Што и да е, не се плаши, за се има решение. И да треба лапароскопски да се влезе, не се работи за страшна интервенција, повеќето овде ја правела и само дијагностички, не оперативно. После имаш минимални малечки резови, односно дупчиња и многу брзо се заздравува. Во секој случај прашај за тумор маркерот, Ca 125, мене секогаш прво тоа ми проверуваат при појавување на сомнителна циста.
Можеш да отидеш и кај Ласте (биоенергија) многу со цисти ги спасил од операција, ништо не губиш ќе ти каже дали си за кај него.
Точно е јас купував скоро 99лева, значи 50тина евра.Во виола ги зимам 3950, Глениус 4200 го продаваат. Ако има кој да ви ги набави од Германија најефтини се , пакување за 3месеци околу 82 евра. Јас поднесував на 10/09 со тие обрасци од нет. Ми ги примија,во среда треба да одам по одговорот.
Мене ми се појави циста после missed abortion, ми достигна големина до 56мм. Ми рекоа дека е исполнета со крв и ако расти уште ке треба да се отстрани оперативно. Јас обилно крварев од неа цели 30 дена. Срека пукна. Потоа уште неколку месеце ми се појавуваа цисти, и се уште ми е страв да не ми се појави некоја. После ин витро и спонтан абортус сме изложени на преголем стрес, па се пореметуваат хормоните. Има голема шанса да се среди самото од себе.
Само да се пријавам женички. Од кога пролактинот ми е 5,06 ми дозволи ендокринологот да ги поднесам документите за моето прво инвитро. Бромергон ми намалија само навечер да пијам по 1/2 тбл. И денес официјално ги пратија моите документи во Скопје. Бројче не ми дадоа на копиите само печат ми ставија и сега треба да чекам за дали ќе ми го одобрат. Искрено и фатив врски за побрзо да поминам на комисија па здравје ќе видиме кога ќе ми одобрат. Некако многу убаво се чувствувам денес,стравовите ми поминаа. Целата процедура дури ги собирав документите ми беше стресна,сега некако полесно дишам. Поздрав до сите има ли некој како мене што чека ваучер?
Не ти требаат врски За две недели го даваат посекако ваучерот . Јас планирам следната среда да поднесам . Ќе се дружиме
Здраво на сите, ве читам одамна ама не ми даваше да се регистрирам Тука слободно може да се исплачам знам дека ќе ме сфатите. Примив Мерионал и Пурегон веќе една недела чекам природно да пораснат само на едниот јајник имам ама не оди слабо растат . Секој совет или искуство многу ќе ми значи.
Devojki pravev invitro Fala bogu iskoci pozitivno se e Sega mi ostanaa estrogen 2 kutivcinja I krinon gel 5 aplikatori gi Davam po simbolicna Cena ako na nekogo my trebaat
@Ivuska31 јас вчера ги нарачав да ми донесат од Бугарија и истата цена ми ја кажаа како и ти што си ги земала. Па можеме некогаш и да се договориме кој сака ќе си нарачаме големо пакување од 84 апчиња па ќе си поделиме така ептен поефтино ќе ни дојде.
Да, има некоја измена. На старите постои опција само за прво дете, а тие се на веб странама на ФЗО. На новите постојат и графи за второ, трето и четврто дете. Јас аплицирав за второ дете, но отидов со пополнети стари формулари, но вработената беше љубезна и самата ми направи нови копии, самата ги потполни, просто да не поверуваш....
Ќе ви се придружам за недела дена од прилика за поднесување ... само да прашам откако го добивате ваучерот си бирате лекар или како ? И кој би го одбрале?
za vo fond neli trebaat dva spermograma edniot go pravevme na gak a vtoriot adrialab planirame pa me interesira da nee problem i dali go priznavaat od adrialab
лотарија правев хах, се шалам го избрав пред да поднесам, си бев на консултација и овојпат за Трајковски се одлучив...па сега што даде Господ тоа со среќа на сите нека ни е ❤