Што има тоа врска, не одеше пеш, туку со кола. Во право се девојките @Ano @ALISA0000 . @Alishan30 повтори си испитување и се ќе се среди. Твојот бебуш те чека, само верба мила
^утре повторно ќе испитам.за стрес секој ден на работа имам стрес.тоа неможам да го намалам.ама стравот од боцкање е преголем.и кога бил 40 ми кажувале да намалам возбуда и стрес.а овој пат буквално трчајќи одев за второ боцкање и самите од лабораторија ми рекоа да повторам утре пак.случајно да не е нешто грешка.ако не е-здравје боже.ќе консултирам ендокринолог и ќе го намалам со таблети пролактинот.па ќе подадам документи за инвитро.овој ми беше последен документ.друго се е спремно. Ви благодарам на информациите. Кажав дека ќе ве гњавам од септември и ќе прашувам се и сешто @mac82 јас верувам дека се во ред хормоните и верувам дека се добро ќе биде
Ne odev ama ne naspana odev plus I cekav na endokrinologija po dva tri saati da mi zemaat krv da zavrsam I toa godini godini mojot prolaktin bese visok maki macev so nego
@Alishan30 јас верувам дека на наредното проверување ке ти биде понизок од сега ова 100 ама и 40е пак висок значи како и да е мораш да го средиш не се секирај за брзо време со достинекс ке го вратиш у нормала е мојот од 65 се врати у нормала без никаква терапија после некој месец а шо се тракаш ти уствари/ јас јас јас значи пет души пишавме и не е така туку твојто е исправно ти се знајш И шо дека си патувала три часа да не ја тушкаше ти колата да оде до ск ? седиш и чекаш Не треба да имаш физичка активност стрес та дури и секс
кој претерува јас или доктори шо ми го кажале сето тоа ? извини ама у случајот ти претеруваш и се препичаваш
Можно е тоа да ти влијае на резултатот. Јас на државно коа испитувам никогаш не обрнале внимание дали сум брзала да стасам пред тоа, дали сум имала некоја активност. Во една приватна лабараторија секогаш ме оставаат да мирувам барем пола час пред боцкање, освен ако не сум одела со кола и кажам дека ништо немам работено. извинете што ви упаднав во муабетот...
Mene I u 1 porucekta mi imaat zemano krv pa pak rez izleguvaa tocen a cel den tamu cekanjeto neli e stres Tebe izleda odma ti zemaat krv ti ic ne cekas tamu pa zatoa takvi soveti delis
не е проблемот дали ке чекаш или не ти нели разбираш? физичка активност не треба да имаш алоооо прочитај и разбери
Оти ете не е стресно тоа шо тебе ти е чекањето стресно е твој проблем мене не ми е ај разлаз доста предавања сеа на спиење
Ја следев вашара дискусија за Пролактинот, па еве да го споделма личното искуство. Јас се приклучив на форумов токму со дилемата "дали пролактинот влијае врз ИВФ?". Но, добив само еден коментар и моето праштање потона во морето од честитки за една челенка која објави резултати од висока бета, што е и разбирливо. Затоа самата отидов да проверам во лабораторија, без посебно темпирање на времето за мерење. Така се поклопи што за некој ден подоцна отидовме кај д-р за консултација бидејки се подготвувам за петто ИВФ, но за второ дете, а мојата керкичка цица веке 2 години. Докторот рече дека пролактинот влијае врз ендометриумот и го отежнува вгнездувањето, па ни даде 1 месец да се одвикнеме од цицањето, 1 месец лекарство, па за од Ноември да видиме што може да се стори.
Abe I jas isto odev bez tempiranje na vremeto ke odam samo ke mi zemaat krv I tolku nieden od Dr mi nemase kazano nemaj odnosi nemaj fizicka aktivnost ili nez ti sto se najnormalno si terav prethodno pred da mi zemat krv pa rez si izleguvaa ok kako sto treba ednas bas I rekov na mojot endokrinolog I vikam Dr dali e tocno oti prolaktinot najubavo e da se meri nasabajle I ona mi vika a Dali jas mozam site da ve pregledam naednas rano sabajleto a inace sega koga sum bremena I koga ke dojam nema da go kontroliram prolaktinot taka kazaa Dr na mene
Ќе може ли мала помош? Од каде вадевте документи за рефундација на клексанот од матучен гинеколог или општи лекар? Вчера гинекологот освен што ми рече да ја замолам докторката од трандфузиологија дами дасе извештај за клексанот за друго ме откачи исега на која основа да одам да вадам документ од општиот лекар?
Не знам на каков документ мислиш. Извештај? Упат нека ти даде гинекологот за кај некој доктор на Трансфузиологија.
Од трансфузија извадив извештај е сега со него кај општиот ли треба да одам за да ми даде рецепт за во фондот?
Mene izvestaj mi pisuva transfuziologot.a kaj maticniot lekar odam samo za pecati potpisi oti sum gi primila kaj niv inekciite