Standardno 15 dena,osven ako ne si povrzat nekoj kongres ili slicno. A Petanovski ,da od 10ti Avgust e na odmor. Jas vo ponedelnik sum na punkcija,pa bas ke ja prasam sestra Dance,do koga ke bide
Abe devojcinja da ve prasam. Utre mi e punkcijata, no ovie dva dena mnogu me bolat gradite,ne mozam da gi dopram i stomak(kako menstrualni bolki) Neznam zosto vaka, se plasam da ne e hiperstimulacija,no dr.ne spomna nisto takvo. Vcera vecer primiv stop inekcija(suprefact,sto me cudi,site primale pregnyl),kakvi se simptomite na hiperstimulacija?!..
Ne se sekiraj mila normalno e, jas na sekoe dvizenje gi osekav gradite a jajnicite cela nedela pred punkcija mi tezea. Mene estradiolot mi bese 3400 na posledna kontrola pred punkcija. A kako samo suprefact za stop, sinoka samo toa primi?
ninicka не е хиперстимулација, градите може да те болат и од стимулациите, а и не болат гради од хипер, туку имаш отежнато мокрење, болки во јајниците, подуен стомак, мачнина. А како така не си примила стоп инекција, јас како што знам супрефакт не е хцг. :/
Во протокол со агонисти и антагонисти, се користи супрефакт за стоп мислам и кај @veli4ekate беше така.
Da, samo suprefack i jas se zacuduv, vikam pregnyl nema da primam?!...sestrata mi vika suprefaktot ti e namesto pregnyl ...i aj vikam da ne prasuvam mnogu...
Да убаво ти кажа кукла21 тоа ти е од терминот за овулација а и плус стимулација.А немас хиперстимулација да имасе јајниците ке ти беа ко лимуни потечени као моите ми се гледаа на стомакот ајде само со лесно ти пуштам среќа и опушти се уживајјјјј
@Ninichka mila so sreka.. Pa da slavime za dve crti, i jas mislam deka e toa sto se blizi ovulacija.. Da bilo strasno doktorot te gledal na eho i ke kazel, a vaka uzivaj blisku do celta si. So lesno
Da srcka planiram kaj nego.Posle 8god recisi neplodnost,posle eden spontan,i posle 3neuspesni in vitra,pronajdovme nekoi priblemi.Mutirani 2geni,visok insulin,nizok vit d,sistemski anti DNA antitela- pozitivni antitela za ostetena dna,anti cardiolipinski antitela pozitivni.Ova mi e pronajdeno.Inace prezadovolna sum od Petanovski.Imav konizacija na cin 2pred 2god kaj nego
Девојки дали ви ги даваат документите од ивф процедурата? Јас ја имам само протокол листата што си ја носев на боцкање а сакам и другите документи да си ги имам (хормони,фоликулометрии и се што сме праеле). Да си ги барам или обично во болницата остануваат? И за втор ваучер се исто се носи ко за првиот или ...?
Mene vo plodnost mi gi dadoa ispituvanjata od hormonite a listata mi ja zadrzaa, i mi dadoa dokument za izvrseno ivf i dokment za transfer