А беше на приватно и ти наплатија за ембрио трансфер?? И јас да ти кажам вчера се подзамислив зарем е можно да не мавтаат?? Да ни даваат слики од нет симнати со ембриони и да ни прават лажни трансфери само за да дрпаат пари па и отворено директно некои дури кажуваат не се надевај на првиот обид??? Мислам не можам да сватам здрава права без никаков проблем барем до сега да не останам трудна,????
либра не одобрувааат без 4 верувај, моја комшика 37 години докторот и рече не бива со инсеминации поднеси документи ке ти одобрат гарант, како не не и одобрија, како се било ок и ја натераа да направи уште 2 инсеминации и и одобрија. нема врска тоа млади стари не одобруваат. а да имаш 4 инсеминации направено па и 20 години ке ти одобрат. аман веке од тие инсеминации кога на 1 во 100 жени ке и успеат жива глупост се
Јасно да ама сега ми е чудно доле слика од два ембриона убаво поделени оплодени а пишува 0 оплодени???? ааааа ова е безобразно а кога беше ова??
Bas taka privatno i trite pati.Neznam nitu dali vratil kako i so.Za ova razmisluvav dolgo i bev zaboravila.Sega postot me vrati nazad.Mozebi gresam ete.Duri i vo laboratorijata kaj so pravev ispituvanja koga mi gi gledaa dokumentite go primetija ova.Neznam,neznam
Jas sum preku fondot,no nie imavme katastrofalen spermogram. Ajde mila,so sreka neka ti e pocetokot na terapijata,se da pomine vo najdobar red. Daj boze site da izdrzime i da si gi vidime nasite dve crticki.
Stevemila,neli me prasa do koga ke bide Petanovski na odmor?!.. Ja prasav sestrata vo ponedelnikot(no zaboraviv da ti pisam),rece 15 dena ke bidat i taa i Petanovski. Znaci do kraj na Avgust ke bidat na nabota. A ti mila ja pocna postapkata? Vo Plodnost?
Ако се запушено двата јајеводи и не може да се отпушат или ако е спермограмот под 1мил не се бараат инсеминации. Ние со дијагноза азоспермија ни снимање на проодност не ми бараа и ми одобрија ваучер
Си ме пропуштила изгледа - пишав дека ми бараа пауза од 6 месеца иако приватно го правев едното ИВФ. Затоа и пишав погоре на Либра како им прдне така прават. Побитно е да направиш 4 иуи ради реда, него да работиш да го решиш проблемот. Здравје, пак на приватно ќе правиме.
Fala mnogu srcka.Ne sum pocnala seuste primam terapija podgotovka za organizmot treba 2meseci.Pa kaj Petanovski da vidime.Vo meguvreme pripremam dokumenti.Denes bev za krv hormoni da ispitam sega uste sat odam po rezultati.
Devojki mikrobioloski brisevi koi gi baraat preku fond?Vaginalen,cervikalen,clamidia?Oni microplasma kako bea neznam?
Па не си требала мила,што не праша,и јас така се затрчав со документите па среќа феминките ме посоветуваа да не го приложувам тоа на приватно што е и го тргнав и ми го одобрија.А ти ги задржаа ли документите или ги зема назад??
Не се замарам веќе со нив. Што сакаат нека прават. И да почекам, не е страшно, ете некогаш треба трпение за некои работи. Еве го август каде е. Здравје септември ако го пропуштам за постапката, ќе ги чекам од фондот овие, ама овој пат сите документи ќе ги обезбедам на државно. Не сум ни на чисто за доктор. Некако разнишана ми е довербата во Лазаревски, а Петановски не ми влеа посебна доверба за да лесно се префрлам на друг доктор. Многу битно - не ми се оди веќе по лекари и дефинитивно ми треба пауза психички да си се вратам во нормала, не од постапката туку од одење по болници (самиот мирис, доктори, луѓе, нивните погледи..).