Ситуацијава е шпанска серија. Прво: жена која што прави по ТРЕТ пат инвитро, не може да биде прелажана и да немала трансфер. Второ: менструацијата е знак дали е трудна или не е. Трето: тие два месеци бременост, не одела на котроли, ехо...па сликички од бебето. Четврто: како тоа виделе дека немало трансфер? Мислам како она не знае дали имало или немало трансфер? Затоа реков ако и било трето инвитро точно ќе знаела дали имало или не. Напатена жена од три инвитра знае детали, а не па вака битна работа да ја "зезнале". Малку ситуацијава не ми е за верување али ок, нека и даде Господ побрзо бебенце.
cekaj, neli eden mesec prethodno te spremaat, posle ti doagja ciklus, pa vo toj ciklus se pravese, ili greska sum???? Aj neka mi kaze nekoj na koj broj da baram vo fond da se rasprasam za mojata situacija, dali bi ni odobrile vaucer so dve inseminacii i vakvi losi rezultati po obrabotka na spermata za inseminaciite??? Zavrtev na ovoj broj sto go vidov 0800 33 222 ama vika brojot ne postoi.
Д-р Ана Митевска 02 3289-053- Д-р Сандра Пецева 02 3289-012- Д-р Жаклина Крстевска 02 3289-011- Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010 пробај на некој од овие јас така вртев
Libra,zavisi po koj protokol ke odis. Dali ke odis so kontraceptivi ili ne. Potoa zavisi dali ke primas suprefact ili direkno na stimulacii,se zavisi id procenkata na doktorot.
Blagodaram srekice, se javiv, im ja objasniv situacijata, no koga me prasaa kolku godini imame so soprugot, mi rece definitivno 4 inseminacii, maldi ste podobro da se sluci so inseminacija otkolku so IVF. Dzabe si pravev bajram na mozok deka ima sansi da ni odobrat so dve inseminacii, ke mora da go odam podolgiot pat.
Епа ти однеси ги во фзо документите и ако ти кажат нешто направи се на триипол,и мене ми одобрија ваучер без инсеминација и имавме еден спермограм со азоспермија а другиот олигоспермија и Петановски тогаш ми кажа кај вас неможе со инсеминација иако јас инсистирав.Пробај си ја среќата ништо не губиш
Libra jas se javiv po telefon prvo i mi kazaa deka ke mi odobrat,koga gi prativ mi pobaraa uste edna inseminacija i spermogram,iskreno neznaes kako ke gi trefne,se e do srekataAko ti se spremni dokumentite,pusti gi i daj boze od prva da ti odobrat
Ova demek laznata bremenost me vrati i mene malku nazad.Vtoroto in vitro so mi bese.Na listata so ti ja davaat posle in vitroto mi pisuva transferirani embrioni 0.Isto taka dobiv menstruacija uste pred testot za bremenost.Normalno kako i sekogas.Embriologot vo plodnost ne da bese zbunet...E sega zosto i kako ostanuva da si mislime.Imav 3in vitra vo spomnatata bolnica privatno,neuspesni.
Superrrr so sreka i jas sum vozbudena za tebe.Jas edvaj cekam da pomine vremevo da pocnam i jas mesto ne me faka.Eve od vcera si ja pocnav terapijata so mi jq dade prof Koco.Denes bev za hormoni posle da vidime rezultatite.Ti srcka preku fond si ili privatno?
Sega ja zemav listat.Vaka:Broj na oplodeni jajce kletki 0.Broj na embrioni transferirani 0.Broj na aspirirani jajce kletki 14.I najdolu 2sliki od embrioni.