми е страв од тие хормоните.денес 13 ти ден од циклус имав на лев јајник 17 фоликули.а на десен 14.многу е ова бре
Немаш до сега испитано хормони на 3-ти ден? Тоа прво се прави. Спомнуваш дека имаш полицистични јакници, а тоа значи дека хормоните може да ти се изместени. Фондот при аплицирање бара хормонален статус со нормални вредности. Ако некој хормон ти е измрдан, ќе мораш прво да го средиш, па да аплицираш.
Од кај ова?! Ако е така, тие со полицистични никогаш нема ваучер да земат. ЛХ и ФСХ никад во нормала нема да им дојдат.
Не мора да значи дека хормоналниот статус нема да е ок, провери си на трет ден и ако е се’ во ред, поднеси си. Има многу членки со полицистични јајници, кои имаат супер резултати и успешни приказни. Ти посакувам успех!
Какви беа твоите хормони при поднесување? Со високо фсх не одобруваат ваучер. Бараат антимилеров, а ако ти е низок и тој, советуваст донација на ј.к. За полицистични не знам како оди навистина, но дека хормоните треба да се ок тоа знам. Мислам дека и тука има ограничувања Неее, не мислев дека нема да и се ок.. напротив само се изненадив дека нема хормонален статус. Се губи време ако сепак нешто не е во ред и мора да среди хормон
Кај полицистични јајници пореметен е односот лх/фсх, и некогаш може да е поголем и пд 3:1 . Не се средува тоа со никаква терапија, единствено со контрацептиви, но тогаш не се забременува) Инаку, мене ми одобрија на два наврати со хормони во прилог на пцос.
Хормоните досега секогаш ми се во ред без никакво отстапување ФСХ ми е од 6,5-7 Ми рекоа АМХ дека не требало со овие хормони да испитувам
Нее, ок си е тој хормон кај тебе. Мислев дека воопшто не си испорака, бидејќи рече уште тоа и за да конкурираш за ваучерот. Извини, може погрешно разбрав.. Како и да е со среќа! и што побргу до позитивен резултат )
Значи само со проблем околу залиха не одобруваат? Да, да. Сега дообраснија други членови. За полицистични било поинаку отколку за намалена залиха. Мене ми бараат чисти хормони, ама изгледа само на тие со проблем со залиха, не со полицистилни. Не го знаев ова, сори моја грешка.. А, после во процес на инвитро, ако не се ок, како ги средуваат? Ова прашувам за да се информирам. Нели смета за успех ако не се ок?
Девојки, да не знае некоја што се случува со телефонските броеви во фонд? Ниеден не е достапен. Сакав да прашам до каде е ваучерот, поднесов на 20.07.
Кај кој др. беше и јас го имав истото чувство но ете си реков може има премногу обврски др. и не може сите да не памти не сум само јас.
Да се надоврзам на мојот претходен пост, ми го одобрија третиот ваучер, ми стигна мејл Едвај чекам нашето петто ивф да заврши со здрав и прав бебуш на сите да ни е среќно!
So sreka.Ke bide uspesno sekako.Kako kaj mene.5to pa uspesno Mamicki pak jas. Insulinska rezistencija kaj noze da ispitam vo Str?I za mm urinokultura. Reagensi za brisevi ima li?
Затоа се прави ивф. Без гајле, со терапија циклусот ќе биде под контрола. Зависно од резервите, би имало повеќе или помалку издвоени фоликули. Колку се кај тебе фсх и амх?