Оди на прв ден. Оди и на хистероскопија да ти ја наштимаат за да не правиш 4 инсеминации (тоа ќе ти земе најмалку 4-5 месеци) него одма да поднесеш за ваучер.
Може ли да ми каже некоја која е разликата и намената на профертил и дхеа? Прашањето поточно ми е дали мора и двете да се пијат за да се има некаков резултат или доволно е само некое од нив ако се за намена? Пиела некоја двете наеднаш или?
Да јас пиев, дхеа е хормон а профертил се суплименти , така јас знам ако грешам нека ме поправи некоја. Поздрав
а која им е намената квалитет на ј.клетки ? Не ми е баш јасно ако е за едно исто зошто би се пиеле двете во исто време?
Дхеа е хормон кој обично го даваат кај жени со намалена оваријална резерва. Делува на квалитетот ,но и на квантитетот на јк .Но , сепак има поделени ставови кај нашите Др околку нивно користење . Суплементите ( профертил пр ) е за подобрување само на квалитетот на јк . Не дека мора да се пијат и двава лека истовремено ,ама ако ти е кажано така пиј си Кој ти ги препиша ? Ти со низок амх си ?
Душо, двете се за таа работа дхеа да има повеке јајце клетки а витамините за да имат подобар квалитет. Мене Трајковски ми го даде дхеата затоа во тој циклус десниот јајник немаше ниту еден антрална фоликула рече пиј дхеа за да го разбудиме јајникот. Двете се пијат затоа што имат различно дејство.
Да бидеме искрени, во врска со суплементите, во прашање е голем фармацевтски профит. Да, кога доктор ќе ни каже треба да се пие тоа тоа и тоа, велиме аха ок, се за наше добро. Јас сум убаво упатена во ова бидејќи покрај своите знаења, позади себе имам многу спремен фармацевт. И да, не пијам се што ќе ми се наброи, заради тоа што знам со која намера ни се дадени најскапите суплементи. Да не ме разберете погрешно, си ги пијам препорачаните дози, но не на начинот на кој некој сака да профитира на нашата мака. Оти на крај и со празни раце и со празни џебови сме, а патот по кој сме тргнале ќе го изодиме по секоја цена и ќе стигнеме до целта! Знам дека ќе успееме! Само бидете мудри и отворете очи. Прост пример ќе дадам, само прочитајте го составот на профертил за жени ( коензим q10 е 300ден за цел месец, витамин Е е само 200ден...) @Bubce38 ја поздравувам за комбинирањето на суплементите. Секое добро девојки
^^ затоа цело време зборувам да се пијат одделно суплементите и витамините . Конкретно за ку10 . Во сите оние таблети ( проксид,профертил ,овунорм...) има по макс 30 мг ку10 и 5 мг вит Е . Јас ку10 пијам по најмалку 400-500 мг ,вит Е по 300-400. И да не набројувам по стоти пат . Читајте составот на миксовите кои ви ги даваат и купувајте одделно . И јас не сум лаик во оваа област
бубче така ми имаше пишано докторот" poor responders" амх пред две години 1,25 сега не сум мерела, а дхеа и профертил ми ги даде ивановски пред да си одам од кај него, но бидејќи го сменив се мислев за што ми ги даде. Го прашав новиот др. Трајковски што да пијам не кажувајки што ми предложил претходно ивановски ми рече само дхеа, фемибион и, метилирана фолна толку.. па си викам дали е паметно да му се мешам во работата, со оглед на лошото претходно искуство кога ќе речев вака и вака треба да пијам ми рече тој и тој..али сигурно смета дека не ми е потребно дхеата е доволна.
Знам затоа те посочив Ќе ви дадам жив пример, претставник на одредена фармацевтска куќа кој на одреден доктор му дава понуда за суплемент кој може да го препишува бидејќи ем е поквалитетен по состав, ем цената е пониска. Знаете што одговара докторот? Дај нешто поскапо, да има што да остане и за мене и за вас и за аптеката. Фала многу, пријатно
мила зар профертил содржи само коензим и ку10? па тоа е пљачкање на наша мака..фала за ова што го пиша ❤
До кој степен не доведуваат нашите искуства, да се сомневаме во своите можности и шансата да се оствариме како родители. Само терај напред и верувај во себе! А зошто едниот дава премама, а другиот фемибион совршено ни е јасно ( правопропорционално со фирмата со која се договараат) Верувај дека морав да пишам оти жал ми е нешто да знам а да го премолчам. Инаку во состав на профертил покрај q10 и вит е, има уште селен, екстракт од зелен чај и некое коренче бла бла слободно изгуглај профертил за жени состав
фала ти и на тебе Бубче, многу ми е мерак кога си помагаме едни на други, Господ сите ќе не награди еден ден сигурна сум!
Јас се сложувам со тебе. Околу сублематите, треба да се запази само формата во која се прима и количината. И јас ги пијам одвоено и дополнувам исклучиво само со додатоци како спирулина, зелена трева, мака и слични растенија за кои знаеме дека помагаат. Што се однесува до дхеата, јас цверство ветувам дека таа може да е "алката" која недостасува за целосна обнова, во случај на намалена залиха. Сепак е хормон. Ако при стимулации користиме исто така хормони, дхеата е докажана дека го вади максимумот кога организмот е при крај. На некој начин, го прелажува и помага да се создадат нови ј.к.
Значи колку исто размислуваме јас и ти. Јас го исчитав составот на Профертиолот и си ги купив сите посебно со тоа што зелен чај пијам по неколку чаши дневно. Прво ми дојде со 1000 денари поевтино а второ дневните дози се поголеми од она што го содржи Профертиолот или Овунормот.
I nie sega posledniot pat zemavme se oddelno sto sodrzi profertilot za mazi I ni izleze mnogu po eftino I imase drasticno podobruvanje na spermogramot plus piese I polen I propolis I med I acerola