супер избор верувај во неа она е прекрасен доктор, гарантирам дека ќе ми пишеш фала на препораката, со лесно и со успех ❤
Јас пијам бромергон повеќе од 3 години, 1/2 од 2,5мг и немам никакви мачини, вртоглавици како што пишувате тука. Може да сум го знаела ова порано пред да почнам да ги пијам на сугестивна база ќе ми се појавеле ама еве среќа И јас одев кај Пемовска одкога замина во пензија си отидов кај Татјана некоја на презимето не се сеќавам - така ми се погоди или да одам кај неа или кај некој маж албанец беа таа ден и ја одбрав Тања. Ни досега не бев воодушевена од некоја си докторка (предходно па одев кај Бранкица), така да и од оваа не сум нешто баш ама ќе помине До мене е нешто или до докториве незнам имам чуство како бројка ме гледаат како термин што треба да го заведат во компјутер ништо друго.
Има и Татјана Миленковиќ на ендокринологија доста искусна докторка но не успеав термин да начекам кај неа, кај сите останати што сум била истиот впечаток ко @ocicka2014 не се замараат многу. Една од нив и се дрзна после породувањето да ми каже дека мм ќе ме оставел оти сум се поправила Будала , требаше да ја пријавам за тоа. Во однос на бромергонот го кажав она што ми го кажале докторите кога ми препишуваа терапија, според нив достинекс беше поефикасен и полесно се поднесуваше. На почетокот тешко беше додека се погоди точната доза, редовни проверки треба, но потоа раат еднаш на недела или еднаш на две недели четвртинка таблетка пиев а пролактин 14-5
Сега проверив го барав извештајот Прошева е мојата. Проверив на мој термин на нет кои се доктори во државна на ендокринологија. Еве ја листата во продолжение. Значи има и Миленковиќ и Прошева И нормално нема нигде термин слободен
Петок и вторник секаде гужви има, пензионерски денови се па и по некое карање ќе падне и така. Јас избегнувам да одам на ендокринологија, одам во центар за дијабетес истите доктори се, некако баш хаос ми е на ендо.
Јас последен пат кога бев чекав пола минута ама ја фатив докторката на заминување ќе одела на јадење и сестрата вика оди брзо оти сакаше да излезе. Одам внатре жена и излезе за пола минута и завржив работа. Среќна - пресреќна ова ми се немаше никогаш случено Ама јас мислам дека бев четврток не бев петок :/
ke odis kaj maticnata ama gledaj izvestajot od tranbsfuziolog i i receptata od maticnata da se so issta data
Ќе се умешам во муабетот за пролактинот,истата макај ја имав пред 4-5 месеци висок пролактин реф граница 5-35 а на мене 80 почнав со бромергон тешко го поднесив првата недела кога го пиев по пола апче ,вртоглавица,несоница,гадење но за рок од 2 недели падна на 3 и ми го намали докторот на четвртинка сабајле и четвртинка навечер се покачи на 13 и така го одржавам го имам испитано 2-3 пати со другите хормони толку си стое . Ама тој период кога се покачи имав многу стресови,нервози докторот беше уверен дека од тоа мие покачен ама за сигурност да си пијам Бромергон.
Neli ti preporaca dr da napravija magnetna rezonanca na hipofizata I da ja ispitas tiroidata oti 80 bas I ne e malku pokacen da se kaze od stres
Неможам да дочекам само барам некои знаци као демек ама ништо освен подуен стомак како товар да носам и преф менструални болкиво секој случај НЕМОЖАМ ДА ДОЧЕКАМ хихи
Да ми рече докторот ако не падне ќе мора да правам магнетна резонанца на хипофизата ,но кога виде дека за брзо падна рече тогаш нема потреба испитуваш исто и тироидната си е во нормалата и другите хормони.