A ja nosev za vtor vaucer se nosi istoto od prviot samo se potpolnuva deka imas iskoristeno eden i deka apliciras za vtoro, samo da ne trebase da imas pauza od 6 meseci , toa ne sum sigurna
Абе обично треба пауза ама не сум се распрашала дали тоа важи и кога нема да се направи трансфер....како и да е ќе си почекаме некое време па ќе видиме здравје ноем/дек до кај сме
Duso i da ne se napravi transfer pauzata e zaradi tvojot organizam od stimulacijata da odmori. Jas pred 5 god pravev vo dekemvri( ne uspesno) i doktorot mi rece dojdi po sest meseci ke pravime pak, e sega dali taa cifra si ja istrese od rakav ili taka treba ama sepak mislam deka podobro e so pauza
Абе и јас мислам дека ми е потребна и физички и психички, еве ме недела дена по пункција уште сум подуена ко балонче...чисто онака ме интересираше како се процедурите
ако си приватно немора 6 месеци ама преку фонд да мора да поминат 6 месеци,и прави си пауза не е убаво одма да почнеш со нова постапка исчисти се од хормони,јас правев ноември па февруари,и се зезнав така да 6 месеци обавезно пауза.
Мене Лазаревски ми кажа 3 циклуси пауза. Во Америка прават од циклус за циклус без никакви проблеми! @Ninichka со среќа денес!
Samo sto se osvestiv.... Malku bese stresno seto ova. Sega imam strasni bolki vo stomak,kako jaki menstrualni. Sega vleze doktorot i samo mi kaza deka izvadile 11. A kolku se dobri,sto i kako ke mi kazat za saat dva. Uste sum zasemetena i mi se spie. Pozdrav milicki moi
So lesno mila... Od denes pa natamu samo ubavi vesti da slusame i za tebe i za site tuka sto se vo ovaa tema i sto pobrzo site da se selime vo temata Trudnicki muabeti
Super Ninichka,embriologot ke ima prostor da bira da bira....eheheheeee i najubavite vo mese da gi stavi. Odmaraj,ostana uste mnogu malku
Со среќа Ниничка!!!! Ајде сега уживкај си,одмарај неколку дена, овие сите моменти мене ми беа премногу убави, тоа исчекувањето после....втората недела е тешка....
Bravo Ninichka, leleeee kolku se raduvam na vakvi ubavo postoviiii Odmaraj sega, ke ti treba, oti za 9 meseci nema da mozes bas
Lele ova slucajno go pronajdov i me zacudi toa so gasovite, kakva vrska ima so uspesno ivf. Jas vcera imav travsfer i vednas pocnav so gasovi , bas sega razmisluvav deka i predhodnoto ivf imav mn gasovi i bese uspesno