Мене лично Владимир Трајковски или Гуржанова во клиника Њу Борн ми оставија најголем впечаток. Но секој различно го доживува најубаво оди на консултации и ќе си сетиш сама каква енергија ти шири
https://www.instagram.com/p/BnQczjFgI2w/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=3vu5mywawogi Поздрав до сите силни жени тука. Сите ќе успеете.
Едно прашање- венчаницата ми е од 2014 година.за у фонд со документите за инвитро ми треба ли со нов датум да извадам од матично?
Здраво феминки. Сакав само да споделам со вас една веб-страна која содржи доста корисни информации за сите кои се борат за тие две линии. Колку што можев да разберат, веб странава е основана од двојка која самата се борела за бебче. Она што особено ми се допаѓа на странава е што сите информации и "курсеви" кои ги имаат поставено се засноваат на истражувања. Информациите што се дадени се претставени доста непристрасно и веродостојно па доколку го владеете англискиот јазик мислам дека многу добро ќе ви се најде. Освен курсевите, ѕирнете ги и "quick reads", навистина корисни информации. Поздрав до сите! https://www.fertilityiq.com/
Некоја имала ли од вас покачен пролактин? Дали да поднесам документи во фонд со 100 ка вредност на пролактин од трет ден? Сите други се во ред хормони.досега максимум ми бил 37-40, сега излезе тродупла вредност
Moj sovet ti e sredi si go prolaktinot ili ispitaj go I na drugo mesto da ne e greska rez pa podnesi gi dokumentite
нормален пролактин е до 25 кај жена ова најверојатно и самата го знаеш со таков пролактин шанси за бременост нема така да и да се направе инвитро нема да има рез мора да го средиш прво а после тоа може и природно да бидне
Утре повторно ќе ми зимаат крв за пролактин.докторот за инвитро ми кажа дека со овој пролактин да не ги поднесувам документите.прво него да го средиме Досега на секои 3 месеци испитувам хормони и сите се во ред освен пролактинот кој оди максимум до 37-40 вредност.ова првпат волку да ми е покачен
и 37-40 е висок пролактин и со толкав пролактин може да нема овулација среди го прво ке станеш без никакво брзање и напор ке се облечиѓи отидеш на боцка никако пешачење и трчење стрес и физичка активност значи стануваш и одма на боцка дури ни секс вечерта да се нема тогаш реално ек се виде колку е пролактинот
Денот пред да се боцкам белевме дома.окапав цел ден со чистење и утепана заспав.сабајлето ми земаа крв.за пола час ми јавија дека била хемолизирана (згрутчена) и трчав од дома пак да ми земат крв по вторпат.може и има врска ова брзањево
Да. Пролактинот е хормон кој варира во текот на денот, особено при стрес на организмот. Можеш да го провериш било кога(не мора да е трет ден). Јас би повторила на одморено и како што ти пишаа претходен ден без секс и многу физичка активност. Сабајлето стани и директ без многу брзање на боцкање.
Прашај кој сакаш, па и твојот ценет др. Трајковски што се влијае на пролактинот па ќе дискутираме. Факт е дека членката и со 40 има покачен пролактин, ама вака енормно покачување постои веројатност да е грешка. Ништо нема да изгуби ако го повтори испитувањето. Барем ќе е на чисто дали и колку и е и каква теапија би требало да прима.