После 8-9 ден од добиено. Но Илиевски дава хормони колку што знам за да синхронизира добивање со терминот кога може да направи хистероскопија. Те молам пиши ми утре што си направила, за да знам и јас што ме чека
Mene pak hsg mi rece da napravam posto jas togas imav skoro praveno histeroskopija I napraviv hsg mi rece ako ne napravam hsg on IVF kaj mene nema da prave I ova go sfativ kako I se dotogas oti se sto pravam pravam za moe dobro
Мислењето за хистероскопија е од хсг? Имаш септум? Или друго е? Штом двајца доктори ти препорачале хистеро, најдобро да направиш. После хистероскопија, шансите за бременост се поголеми. Јас сум имала циста и не е страшно, освен што си во исчекување на циклус. Ќе се пукне сама, а имаш и терапија, па ќе го забрза процесот.
Мене за циста ми помогна лекот од чувар куќа,мед и прополис. Првиот пат имав трокоморна циста со израсток и ми препорачаа да се отстрани со операција. Со една доза од лекот цистата пукна. 500гр.чувар куќа се блендира,се процедува низ газа. Се додава 500гр.мед и 50мл.прополис од аптека. Треба да стои во стаклена тегла завиткана во фолија во фрижидер. Сабајле на гладно една супена лажица и навечер пред спиење исто
Значи тоа е понапредна и подетална метода. Инаку кај нас беше многу лош и резултатот на хормоните многу покачен FH и не толку покачен LH. Дефинитивно не остануваме на едно мислење и ќе го бараме др. Мицковски, и по емисијата што ја гледав ми изгледа на многу веродостоен човек... Го молам Господ нешто да се смени па ќе видиме...Дај Боже и вас следната вест да ви биде најубава
Двапати направив цисти од кломифен и двата пати ми помогна лекот. Пробајте,природно е и сигурно не е штетно
Mene histerolaparaskopija mi rekoa da napravam bidejki ednit kanal mi e neprooden i poradi policisticni jajnici i mi rekoa deka imam kako pregrada koja ne smeta ama vekje ako se pravi intervenvija i toa da se sredi
Znam mila jasno mi e se ama vekje resiv kje napravam histerolaparaskopija pa zdravje ponatamu ke vidime kako kje bide.Samo so pozitivni misli i mojot omilen citata e patot od 1000 km zapocnuva so prviot cekor ♥️
Штом имаш индикација за хистеролапаро, обавезно да направиш. И јас имав преграда што не смета, но пред инвитрото ми рекоа обавезно да ја отстранам.
Devojki pocnav od denes so bockanje sabajle i vecer suprefakt po 0,5 i vecer 4 merionali. Suprefaktot go bockam vo stomak a merionalot vo kolk. Prasanjeto mi e kade vie go bockavte merionalot?
Fala, ne sum se bockala do sega so merional, citam deka se bicka vo stomak a neznam kade e podobro iako doktorov mi kaza moze i vo kolk, uff vo dilema sum
Јас одев во ординацијата и ме боцкаат таму. Само клексаните сама сум боцкала. Неколку пати мм ме боцкање со мерионали, ама сама не се осмелив