. Јас колку што знам депо се боцка мускулно, нека ме исправи некоја членка ако не е така , но без паники ,веројатно нема везе, ме боцкаше сестра, за нареден пат прашај си , среќно утре на трансфер.
Muskulno se bockaat progesteron depo jas odev preku den prvoto tromesecie da me bockaat kaj maticniot gin
Јас не позавам членка што сама се боцнала со овие инекции? Мене ми рекоа да одам во брза помош да ме боцкаат. Да се јавиш кај докторот да не имаш грешка разбрано и да се имаш боцнато погрешно? Би се консултирала со ембриологот и во зависност од квалитетот на ембрионите би одлучила.
Женски јас ја ставив во стомак... Незнам дали е добро ке видам утре док што ке рече... Не е облигаторна толку една ампула. ( се тешам )
Ништо страшно за една ампула . Ама не ја ставај веќе субкутано . На колку дена ти е препишана да се боцкаш ? Кажи му на докторот дека си ја примила вака ,може ќе ти каже следната порано да ја примиш. @ocicka2014 ,јас сама се боцкам мускулно у бут
Уф браво многу храбро Уствари многу јасно ти правиш пункција без анестезија така да ова што е за тебе
К Грешка моја не проучив како треба.. Ке му кажам утре да докторот сепак на четири дена од кои само вечерва цела ампула а на секои 4 денови наредни по половина
Јави се сабајле кај докторот . Можно е да ти каже од утре да си фатиш ред со мускулно боцкање на 4 дена . Сега не се нервирај . Немаш направено некоја катастрофална грешка
Просто кажано прави селекција од најдобрите сперматозоиди и јајце клетки и ги оплодува. Докторот ни кажа дека до сегс сите резултати со оваа метода биле позитивни
Jas pak cela bremenost sum na boleduvanje od et ama oti rabotata mi e dosta fizicka a I radi mojata licna istorija a na rab site znaat za mene jas ne krijam nisto otvoreno zboruvam so koleskite oti za zal ne ima mnogu so takvi problemi a I rab vo forma so nad 100vraboteni I da sakam da krijam nemozam oti moze da se sluce I kaj gin da se sretneme