Штом не стига до јајце клетка за оплодување, најевтина варијанта и е да проба на природен циклус. Ќе плати само пункција. Ако здравје боже се оплоди, ќе плати и трансфер, ама..барем тогаш шансите за успех се поголеми
Па вака само губење на време е , сите ми велат психички е епа како да го спречам тоа да не мислам едноставно не се може да не се мисле тоа е факт,сакам консултација да направам и јас со Ивановски да видам што би ми препорачал.
Јас денес одам да се договориме ако не ми одобрат со една инсемимација која секако ќе ја направам сум имала овулација или не ќе се договорам за на приватно..не бива да не мислиш..се обидувам ама посилно е од мене
Денес ми се јавија, ми кажаа дека извадиле 5 јк, од кои 2 добро се развиваат. Чекаме и другите Ваши резултати какви беа...колку ви вратија... Дали на некоја сите и се оплодиле....?
Јас денес бев на ехо 10 мм ма 13 ден . Во Среда пак фоликулометрија па да се надевам ќе порасне за да закажеме инсеминација. Сакав да прашам за искуство со Агнес таблети на природна база биле и помагале за регулација на циклус и овулација.Што мислоте дали да ги земам?
Moeto hcg denes 156,ama imam hiperstimulacija pojaka i primav infuzija so albumini. Dali nekoj ima iskustvo so hiperstimulacija?
Devojki zdravo. Mi ostanaa 70 apcinja Danatrol/danazol so rok do dekemvri 2018. Gi kupiv pred 10 dena vo Grcija. Jas zavrsiv rabota a ostanatite ne mi trebaat. Kutija so 100 kapsuli cinese 42 evra. Vi spodeluvam bidejki Dr Ivanovski me prasuvase kako sum uspeala da gi najdam bidejki bile deficit.
Женички мои, ова чекањево за проверување бета многу тешко хаха некако споро одат деновите а нетрпеливоста е голема.. Денес ми е 8ми ден од трансфер.. Кога најрано сте провериле ме интересира? Чекањево убива
Јас на осми и на деветти ден од трансфер на бластоцисти проверив. Ако си со трансфер на трет ден, почекај уште некој ден, рано е
Jas posledniot pat proveriv na 13den a prethodno si cekav na 14den oti sto e toa e za zal nisto nemozeme da smeneme I zatoa si cekav tolku dena tie denovi veke se e vo bozji race
Дали беше за таа офис хистероскопија? Тоа е како дијагностичка, само проверуваше дали е се во ред или имаше и некоја интервенција? И за лечење на ендометриоза го даваа порано, не знам сега, јас скоро пред 10 години го пиев по операција на ендометријална циста. Доста скапа терапија беше тогаш, не знам сега како е. Мислам дека целта на даназолот е да го истенчи ендометриумот, мене така ми објаснија за ендометриозата, а за хистероскопија не знам. @Aleksandra789 рано ти е уште, можеш да направиш домашен тест, од тие што реагираат веќе од 10 мл, како на пример Self Clear за некој ден, од 10-ти или 11-ти на пример по трансфер, мада јас ти советувам да не правиш и да се обидеш да издржиш до тестот преку крв. Или па преку крв провери дена, два порано од петок, ако толку веќе не можеш, но со домашниве може да се разочараш безвезе, на пример да има касна имлантација, ќе ти покаже негативно ако го правиш порано. Немаш стварно потреба од непотребни стресови. Со среќа. се недевам ќе не израдуваш со позитивна бета!