Super so sreca mene mi e petto po red,za progesteronot dali ti naglasija nesto denot na transer,mene mi bese malku pokacen.I dali imase nekoi simptomi?
fala srce i na tebe ja pustam seta sreka na poslednoto eho estradiolot mi bese 321,9 a progrestorono 0,36 mi rekoa dobro bilo a za simptomi uste od vtoriot den jajnicite me bolea kicmata mi se gadese uste gi imam
Zenski denes na 9ti den od menzis estradiolot mi e 754... Vo sreda mi zakaza dok punkcija. Pokraj celata terapija jas imam 3-4 na lev i 3-4 na desen jajnik... Se ocekuvase poveke.. Sto mislite vie?
Имаш уште два дена стимулации пред стоп инјекција? Би требало да ти расте уште естрадиолот во тој случај, мене вака ми изгледа ОК, веќе изгледа дека имаш минимум 3,4 зрели јк, до крај ќе бидат повеќе. Ова според мое мислење, не го земај за 100% точно, докторот ќе процени најдобро. Со среќа!
За оваа метода и ние зборевме дека кај мене ќе ја правиме доколку ДНА фрагментацијата покаже дека има проблем.во среда ќе ја правиме и на сигурно ќе знаеме. Ме интересира бидејќи ќе бидеме со ваучер од фондот колку пари би доплатиле за оваа техника.ако некоја ја правела?
Те молам пиши како и што ќе испадне.баш ме интересира кој бенефит има од ова и за кои случаеви е вистински од корист
Докторот ми објасни дека ако дна фрагментацијата покажела неправилност во главата на сперматозоидот во неговиот генетски материјал (80% ја имало кај мажите со нормални спермограми). Инвитрото од фондот што ни е, немало да биде обичното туку со таква макси техника каде со магнет би ги нашле и одвоиле здравите сперматозоиди и би ги споиле со јајце клетките. Доколку имал маж ми неправилност во ДНА а не ја испитаме,ќе сме направеле инвитро обично и можело и позитивно да биде но голема е веројатноста да заврши со спонтан. Дали беше ова само прикаска или не,незнам.но се испитавме досега и уште ДНА фрагментација ке испитаме 4500 ден е. Е незнам уште колку ќе доплатиме освен ваучерот.ама тоа е.што ќе ни кажат се ке направиме. Штом дознаам нешто за техникава ќе ви пишам. Заради полицистични јајници ќе сум била со краток протокол.
Ова што ти го пишуваш, го прават со Пикси методата - избор на здрав сперматозоид со магнет. А што добиваш плус со Икси-макс, односно што е различно од нормално Икси, баш сакам да знам. Најпрво, со лесно и убаво да завршиш трансфер, а подле баш чекам да пишеш за ова. Поздрав и со успех ))
Не повеќе од 300 евра . Така ми кажаа мене за новата метода . Ама ова за без ваучер . По правило Плодност треба да ја користат оваа метода и за тие со ваучер ( пошто рекламираат дека само тие ја имале , и наводно ќе се употребува за сите кои имаат проблем со фрагментацијата) ама јас лично не верувам дека кога си преку фонд нема да бараат да си ги доплатиме тие 300 евра
Фала ти мила Прво вас тука ќе ве читам уште цел месец.на почеток на септември ќе поднесувам документи во Фонд. Ве следам и читам.ви посакувам успех.и јас си чекам со вас. Потоа ќе ве отекувам овде со глупави прашањаама ќе ме издржете
Си кажа он дека ќе си доплатиме. обичното инвитро од фонд немало да ни го праве.ако е 300 евра,се јаде.немој 1000 че да побара.џабе се мачев за преку фонд.од старт сакав на приватно.и ме одвлечуваа цело време-за на крај пак да си платам како за на приватно
Најискрено да ти кажам баш и не ми е јасно . Скоро се видовме со Др Таше . Му објаснуваше на мм . @Alishan30 ,ама ти прашај си го пред време . Он е "различен " со цените . Да се разбереме јас имам добро искуство со него ,ама читајќи по форумов а и слушајќи познаници ,баш знае да забега за некои работи. Сега не знам оваа цена од 300 евра што ни ја кажа за сите ли е . Јас таму имам замрзнато материјал , исто и мм, ваучерот не ми е ''пуштен' пошто немав трансфер .... Значи не ми ја земај ценава како официјална . Најдобро прашај си
Ја прашав јас мојата докторка, дали е потребно дна фрагментација (бидејќи одиме со Пикси) и она вика, нее па тебе не ти треба процент на квалитет туку ти треба избор на добар сперматозоид, а тоа се постигнува со Пикси. Е сега разлика од Икси и Икси-макс..баш би сакала да знам што е. Инаку за Пиксито се доплаќаше 100 евра (со ваучер ова)
Баш извести не’ како ќе поминете и што ќе ви каже докторот. Релативно нова е анализата со ДНА фрагментација и методата ИКСИ МАКС и затоа нема членки да споделат искуство.
Кај мене немаше ефект минатото ивф,сега сум исто скречинг и хистероскопија,за неколку дена ке видиме...
Јас со полицистични јајници и висок пролактин добив 3 ваучери за прво дете...сега имам синче 9м скоро...