За што е мерионал? Јас не примав такви за време на процедурата.Јас ПУРЕГОН примав мускулно Јас правев лани ХСГ на трет или четвррти ден од циклус мислам
Хцг не е исто што и хистероскопија. За хистероскопија мора да е завршен менструалниот циклус, а да не е започната овулација. Мерионалот е human menopausal gonadotropin и мислам дека најчесто го даваат на жени во поодминати години или повисоко фцх. Ама мислам...не сум сигурна. Докторот сам решава кој од понудените "лекови" ќе ги употреби за стимулација
Јас сум со ниско амх па можеби затоа ми го дадоа, само во дилема сум, незнам кај е подобро да се боцка мерионалот, дали стомак или колк? Или може и двете инекции воо стомак
Тенка е иглата и мислам во стомак..така го примав, а за во колк не знам..некој друг да те информирам, стварно не знам. И мислам дека под колк се подразбира мускулно боцкање, а ако е така, ме предупредија сама мускулно никогаш да не се боцкам поради можна повреда и крварење
@Baby-hope* јас примав Мерионали пред инсеминација,ги ставав во стомак,а ми рекоа дека нема никаква разлика дали ке е стомак или во бут. Инаку, зошто баш Мерионал не знам,д-рот така одлучи,јас немам никаков проблем(со машки фактор сме). Среќно и со лесно на сите што сте во постапка
daj si vreme da go zapoznaes mlku podobro doktorot i ke vides deka dava se od seve da pomogne moze denes ne mu bil nes denot pogoden iznerviran mos e bil pa zatoa zapalil cigara nezz so drugo da kazav mi se slucuvalo vo 12 1 nokta da mu pisam i sekogas bil tuka da mi odgovori nekogas znae i da se jave odma stom mu pisam za mene toj e prekrasen doktor isto i doktorkata tatjana
Како така не му е денот не разбирам... Неможе така да прави кој и да е, бидејќи во случајов @Maya12 отишла кај него со причина што многу значи секому нели??? Еве мојот пример. Јас цела година одев од врата на врата и требаше мене цела година да не ми е денот!? ?? Напротив, мојот доктор беше неизмерно професионален. Го начекував и нервозен ке каже сам, но со мене нова приказна продолжуваше насмеан... За толку извикан и доста добар доктор не е добра приказна лично за него... Сепак @Maya12 ти посакувам се најдобро за брзо да ти се исполни желбата. П. С. Бај д веј Појди и кај друг доктор. Се извинувам на долг пост
kako i da e se izvinuvam ako nesto pogresiv sakav da nakazam delka e najprekrasenb doktor od site od kaj sto sum bila za ivf se uste ne summ napravila ivf kajj niv nesto mi se iskompliciura rabotava mi ispadna polip koj mora da videme do kade e i sto e i dali ke treba da se otstrani inaku embrionite gi zamrznavme cekame da go sredam toa so polipot i da napravime transfer .....objasnete mi kakvo e toa otstranuvanje na polip bolno li e kakva e procedurata
Треба хистероскопија да се прави, а со анестезија се прави и нема да те боли ништо. Мислам дека истиот ден од оперативниот зафат си одиш дома. @Baby-hope* јас бев со Мерионали. Немам високо ФСХ, 3.5 ми беше тој месец кога беа стимулациите, имам 37 години. И добро поминав, 19 јакце-клетки ми извадија, од кои 10 беа зрели. Боцкав десно Супрефакт, а лево Мерионал, па утредента обратно.
Прашање до оние кои правеле инсеминација на ГАК. Мм беше денеска на ГАК за договор околу инсеминација. Добил напатствија фоликометрија да правам кај матичната и после, со договор и проценка со неа, да одам во ГАК на инсеминација. Прегнилот не го спомнале. Дали е потребно боцкање со него пред инсеминација или може и без него? Друго прашање..бараат документација за хив, хпв и се останато. Мене сите документи кои се уште во важност (не поминале значи 6 месеци) ми се во Фондот кога конкурирав за инвитро. Дали ќе ми важат фотокопии? Стварно нема смисла одново да ти вадам, поготово што пред месеципол ги правев
Дали ке одиш со терапија од таблети и прегнил или само прегнил зависи од твојот матичен доктор. Јас примав прегнил и утредента бев на инсеминација. Инаку бараат хив и хепатит,уреден пап и чисти микробиолошки брисеви. Ти важат копиите,имаат печат од фондот а оригиналите не ги вракаат. Со среќа
Претпоставувам ќе ти дадат Микрогинон што ќе го почнеш кога ќе добиеш, па ќе ти кажат кога ќе е хистероскопијата. Во секој случај треба да ти завршило крварењето. Каде ќе правиш?
Кои таблети ги даваат? Знам за Кломифен, ама тој предизвикува тенчење на ендометриумот, па не би сакала тој бидејќи ми е тенок. Има некои други?
Еве читам за Летрозолот, вика ја блокира продукцијата на естроген. Да не имавте случајно полицистични јајници, па ви го даваа овој?
znaci vaka od newborn mi rekoa da dobijam i od 5 doo 9 den na eho i mi zakaza za na 7 den od menzis pond sam na eho a za prtavenje vo drzavnam se mislam za kaj alulovski igor za operacii e ekspert no za histeroskopija nezz
Со лесно. Супрефактот е во стомак, а мерионал бидејќи се 4 треба во колк. Ама можеш и по 2 амп пак во меше ( така ке треба 3 пати да се боцкаш). Среќно да ти е, стегаме палци