zdravo vaka ne cekav se se zavrsi za nedela vreme pond otidov objasniv deka imam.zamrznato embrion na tri meseci sakaa da me vratat da dobijam menzis no megutoa bas koga bev men mi bes 7 den od menzis rekov me mi se ceka do sledna menstr bidejki gubam vreme a i vaucerot velam ke mi pomine data i prosto kazano sestrava me vrati.nema mesto ...slucajno si se sretnav u hodnik so dr aluloski koj go znam.mnogu odamna pominav dve operacii kaj. Nego mu objasniv i bidejki mi ja znae sitcijata odma se vrativme nw odeelenie so nego i taka rabotava se zavrsi za nedel dr i objasni odma da me stave na spisok kaj nego sest zaneme koga me vide so doktorov Devojki embrion transferot se odlozil za nekolku meseci zaradi visoko nivo na estradiol (4,428 pg/ml) ova ne mi bese kazano...samo kazaa prisustvo na polip vo endometriumot polipot go otstranivme ..(HSC diagnostica; Endometrial scretching.)....bev na razgovor kaj doktorot za ivf da vidam.koga planirat da mi gi vratat zamrsnatitr embrioni mi rekoa koga ke dobijam menzis treba da zakazam za.5 7 den...nekoj iskustvo so visok estradiol.men ova me zagrizuva
zdr posto ti stignal vaycerot te molam kazi mi pogore citav treba krvna slika za dvajcata ili samo za zenata i fotokopija od zdr kniska te molam kazi koi se dokumenti gi podnese
Zemete konezim Q 10 ubiquinol,mnogu poefikasen od samo q10, DHEA mikronizirana,i vitamin D. Ubiquinol go pijam 2 pati po 300mg, DHEA 2 pati po 25mg,i vitaminot D 400mg endas na den.Site gi kupiv od e bay za mnogu poeftina cena i kvalitet.I da,ima rezultati golemi.Pzz
Не не знам дека голема количина прави штета. Пијам 2-3 чаши дневно со лимон. Сабајле попладне и навечер. Сега на преглед да прашам за Dhea-та па да ја барам ако ми рече Др. дека може.
Немој да се грижиш, ќе се намали естрадиолот. Кај мене ситуацијава беше следна: Имав хиперстимулација, со тоа што и на мене естрадиолот ми отиде 5000. На денот на трансфер пак ми беше 5000 естрадиолот, и го одложивме трансферот и ги замрзнавме ембрионите бластоцисти. Естрадиолот го намалив пиејќи изоспорт вода и тоа по 3 литри на ден,по препорака на докторот,и плус пиев достинекс апчиња за да се намали естрадиолот. Изоспорт водите слободно можеш да ги пиеш а за достинексот прашај го докторот. И не се секирај се намалува естрадиолот. Јас се вратив во нормала после еден циклус. Се што не ти е јасно,слободно прашај.
Женски здраво на сите и од мене. Да се пофалам,имав трансфер во средата,со замрзнати ембриони,бластоцисти,ми вратија 2. Е сега сакав да ве прашам нешто. Вчера имав болки доле ниско,а сабајлево на гаѓите имав кафеав исцедок,исто и на тоалетната кога се избришав. Инаку денес ми е 5ти ден од трансфер. Дали е можно да ми е имплантациско крварење или не. Бацки до сите и со лесно и успех на сите.
Во еден од симптомите е пишан и кафеавиот исцедок, тоа се случувало кога ембрионот се вгнездува во матката. Во секој случај убаво е. Ајде со лесно па да не израдуваш тука со две цртки
Девојки 4 ти ден од трансфер ми е со замрзнат 5дневен ембрион.Секој ден ми е зголемена температурава,денес ептен се осекам жешко .Незнам да не ми е настинка.Смеам ли нешто да се напијам?
Висок естрадиол обично се поврзува со појава на фоликуларни цисти на јајниците. Кај мене така беше минатата година пред трансфер.
Девојчиња ме немаше оддамна да пишам. После третиот неуспешен трансфер со замрзнати ембриони, паднав во депресија и ете сега полека се враќам во нормала. Сакам да пробам се од почеток, со нов доктор, нова клиника, ма да сеуште се двоумам каде. Имам уште 3 замрзнати ембриони, ама нив ќе ги чувам. Би сакала да ми кажете што ми треба од документи за втор ваучер. Многу среќа на сите што сте во постапка
само од тебе крвна слика и фотокопија од здравствена книшка пап тест микробиолошки брисој хормони 4 д спермограм хаезге и инсеминаци 4
Убав знак, еден од симптомите на бременост е и покачена температура, дај Боже и кај тебе да е тоа. Ти посакувам две цртки и висока бета, со бебуш во раце да резултира.
Фала ти Bubce38 на услугата дури денес видов дека си ми пишала,веќе ги купив за денови,ке одам на контрола па ке видиме дали ке ми ги продолжи и колку ке треба да купам
Цистата која ја имав ми пукна. Од утре почнувам со пиење на дхеа. Состојба на јајници: лев воопшто неактивен со месеци, а десниот на последниот преглед немаше антралните. Значи воопшто немам ј.к. во моментов. Фцх овој месец 16,и нешто. Претходниот 34, и нешто. Го пишувам ова, за да јавно го споделам после ефектот од дхеата и тоа во ваква "катастрофална" состојба на јајниците и ј.к.
Оф и ти како мене, и мене левиот ми е неактивен а десниот шашав. Ајде почнувај со Dhea-та, да прашам утре на преглед па да ја почнам и јас, заедно ќе ја пиеме ако смеам па ќе разменуваме информации.