Мечкичка разглабаше лани околу ова . Некој од Трајкови- те доктори чинам и беше кажал . Кај нас сите доктори имаат различен став околу точната бројка/вредност на вит Д. Не сите сметаат дека вит Д има некоја клучна улога во успешноста на ивф . Сега имаме нова задача . Испитување на б12 и фолна
Ne ne mi napomena za metilfolatot ke go prasam utre zatoa a I jas si dodav pokraj femibion plus metilfolat od 400ie na svoja raka I plus vit b12 metilkobalomin a I da ti kazam oti vit d iako sum bremena posto pred bremenost imav deficit uste go meram na 6ned po preporaka od endokrinologot on mi ja dozira dozata prema vrednostite od rez
З Значи џабе го прашуваш докторот за мислење и џабе ни пренесуваш овде искуства . Еве ти на своја рака сама си додаваш терапии, дози
Види, фактот дека парови кои одат на одмор и се враќаат многу често бремени, се должи токму на витаминот Д, што има логика. Или дека најмногу бремености се случуваат во лето и есен, исто така се должи на витаминот Д, тоа не сумњам..само вредноста ми беше спорна
Да цел живот. Бидејќи недостаток на фолна и б витамини кај оние со мутации доаѓа до процеси кои можат да бидат загрозувачки по живот. Јас го пијам Кардиовитаминот, кој освен фолна помага за тромбофилија која ја носи оваа мутација Значи јас Дејан го разбрав дека ради мутацијата треба да контролирам Д витамин, а не поради бременост директно. Поправете ме ако грешам
Јас замрзнав ембриони во систина и платив на рати иначе редовна цена им е 700€ ако правиш на рати ќе направиш договор зависи колку рати ќе сакаш да платиш..Потоа секоја година плаќаш по 150€ или помалку..
B12 витамин ? Јас тоа го пијам за енергија по едно наутро под јазик. Појма немам дека влијаело на забременување. Инаку, вчера Др. ми рече сега за сега да не пијам Dhea. И не ми е јасно зошто да не ја пијам, ама како и да е не отстапувам од неговите насоки.
Статистички најмногу деца се раѓаат пролет ( летни одморски) но и септември ( новогодишни) . Значи и до гушкањето е работата. Извинете што упаднав, ама малку да се насмееме. Редовно ве читам, ама не коментирам зошто немам толку искуство за да споделам.
почнав и јас со триптофем од 1ви окт да се боцкам и прегназон за пиење ,сега за сега само тоа ми даде др.Попвиќ,следно што следува натаму
Девојки.Може ли некоја да ми пише во лична порака што правела ин витро на природен циклус,сакам да прашам нешто.
Девојки ајде некоја денес пријавете успешен трансфер. Ми треба да се порадувам на среќа, ако не на мојата на туѓата