Мене еднаш ми рекоа да не поднесувам ништо шо е поврзано со претходно направено ивф, ако било на приватно.
Да, ама во извештаите од докторот е напишана претходната историја во кратки црти. Значи на последниот извештај од 4Д ехо ми беше се што сум правела претходно напишано. Не ми направија никаков проблем.
Devojki bhcg 56.4 na 11 den od transfer. Me zagrizuva rezoltatot neznam dali e pozitiven ili ne iza ovoj den po transfer dali e ok.
Велат над 5 е позитивно ,но не ме сфаќај сериозно не сум многу упатена.Кај испитуваше или јави се кај докторот кај што правеше.
Поднесов документи, не дадов ништо што досега сум правела во постапките, само основните што бараат и тоа редуцирано се. Па сега со Господ напред, ем да не ме враќаат ем да вроди со плод и успех овојпат и нека ми е последно ин витро за прво дете ❤
Браво, со успех и висока бета, овој обид да резултира со живо и здраво бебувче во раце. Можеби имплантацијата настанала подоцна, па затоа е малку пониска вредноста, ама за секој случај повтори, ако се дуплира нема никаков проблем.
Ако се поминати 6 месеци од претходното инвитро, без разлика дали е на приватно или државно, нема да имаш проблем. Кога беше трансферот, пред колку месеци?
Бев денес на преглед нема да ме стимулара заради ниските резерви ...денес 10 ти ден ми беше и имав еден фоликул ама мал ...се надевам до Четврток ќе бидне нешто од него... Не би требало да ти прават проблем ..хцг се повторува ако докторот смета дека има потреба ...јас правев еднаш 2014 и сега пак
Вечер околу полноќ треба да ја примам pregnil, утре одмараме и среда закажавме пункција. Искуство со докторката Гуржанова?? Бидејќи мојот избран, доктор Трајковски е на одмор, моравме со докторката да продолжиме.. Со Господ напред, дај Боже да успееме. Некој совет пред пункција?
Не се замарај со тоа што продолжувате со докторката, важно е да си тече постапката. И докторите мора да одат некогаш да одморат, добро е што има кој да ги замени. Пуштам најголема среќа да биде успешно! Како што сама кажа, утре е ден за одмор, одмори си. Прави си што си сакаш и со убава мисла на пункција! Среда-среќно и бериќетно Едит: Јас ден пред пункција си бев на шопинг.
И јас исто си бев на шопинг @hub и тоа квалитетен цел сити мол два пати го свртев само знаеш не јади после 10-11 барем и гладна жедна сабајлето на пункција и немај гајле евритинг вил би гуд
Gurzanova mi go napravi transferot,Trajkovski bese odsuten.Uspesen transfer.Dobra zabrsena rabota i na dvajcata za mene najdobri na svet.Imam kerkicka
Докторката е супер, имав успешно ивф. Bhcg e pozitivna, so ubavo i ponatamu, da se duplira. Ne grizi se za brojkata, implantacijata e podocna. Na forumov imase i so 33 vrednost, pa se rodija bebinja, imav i jas 2001 bhcg na 10ti den, pa loso zavrsi. Nema pravila. Opusteno i pozitivno, povtori go testot za 2 dena.
Морам да прашам. Дали на некоја од вас некогаш и се дијагностицирани Интраутерините синехии (Sy. Asherman) - или Ашерман синдром? Дали ги лекувате, каде и кој доктор ви ги дијагностицираше (открија причина кога се појавиле и слично). Треба да правам хистероскопија (втор пат по ред) заради "црна дамка" во матката која не ни полип ни пак нешто дефинирано. Прв пат го забележа докторката за инвитро. Пред тоа имам снимка од рентген каде не е дијагнистицирано. На снимката има само септум, кој е опериран со хистероскопија и на истата хистероскопија нема наод за црна дамка (или што и да е) како што има сега после ехо прегледите кои ги имав за време инвитрото. Затоа советот е нова хистероскопија. Ве молам за искуства околу ова
Абе девојки што е оваа болка околу папокот кога се вртам у кревет и кога се наведнувам.. Незнам дали да реагирам или така треба хмм... 5 ден од трансфер ми е па незнам чудно некако ме боли десната страна околу папокот.. Искуство?