@Lanic Со среќа и со лесно нека ти помине бременозта,ми мириса мене на многу плусеви во Октомври. Реков јас бебиња место зимница ќе се прават
Може требаше да пишам повоздрасни членки со оваа мутација Не дали е нормално. И кај мене беше нормално до 38 години. После влегов нагло во "припреми" за менопауза
Дали за испитување на мутации и други испитувања треба некој ивф докторот да даде препорака па матичниот упат или можам да побарам од матичната без мислење од специјалист? И уште едно прашање- дали за втор ваучер треба да се дадат повторно резултати од хсг и хистероскопија?( копиите затоа што оригиналите ги дадов за првиот)? Се рачуна 6 месеци од трансфер или 6 месеци од негативна бета?
Која мутација паи ја имаш, и што терапија ти дадоа за неа ако не е тајна? Јас ја имам pai-1 4G/4G Ја има ли некој ова мутација и што поточно покажува? 6 месеци од денот на трансферот.
Zatoa moze za imunologija I opstiot maticen lekar da ti dade upat I posle imunologot ke ti kaze sto da ispitas
Мојот естрадиол денес 22,97 докторот ми кажа добар е тоа резултат,со терапијата продолжив со триптофем само сефа пола доза и фостимон *4,после ова на 18ти на контрола повторно мерење на естрадиол и ехо,уште колку има до пункцијата?
Мислам дека беше PAI 1 ама понатаму не се сеќавам, а сега немам шанси да го барам тој извештај.Инаку од терапија примав метилирана фолна и клексан десет дена пред трансфер почнав-тоа добро се сеќавам и примав до ............две недели по породување..........значи долго,цела бременост,со тоа што почнав со 1X40 до трансфер,по трансфер продолжив со 2X40 не се сеќавсм до кога,ама сигурно до нова контрола на трансфузиолог-а контроли правиш еднаш во месец, и после ми намалија пак на 1X40.Тоа беше од терапијата-задолжителна ,за суплементи да не ти кажувам еден куп..........почнувајќи од витамин Д од 5000 ie, цинк,витамин ц од 1000......премама дуо....... зависи како растат фоликулите,може да биде тоа едно ехо,па после него уште едно за некој ден,а може и трето ехо пак за ден,два по второто.....зависи...
да Јас кога би требала повторно да го минам сето ова не би одела со трансфер истиот месец.Мислам дека организмот е пореметен и под стрес од стимулациите.Затоа мислам дека подобро е во следен циклус ако може да има само трансфер.Оплодените ј.к.да се замрзнат и по месец два да се оди со крио трансфер,така јас успеав со криотрансфер по 6 месеци.Се чекаше овулација и без никакви стимулации и боцкања отидов само на трансфер.Боцкање само со клексан имаше.
Во ред е, не го барај, така си прашувам. Само ме интересира дали и аспирин 100 примаше, или само клексани?
Последен циклус 10.09.2018 Ивановски ме гледа на ехо на 21.09 и ми кажува нема ниту еден фоликул ниту овулација месецот,под хитно на ин витро.Ваучерот го чекам уште. После цели 6 години вчера на еден ден доцнење на заебанција направив тест шокккк ,позитивен Резултат од БХЦГ 981 Шок јас сум БРЕМЕНА ВИ СЕ ВЕРУВА ЛИ