Имаме до сега само еден спермограм направено но е постар од 6 месеци и тогаш беше во ред. Ви благодарам на сите за помошта.
Чекајте, чекајте малку ... Ме испобунивте.... Јас имам 42 години и anti-muellerian hormone околу 2, ми бараа за во фондот сега во Мај. Некако од вашите муабети излегува дека сум стара за таква вредност, а проф. Кочо во Хемолаб напишал дека оваријалните резерви се сочувани. Да не е грешка и кај мене?!?!?!
@DunjoMoja не јас само моите вредности ги пишав ,јас не ги разбирам .Денес сум на преглед кај Ивановски па ќе слушнам негово мислење.
Не мира да е грешка ако немаш проблеми со фцх или антралните. Жени имаат менструација и се плодни и над 50. Се е до генетскиот фактор или квалитетот на живот, на крај краева, 40 е рано за влегување во менопауза. Нас тука, групата ни таква инаку во "нормалните свет" жените си добиваат без проблеми и после 40-та
Мила ако имаш можност од Бугарија земи ги или некој нека ти ги носи.За 8 апчиња јас плаќам 15 евра,а пијам по пола апче неделно,значи за 4 месеци сум обезбедена Тука се изгор.Голема е разликата во цена
Девојки два дена без прекин по цел ден вртам во фондот на 3289-010 и 3289-011 да прашам за ваучерот зошто сеуште немам никаков одговор ни на меил ни на домашна адреса никој не ми крева, имате ли некој друг број на кој вртите или овие се тие броеви?
Што убаво ми кажа и ме насмеа "групата ни таква" Леле мале, 2 700 ги купив сношти, а згора на се - едвај најдов едно кутивче на едно место и ми се чини ко џигерот да ми се одлепи кога си ги дадов парите. Фала за информацијата, па ако мора да ги продолжам, ке ги ми барам во БГ.
Па обично по 4-5 имам на еден јајник . Колку треба на пример за некој кој има амх 1,3 ? Леле срц ,јас многу пиев . Година и кусур пиев . Сега месец дена како преќинав со се . Ама на мисла сум пак да си зафатам. На кратко да кажам пак . Пијам : ку10,мака , вит Е ,вит Д ,цинк ,селен ,Аргинин ,Карнитин , метил фолат ,спирулина ,мелатонин , пентоксофилин , метформин , б12 , калциум , артичока ,б6, омега 3 , матичен млеч . Ова се го пиев во високи дози . Дополнително повремено пиев кога омегазон , па проксид , па овунорм . Пиев пет шест месеци и дхеа . Јадам смокви во маслинов. Мед со јатки . Ваљда не заборавив нешто . Се што ќе чујам или прочитам ,пијам / јадам И на маШ му давам скоро од се
Искрено, колку треба да има за тоа амх не знам, но мислам дека е добра бројка на антрални. Пиеш се што е потребно. Еве предлог од мене, можеш да воведеш и вит. Ц и вит. Б3.
Се опуштив малку после новиов резултат на амх . Ама сега па друг проблем . Не се оплодуваат замрзнатите јајце клетки . Првите две не се оплодија воопшто , од другите две едната се оплоди ама не се делеше. Ова во Плодност . Исто и во Систина кога правев на спонтан циклус без никаква стимулација извадивме 2 јк ,ама не се оплоди ни една . Спермограмот е во ред . Ама лоша фрагментација . 26%. Др Таше смета дека не е до спермограмот , до јк било . "Стари " биле . Ќе направам уште едно ивф со стимулации здравје за два месеци па ќе видиме . Да пробам уште во Систина на стимулиран циклус . Кај сите доктори направив по некое ивф . Само кај Ивановски немам . Ај и него ќе го пробаме
Бев јас денес кај Ивановски на консултација и што да кажам,шок АМХ толку многу опаднал овие две години што под хитно морам пак на инвитро ,да пробаме да извлечеме нешто ми рече. Од понеделник да почнам да бркам документи
хехе јас на 27 август поднесов бев пред три дена таму ми рекоа наводно ми го испратиле одговорот на 11 септември и поради тоа не можеа лично да ми го дадат, али јас сеуште го немам добиено ни на адреса дома ни на е маил, а не креваат слушалка да прашам што се случува...понеделник им одам пак таму ова е претеризам којзнае кај залутал уште тоа фали да си го земе некој да си прочита што како ..за тебе уште е рано, отиди за некои недела дена почни да досаѓаш
Мене АМХ ми беше 1.13 а антрални лево 5-6, а десно 7-8-9 Ме интересира дали на некој по инвитрото му се покачиле ТСХ и пролактинот?
Mene mi se pokaci tsh posle ivf,uspesno.Slu ajno proveriv i bese skoro 20tsh.Odma me stavija na Eutiiroks.