Девојки,да ве прашам...ми стигна одговор од фондот и ми бараат плус 2Д и 4Д ехо со опис..е сега јас имав ЗД сликички,но матичнава не ми пишала ништо Дали да направам пак 3Д со опис или да барам 4Д?И каде да направам 4 Д што поскоро?На приватно,да не чекам по државниве Планирам лично да го доставам до фондот да не чекам плус уште две три недели
Направи кај докторот што си го избрала да правиш ин витро , јас имав 4 д со слики и со детален опис на матка и фоликули, со лесно..
Женски, дали некоја има искуство со отстранување на варикоцела кај сопругот? Дали има подобрување на спермограмот? Ние денеска бевме на уролог и неговиот совет беше да не се прави зафат затоа што би немало големо подобрување, бидејќи бил над 25год И сега сме на 100 памета... Плс за совет
Ништо од моите фоликули . Тој што се појави од 5мм не расте. Др. вели ќе чекаме нешто мора да се појави. Немам сила веќе навистина.
Дали ти беа препишани од лекар и од која јачина пиеше? Прашањето ми е дали се земаат на своја рака? Гледам по продавници за суплементи за продаваат.
Ќе се појави сигурно,си земале одмор малце .И јас овој месец бев на ехо на 12ти ден а овулација имам на 13ти и немаше ниту еден.Но ќе има нареден месец.Нема очајување
Mene pak za dheata mi rekoa mozda zatoa sto prvo ja ispitav na endokrinologija I bese malku pokacena I zatoa mi rekoa od tamu ne
Жени јас сакам да прашам дали ќе ми признаат инсеминација правена во странство (Србија)? Трите ми се во Систина, а четвртата ми е во Белград. Би било проблем?
Здраво девојки, ми треба помош, дали некоја имала херпес зостер пред ивф постапка, матичната ми реце поради ацикловир бремена останување никако барем 3 месеци а може и до 6 месеци ,, уф а таман сакав трансфер да си правам, некоја искуства? секако додека се консултирам со доктор, денес бев до душа ама за малце докторката ке ме исфрлеше, па таа не била за ивф , нели треба барем да знае како би влијало тоа на постапката или на евентиална бременост, читам дека е мн лош вирусот и дека штетно влијае на плодот при евентуална бременост, ако има некоја искуство нека пише.
мила и јас имам слушано дека е лош за бременост така да ич не ризикувај чим баш сега ти се појавил така требало да биде...појачај имунитет сега, јас имав пред година дена, и ми се очисти за две три недели...ставај ацикловир редовно...со лесно..
Девојки,дали знаете колку кошта пункција на приватно? Јас сум во Ремедика,на приватно си плакам се,утре ми е пункција па сакам да знам дали некој има информација или да звонам да прашам.
мила ако не се лажам беше околу 15.000 со анестезија и инекција против болки мене ми ставија, ако не ти стават тебе значи некаде би било околу 12.000-13.000. (ова во систина беше).
Фала Софија88 Искрено мислев дека е повеќе...А после трансферот и оплодувањето се плакаат заедно?Тука е поскапиот дел ? Успешно беше кај тебе во Систина ?
Нема на што пиши што и да треба, пункцијата ја платив уште истиот ден, а оплодувањето и трансферот ги платив на ден на трансфер... инаку имам три неуспешни ин витра во Систина кај Ивановски...со лесно нека ти е пуштам среќа ❤
Сега баш ги гледам фискалните (после 1 год ), на природен циклус пункција било 9600. Ама тоа беше неуспешно. Е после кога правев со терапија ми наплатиле се заедно 70000 ден _ ивф со ет на модиф.природен циклус (тоа на денот на трансфер). Ваљда уште е така (за Ремедика зборам).