Na privatno vi Hemolab. @anastasijaki poslednive 4 god sum bas na strog rezim na ishrana.Imam pcos,ama ocigledno ne e od nezdrava hrana ili debelina,jas imav 50kg a imav insulin visok.Sega posle bremenost imam 59 i ne sum voopsto debela.Toa ti e metabolizam.
Zenicki jas bev na konsultacija kaj dr Trajkovski bo new born i da vi kazam mn sum razocarana od nego.Samo nabrzina gi vide snimkite (koi se od pred edna godina) i ni rece deka trebalo histerolaparaskopija ama deka on ne ja pravel i mm mu rece da vidi deka imame i novi rezultati od ispituvanje od pred eden mesec i dr mu vika a sho mislis matkata i hormonite na zena ti moze da se smenat za edna godina i nie uste vnatre on si izleze na cigar..ne znam sho da kazam dali ne ni i vrna vnimanie oti konsultaciite se besplatni ama katastrofa ..sega sum uste pozbuneta,nz sho da pravam
Pa napravi laparoscopija I histeroskopija za zal Dr e vo pravo donekade mene pred dve god mi pravea histeroskopija I mi go pobaraa hsg koe bese staro 10 god I jas isto kako tebe I kazav na Dr trajanova I ona istoto mi go kaza kako Dr trajkovski sto ti rekol na tebe
Јас на бесплатни консултации во Њуборн одев едно 3-4 пати. Со отворено досие за мене, со точни напатствија што треба да направам и откако ќе го направев, се враќав со резултатот и пак после со нареено што и како да правам. Денар не ми земаа, а за се што имав проблем ми даваа насоки. Искрено, јас бев задоволна. Ме изненади ова што го пиша
Благо јадеш? Јас имам 54кг и секогаш толку имав па пак ми беше висок ама си поткаснував благо и тесто
Со слично искуство сум. На едно влегување рече хистероскопија да направам, а потоа да се вратам за ивф. Си била претходно кај други доктори?
Имам едно прашања...јас сум нова на форумот а и нова со процедурата за ИВФ. Во петокот ми беше првиот ембрио трансфер. Ме интересира дали е нормално чувството на напнатост во стомакот.
Да мила нормално е,од сите тие стимулации и самата постапка.И јас исто чувствував напнатост,подуеност,болки во јајници.Потечна исхрана,позитивна мисла и многу многу среќа ти посакувам
Da prvo bev kaj dr Tashe vo Plodnost i tamu gi napravivme site ispituvanje i on ni dade mislenje deka treba histerolaparaskopija a na vtoro mislenje bevme kaj dr Organdziski a on mi dade mislenje deka treba da pravam invitro direktno
Мила моја веќе долго време акам по болниците и само едно ќе ти кажам, сите доктори се егоисти мене претходно докторот ми ги фрлал документите не сакал ни да ми ги разгледува као у стилот кој ти рекол да ги правиш ја не сум рекол, и уште ако било од некој друг доктор одма се било грешка...а неговото демек точно! Така да во тој поглед сите се исти не се разочарувај за вакво нешто..а само мое мислење ќе ти кажам кое може и да не е точно и да згрешам но еве го...матката и јас сметам дека е нешто непроменливо, освен операции ако нешто имаш правено инаку зошто во Фонд би прифакале стари снимки од матка хм? А за ова верувам дека си излегол на цигара а ти уште внатре си била, но ќе ти кажам и мое искуство од друг доктор кој не е Трајковски и иде вака...ми викаше тоа е тоа од мене сестрата ќе ви објасни се чекајте ја на пултот одам јас и она изиграва курир те кај мене иде, те кај него и пренесува само и кажи ми што го кошташе он да ми објасни се за една минута ? На овој начин со пренесување сигурна сум дека е потешко, еднаш се случи докторот да не пишал во шемата естрофем и и викам на сестрата да го праша докторот дали треба и она ми вика чим не пишал сигурно не треба... и јас од досегашното искуство бев сигурна дека треба па му пишував на др на вибер и он ми потврди да обавезно!!...и кога нареден пат одам и сестрава арогантна зошто сум го консултирала докторот изгледа докторот дали ја спукал незнам али принципот на работа им е ужасен...Така да да знаеш има бетер случаи од ова твоето, чисто да не се нервираш ти викам. Со лесно
Само што добив информација за Чаир, дека хистероскопија ќе почне да се прави од октомври, бидејќи салата не им функционира.
Здраво, најпрво нема губење надеж. ние правевме микро тесе кај Мицковски додека работеше во Систина, за среќа најдовме сперматозоиди , имав успешно ивф но заврши со ран спонтан, второ ивф неуспешно, разговарајте со него, нас мислење од Таше ни беше дека не ни правел микро тесе дека не излажал , во Македонија не постоел никој што ја прави оваа метода, кај нас се правела само тесе методата, јас добив инфо од Таше дека Мицковски не работи повеке во Ремедика но ке си провериш убаво, зборот ми е бидете упорни , микро тесе е метода каде бараат сперматозоиди со миркоскоп а тесе е метода каде произволно отсекуваат од тестисите ,не губиш ништо од уште една консултација, мн е тежок овој пат, мн убаво знам како е, но мора да се исправите и каква и да донесете одлука ти ја пуштам сета срека, еден ден сите ке успееме верувај.
zdravo.gi sobrav site dokumenti za invitro se e vo red samo sto sedimentacijata mi e pokacena treba dae 10 a mene mi e 30 me interesira dali so tolkava sedimentacija mozat da me odbijat.inace imam rasipani zabi i mi rece maticnata deka mi e od toa pokacena.kolkava treba da bide ?
Здраво девојки, после неуспешното инвитро сеуште немав добиено циклус. Мислејќи дека хормоните ми се хаос се упатив на ендокринолог и за едно гоелмо пријатно изненадување хормоните ми беа како по книга,сите уредни како што треба. Од таму кај др.Трајковски.Е таму веќе следуваше непријатно изненадување, циста од 4цм на левиот јајник Ми даде да пијам 10 дена Примолут Нор и после да одам на контрола. Дали некоја имала слично искуство и некои препораки за цистата (исхрана,лек на природна база и слично)? Благодарам Мене ми одобрија ваучер со висока седиментација.Не се секирај. Кај мене е постојано висока ,се и сешто испитав никој не најде од каде оди и така одлучивме дека е по дифолт
Па ако имаш утре, значи таман си, ќе те фати октомври. Сем, ако беќе се собрала гужва, па ќе си почекаме, нели
@EdnoBiserce се надевам дека ќе имам среќа, ако не ќе почекаме немаме др избор, ме интересира кој ден од циклус се прават овие зафати хистероскопија/ лапараскопија