Кај матичниот гинеколог земам потврда дека сум ги примила толку и толку инекци во период од до. Рецепта не сум поднесувала, на извештајот од трансфузиологот пишува кои инекции и број на инекции. Извештај, фискални и сметкопотврди за купените инекции од аптеката, потврда од гинекологот дека сум ги примила, копија од картичка со трансакциска сметка од банката и Барање за рефундирање средства од сајтот на Фондот.
Јас сум со висок пролактин ама сум нонстоп под терапија, 1/4, неделно. Испитуван ми е и од авицена и адриалаб,, реф вредности во авицена се до 27 нормален а адриалаб до 500, сега ми е 13,5(рез.од авицена) Убаво велат и дека 40 е висок, дефинитувно смета за правење бебе. Дистинексот е многу ефикасен
Мила се средува пролактинот,мојот беше околу реф граница,и за забременување може да смета.Пиев бромергон но немаа ефект кај мене,а имав многу вртоглавици од нив.Кога видовме дека нема фајде ми препишаа половина достинекс и со него си одржувам вредност 6,7 и според фармацевтите достинексот е многу поефикасен-се уверив.И секако кога се оди на испитување треба да си одморена,без сексуални односи ден пред тоа,физичка активност и такви некои работи.Среќно
Dostinex kaj mene bese ist kako I bromergon taka da dzabe frlav pari samo za nego I togas odamna bese sega nez Kako e ne gi davaa kaj tie sto probuvaat da zabremenat I doskoro do 12 ned sega si piev bromergon I maki nemav nikakvi od nego
Секој со свое искуство и различна реакција на лекови.Јас кажав од мое искуство.Инаку достинексот го купувам од Бугарија,900 ден 8 апчиња...кои ми траат 4 месеци.
Lanic производител им е турција во истамбул, од таму ги купувам јас за 12 еур, не е некоја голема разлика со бугарија за 2 еур
И денес излезе висок пролактинот 96.дефинитивно не е лабораториска грешка. Пемовска овој месец оди во пензија,кој ендокринолог во Скопје би ми го препорачале?
Моја другарка оди кај Чедо во Систина и е презадоволна.Пие Достинекс на секој 7дена но по колку мг незнам.А пролактинот на два пати за неполна недела дена и беше 77. Јас одев кај Бранкица Крстевска пред да се пензионира на клиника сега е во Срце и топло ти ја препорачувам.Ама е фул закажи си на време.Другаркава не и сечекаше се уплаши и отиде кај Чедо но фала богу супер доктор бил задоволна била.
Jas odam kaj iskra bitoska na klinika za endokrinologija I sum prezadovolna od nea bev ednas kaj pemovska I ic ne mi se dopadna kako dr
За бременост треба да е до 15, ова ми беше кажано на ендокринологија и од гинекологот исто така. Билјана Тодорова, Саша Мишевска, Искра Битоска, сите се ок. Кај Крстевска приватно 2000 ден, според мене скапо за 10 мин муабет, на приватно нз како е али на државно беше малку завеана може и до годините е. @Lanic јас достинексот го купував од кај нас, од виола, еурофарм, 420 таблетка, сега веќе го нема?
Откако ќе ги примиш клексаните дадени од трасфузиологот, го носиш извештајот од трансфузиолог кај матичен гинеколог и тој ти дава потврда дека си ги примила инјекциите. Оваа потврда, заедно со другите документи кои ги пиша @Оли, ги носиш во фзо.
Da da za. bremenost treba da e pod 15 najarno dodusa na mene posledniot pat pred ivf bese 15 ,16 I Dr ne se tolku vterija vo nego
Катерина Адамова дефинитивно прекрасна докторка, инаку не се секирај и јас бев со висок пролактин и сега веке се среди во нормала ми е благодарение на неа...ме држи под терапија Бромергон според мене ти се најдобри со оглед на тоа што ке треба цело време да ги пиеш, а со достинекс ќе одиш само горе доле, а не смееш да го пиеш цело време...и не се плаши за нус ефекти јас од тука што читав вртоглавици вака така имале, на сугестивна база и јас осеќав првиот ден и за среќа одма се стабилизирав ..ќе го пиеш пред спиење со цела чаша вода и верувај ќе немаш никаков проблем...не се плаши ќе ти се среди за брзо време, само оди што побрзо да ти одредат терапијата со лесно ❤
Кај Катерина Адамова овој петок ќе одам на клиника.ќе пишам како сум поминала. Фала ви многу на информациите
Јас го пиев три години, зашто велиш дека не се пијат цело време, со тоа што дозата последно како што се секавам ми беше некаде четвртинка таблетка еднаш во неделата. Јас па сметам дека достинексот се поефикасни, не се пијат секој ден што за мене беше олеснително, додека пак бромергонот знаат доста нус појави да дадат од типот на мачнини, гадење и сл.
јас како што знам по трансфер и ако останеш трудна не смееш да ги пиеш, мене порано стално ми ги прекинуваа пред трансфер и јас одма по негативниот тест кога проверував пролактинот до плафонот ми беше рипнат,и цело време тоа ми се дешаваше горе доле, а со Бромергон не е така смееш цело време и не се замараш до кога како што...а нус појава од секој лек можеш да имаш јас немам никаков симптом не треба да се плаши секој човек различно поднесува не е тоа генерално за сите ...и ради ова од искуство и викам консултација во врска со ова да направи ова е моја препорака докторот ќе и реши на крај, па она нека види после што како.