Отсутен е докторот.не е во државата.здравје следниот месец инвитро.па и плус ако одам со таблети и се здравје боже за нова година ќе биде. @Emma2 за што гуска да барам?не сум во тек
хммммм... и јас сум си дама со годинчиња, и слаби резерви кој знае зошто ме одбрал за долг. Иначе,немам покачени вредности, се ми е во нормала. Идиопатско е нашево, како и на вас повеќето Зашто ако си мочла ко мене, а вооедно и параноична дека ќе ти испаднат ембриончињата при напор за мочкање. Сега си знам,ама отпосле Ме убедија да не се потресувам,не било така едноставна работата.
А, зашто би одела со таблети? Слаби резерви не е идиопатски, туку е баш проблем. Се е во ред, ама не е..
Јас немам ни покачени вредност,а годинки не знам дали 32се многу???исто идеопатски во прашање,одлични оваријални резерви..така да изгледа не е баш тоа пресудно
N Ne mila ne se mnogu jas na 33 god ostanav bremena a na mojot 34 rodenden ke go imam najubaviot poklon bebce
Значи уживај и не се замарај. Не ги предизвикуваш ти тие контракции и не можеш да делуваш. Избркај го лошиот филм од глава и се е ок. Позитивна мисла и крај. Веќе замислувај се трудно
Девојки јас малку се префрлив на друга тема бидејќи ми побараа 2 инсемимации од фонд..ја поминав првата без успех а инаку печена сум за ин витро ама што е тука е туку да ми кажете искуство вие со слаба резерва да не ми прават проблем оти ќе ги правам инсеминациите едно по друго ...една од комисија ми кажа не било проблем оти се на природен циклус ама пак да ве прашам и вас
јас преку еден месец ја правев втората, ако мислиш на тоа? и двете ми беа на стимулиран циклус, и инвитрово исто така
Веројатно статусот на хормоните му дозволува долг протокол па затоа долг (според мене тој е подобар). Плус зависи какви ти се слабите резерви, АМХ испод 1.0? Затоа пишав најчесто, и ти си со краток протокол ? Е никогаш ова не го разбрав и ме нервира. Две инсеминации ми доаѓа како "ај дојди покасно кафе пијам". Ти направи си ги едно по друго и дај ги во фондот а во меѓувреме направи си уште едно за секој случај ако нешто од фондот ти побараат да е преку еден месец да си спремна да не губиш време.
@EdnoBiserce на последниот преглед тој ми рече со краток протокол.тука повеќето пишуваат дека им давале еден месец микрогинон или циклопрогинова.како што сум една "среќа" невидена можно е да бидам и со долг протокол.денес му пишав и ми кажа следниот месец бидејќи е одсутен од работа.па до ноември можно е да се предомисли и да бидам и со подолгиот протокол.ќе видеме што ќе испадне ова моево
За да извршат инсеминација потребно е јајце клетка. Ако имаш јајце клетки со нормален циклус не ти треба стимулација. Со стимулација само си ја подобруваат шансата за да сигурно имаш ј.к. во тој циклус. Инаку, фондот не прави проблем на каков циклус е извршена. Напротив, мислам дека со природен повеќе прифаќа дека се искористени шансите за природно и одобрува инвитро Аха..сега ми е појасно
Ајде гласно да размислуваме, не е подобро на своја рака (односно во консултација со матичниот) да пиеш Микрогинон овој месец додека го чекаш докторот да не губиш време да ги одмориш јајниците ? Циклопрогиновата е за нормализирање на циклус ако имаш редовен циклус не ти треба тоа (мене тие ми направија цисти ). Прашај го матичниот што ќе ти каже, јас сум најголем противник на губење време на празно.
Некој прашуваше за хепатит и хив кај да испита. Јас денес правев на клиника на Институт за јавно здравје хепатит б и ц и хив 350 ден. Резултати за една 3-4 дена