Мојот трансфер беше на трет ден е сега незнам дали ембрионите беа бластоцисти бидејќи едната беше на две а другата на четири поделена. Ке се потрудам да почекам барем до кај среда
Бластоцисти мислам се на 5-ти ден од развој, ти си на трет, рачунај си го денот по трансфер за тест. Значи трансфер е нулта ден, по трансфер е прв ден по трансфер и понатаму...
Првата недела дена знаеше желудник да ме здоболи и да ми се пригадува други симптоми немав а на сите 5 ивф го примав.Не пиев ни едно апче на гладно. Дијагностичка хистероскопија+скречинг во Ремедика пред скоро 2год.платив 18.000ден.
Девојки да ве прашам, кога ви давале прогесерон после инвитро или инсеминација, по колку мг на ден по колку пати, за пиење ви давале?
Мила како се реши твојата хиперстимилација? Јас сум надувана како трудница во 7м, денес ја примив втората единица албумини но не во ск, туку тука кај што живеам, освен болките и полесно дишење другаразлика не приметувам. Саакам побрзо да се заврши и ми е страв за плодот.
Здраво, за прв пат сум на форумов, ме интересираше ваше мислење за... Замрзнати ембриони, откажан трансфер, во нареден циклус ќе правиме па ме интересира дали се прима некоја терапија пред трансфер и колку време?
Јас сум случај со замрзнати ембриони,висок естрадиол и хиперстимулација на ден на трансфер,па одложивме. Во зависност од тоа како ќе се договориш со докторот,така ќе правиш. Ние сакавме да пробаме на природен циклус,без стимулација,ама кај мене е невозможно. Така да, сега се спремам за трансфер, месецов ќе биде,и во договор со докторот,од вчера почнав со супрефакт, а од прв ден циклис ќе пијам и естрофем.
Бев во болница неколку дена. Примав инфузија, албумини, бромергон и крвна плазма и ми правеа пункција на вода од стомакот
И јас имав “престој” во Систина. Околу 8000 ден е од ден. Но, барем таму си на сигурно, се грижат постојано за пациентите. Може нема да имаш потреба да си цело време.
Јас имав само еден трансфер на замрзнати, се боцкав со супрефакт прво 0,3, па потоа 0,5, само не можам да се сетам дали почнав пред циклусот или откако започна циклусот, битно знам дека ми кажа докторот дека се прима за да ги супресира јајниците. Од втор ден на циклус почнав и со естрофем и на крај ми дадоа и Виагра вагиналети за да ми се задебели повеќе ендометриумот. Во секој случај сигурно ќе одиш на консултација со докторот пред да почнеш, препрашај го во твојот случај каква терапија ќе примаш и како ќе тече целиот процес, верувам дека кај секој не е потполно иста терпијата. Со среќа!
Здраво јас сум нова на форумов.Веќе две години со мм неможеме да имаме дете и мојата дијагноза е десниот канал ми е непрооден и имам полицистични јајници.Се одлучивме за ин витро но не можам да се одлучам помеѓу Др Таше во Плодност или др Органџиски во Штип,ве молам за ваше искуство.Дај боже господ на сите да ни даде благослов во оваа наша борба и сила за да ги поминеме сите маки на овој трнлив пат ♥️
izbrala dr.tashe,za drugiov Dr.Tashe koga bi birala jas,sepak ako si bila kaj dvajcata ke odlucis od koj si poveke zadovolna
Jas duso realno povekje od Organdziski oti kaj doktor tase mn pari dadovme a odnos nikakov ,a gledam deka plodnost e mn mediumski eksponirana ama za kvalitetot i strucnosta ne mozam dobro da procenam.Sepak ti blgodaram i cekam uste mislenja i iskustva
А пак Органџиски еден однос што да ти расправам... Додека м"кне пари од тебе е лизни-мазни после ако е неуспешно не те прима ни на разговор да те утеши или да те посочи што за понатаму да ти даде кураж. Мизерија!