Pa kardiopirin, dekortin, krinone gelot, pre mama, i prodolzuvam so profertil i ovunorm. Zvonam nr kreva nikoj
Јави се во Систина, нека го добијат од таму, а има и дежурен гинеколог, може да се консултираш, ама подобро нека го бараат твојот д-р.
Денес бевме на фоликулиметрија, на седми ден од циклус, со пурегон и супрефакт имав ендометриум 8мм, и околу 25 фоликули од 13/15 мм. Ми препишаа до сабота да се боцкам со супрефакт, пурегон и мерионал. И сабота контрола... Ваше мислење, како напредуваме...?
Девојчиња, ми се изгуби прашањево во честитките ( разбирливо ), може ли некој да ми одговори? Сигурна сум дека некој правел природен модифициран во Плодност, ме интересира како се движат цените, гледам дека таму варираат од пациент до пациент. Заинтересирана сум најмногу поради таа МАКС ,методата, па чисто да видам дали ми се исплати да одам до таму. Фала однапред, се надевам некој ќе пише @Aleksandra789 ајде со среќа, одлична бројка, сите да се оплодат! За се што не ти е јасно не се срами, јавувај се кај сестрата или докторот, ако си кај Ивановски, можеш и на Вибер да му пишеш. @hub според мене, одлично и ендометриум и фоликули. Со среќа!
Се јавив, но не сакаат да ми кажат цена за таков циклус, ме препраќаат кај др. Таше, он да ми кажел. У краен случај ќе се јавам, но сакав да знам реално колку наплаќаат, од толку до толку пример, па да знам дали цената што ќе ми ја каже е таман или висока, па според тоа дали има основ да преговарам
@Желба што и да правиш зборај директно со Таше и БАРАЈ си попуст. Оти ако не побараш нема да добиеш иначе мој став е дека се што ќе помислиме/ слушнеме/ научиме и оцениме дека би ни користело, вреди да го направиме. Тргнувам од себе, затоа и го пишувам ова. Зошто нема цел што е повеќе вредна од оба нашево!БЕБЕ Секое добро мила
Почитувани, јас сум нова и за прв пат пишувам на форумов. Долго ве следам и сега кога самата имам дилема се решив прво вам да ви се обратам за мнение. Имено, се подготвувам за ИВФ за второ дете, но мојата 20-месечна керкичка уште цица, па деновиве ми се јави некој сомнеж дека треба да проверам Пролактин, бидејки од вашите стари дискусии заклучив дека пречи на успешната имплантација. Грешам или сепак да си проверама дур не сме ја почнале процедурата?
Честитки, ти посакувам школска бременост и да се гушкаш со бебуш. Сепак успеа, браво за тебе! Мора да пишува на извештајот. Обично од пункција се почнува, сепак консултирај се ако евентуално не пишува на извештајот.
Ako does normalno e da imas visok prolaktin on e del od laktacijata jas pred bremenost imav visok prolaktin I sega vo bremenost a mi rekoa oti ne se ispituva prolaktin vo bremenost
Да, да, кристално јасно ми е дека е висок Пролактинот дур се доиме, но се плашам да не претставува пречка за самата IVF постапка.