И Мене ми беше тенок ендометриумот.но заради субсептум ја правев хистероскопијата.од вит Д ми бил тенок демек.со лесно мила
Фала дај боже да најде од што е..вака на прво ехо ми кажа дека се е ок со внатрешноста и дека најверојатно годините си го прават своето..ќе видиме на крај што ќе испадне. А, што е субсептум? Да не гуглам сега..
Вит Д ми беше <0,1 (многу низок) во немерливи граници.сега до 19 вредност стигнав и пијам по 5 капки вигантол секој ден Прво ми кажа септум дека имам и на отпусното видов субсептум.значи не ни бил септум.наликувало само малку.за џабе пари ме земаа и цела година помина од тогаш па природно не забременив. @EdnoBiserce
A колку ти е дебел ендометриумот?мене досега 7-8 мм ми бил само со стимулации Кломифен.инаку 5,5-6 мм ми е најмногу
Ме збуни. Јас исто правев хистероскопија за септум. Ова СУБсептум ми беше нејасно Исто толку како кај тебе..а, сега после првото инвитро одвај три милиметри е.
И мене не ми е јасно до ден денес.ниту пак димензии не се спомнати на отпусното.битно си окркав страв од анестезијата и си платив на приватно 37 000 ден
Prasaj go tvojot Dr dali da pies I od kolku miligrami vit d oti na mene endokrinologot mi ja dozira dozata na vit d
Не се секирај душо јас секогаш сум имал 13 ембриона во кои само 1 е развиен добро и сега тераме 11 недела од тој ембрион. Едно ама вредно. Знам дека тој момент кога ти се јавува ембриологот е многу тежок момент ама ако Господ сака ке биде, ти посакувам да успееш јас успеев после 8 инсижинаци и 5 ивф. На никој не и посакувам 8 години борба сакам секоја да успее од прв обид. Поздрав
Фала златна на поддршката...Имај лесна бременост.Можеби сум себична што пишувам и се разочарувам на уште не направен трансфер,а некои од вас како ти поминале многу тешка борба за да дојдат до исполнување на желбата..Како сака Госпос така нека биде...Јас верувам во него.. Поздрав
Немав намера да повредам никого,нити пак да ширам негативна енергија. Сите се бориме да си го оствариме сонот. Мојот одговор беше само мислење и утеха за членка која не успеа. Ти ја посакувам целата среќа на овој свет,висока бета и бебушка во прегратки за 9 месеци
Јас минатата среда имав криотрансфер на бластоцисти, прв ИФВ.Во неделата одма по трансферот,имав цел ден кафеав исцедок,а веќе во понеделникот прокрварев. Во петокот бев на контрола, и немав имплантација,цело време крварев,и сеуште крварам. За жал и кај мене не знаат зошто толку рано прокрварев,меѓутоа нема откажување одиме понатака. Се беше супер, се до имплантација. И јас сакам да кажам, дека многу студии за ИФВ,кажуваат дека шансите за успех на прво ИФВ,се многу мали, ајде ќе речам 50-50 се. Многу повеќе успех имаат оние ИФВ каде што е машки фактор во прашање. Меѓутоа секоја од нас има различни причини зошто прави ИФВ,и верувам на ниедна не и е лесно. Меѓутоа нема откажување од нашата борба,и на сите ви посакувам висока бета.
Имам закажано за во петок на ендокринологија, значи да не вадам посебно упат за витамин Д, можат и таму да ми испитат.
Da da mila mozat I tamu da ti ispitaat moze I na klinicka biohemija da ti ispitaat Inace jas na 30okt imam zakazano kaj Dr iskra bitoska na endokrinologija
Zdravo Feminki Dali nekoja od vas znae dali e legalno vo Makedonija pri procesot na In vitro da go izaberete polot na bebeto? Dali nekoja od vas ima uspesna prikazna i vo koja bolnica? Blagodaram