Девојки на микробиологија и институт за јавно здравство, даваат ли точни резултати??? Однесов микробиолошки брисеви таму, и ми земаа крв за torch, но многу лудница некако таму, или мене така ми се погоди денот. Нервозни тие на шалтерот, нервозни пациентите, да ти е страв нешто да прашаш . Многу гужва, епрувети со брисеви од сите страни. Точни ли се резултатите, барем да ми се исплати чекањето. Кога гледав што се случуваше, си велам да не ми ги размешат епруветите со на некој друг
Земи си стерилна чашка од аптека и заврши си работа во вц на некоја бензиска кога ќе стигнеш ск, зошто да се брзаш по пат. Позз
Poradi minimalno pokacenoto antitelo koe mi smetashe vo mnogu rana bremenost i ne mu davashe na plodot da se smesti, po nasoki od doktorot 3 meseci sum na bezglutenska ishrana, pijam d3, k2 i INOFOLIK. Trebashe i reduciran vnes na shekjer, blago i kompir. Taka i pravev. Veshtacki shekjer ama nikako ne vnesuvav ali deka postojano bev gladna kompenzirav so med i mnogu ovoshje. Me iskara doktorot za ovoshjeto, a jas si vikav aj demek priroden shekjer e ova. Veruvale ili ne, ni malku ne mi e namaleno antiteloto. Ne mrdnalo od mrtva tocka. Se napraviv 50 kila, principielen pacient do maksimum, bez nikakvi otstapuvanja... Konkretno za problemot moj, mu kazav deka kje odime na in vitro I toj mi veli ako e namaleno ok, a ako ne e kje trebalo nekoja infuzija pred procedurata za in vitro da primam... Neznam shto da mislam vekje. Znam deka ne odi taka brzo namaluvanjeto na antiteloto, sepak stanuva zbor za makotrpna rabota deka e imunoloshkiot sistem vo prashanje ama deka mnogu bev principielna i zatoa mnogu se nadevav. Nekoj slicen na mene ima li ovde? Gi zaboraviv da gi prikacam slikite vo prethodnata poraka. Sum ja skratila slikata zabelezav sega, do 16 treba da e
Најверојатно се мисли на интралипидни инфузии, актуелни се во последно време, а сигурно даваат и ефекти. Не се оптоварувај многу, биди позитивна и се’ ќе биде ок.
@Lanic @srekice Честитки до двете, убава и лесна бременост до крај ви посакувам, па за 8месеци чекаме да не израдувавте и во темата ,,се породив,, Оддамна не се редат позитивни тестови Годинава шкрта е некако Пуштам среќа наредната сите до една со две цртки да се пофали @Nina 2014 јави се пак на рапорт
So upat od maticen, vi zakazuva termin i odite na histologija. Rezultatot e gotov naredniot den. Nie pravevme pred nekoj den.150 den e
Ти кажаа веќе . Ова се третира со интралипидна инфузија . Обично се примаат по 2-3 . Една на денот на трансферот ,можно е и една после десетти ден одприлика по ЕТ и една во 12-та недела одприлика . По приватниве болници една од овие инфузии кошта околу 8000 ден. Но, со овие резултати тебе треба да ти ја дадат на клиника бесплатно . Треба само да се распрашаш на кое одд ја даваат и каков доктор треба да ти даде упут и мислење дека тебе ти е неопходна .
Jas sum nova ovde,inaku vo nedelata na 7mi mi bese transferot ama od ponedelnikot pocnav da osekam bolku vo stomakot kako pred da dobijam,pa me interesira kako se osekas ti?Pozdrav i se nadevam ke ne izraduvas nabrzo
Добро утроооо ајде рано наутро со кафе на дебата. Едно прашање до оние што не реагираат на терапија. Значи примате терапија и не реагирате тој месец а важноста на ваучерот е уште 2-3 месеци. Ви го затвараат ваучерот или е оставен до крај на важноста и чекате на природен циклус фоликули и на крај кога завршува ваучерот ви го затвараат и само што е екстра во прегледите си доплаќате ?
Добро утро Можеш и така како што си напишала . Нареден месец ако правиш на скроз природен цуклус ќе си платиш само пункција и евентуално некое ехо ( фоликулометрија ) и можда хормони ( сигурно бар естрадиол ќе мерите ) . Имаш и др опција . Ќе ги платиш стимулациите кои си ги земала од болницата и ваучерот не ти го пуштаат . Ако си имала пункција ќе си ја платиш и неа . И тогаш следниот циклус или после 1-2 ( зависи колку ти трае ваучерот ) можеш пак да пробаш на стимулиран циклус без да плаќаш ништо ,т.е тогаш да го користиш ваучерот Те испуштив тебе од вид . Што бидна со твоето фоликулче ? Што искористи ти од ваучерот до сега ? Да направиме "план" ајде што најмногу ти одговара . И заборавив ,во која болница беше ти ?
Добро утро верна поддршко.Како сте ми денес? Имам прашање,дали некој правел на приватно и каде хемостаза,Хла типизација,Афа, Апа ,Ана ако набројав се точно како што треба.
Стануваше збор за антитела кај жени кај кои не може да се одржи ембрионот во матката, доаѓа до биохемиска бременост или веднаш по добра бета се завршува бременоста. Една од многуте причини е ипостоење на killer клетки кои ембрионот го препознаваат како туѓо тело и го уништуваат.
Фала ти многу за одговорот Дали таа терапија делува и дали може да ја прима жена, ако мм, уствари има антитела? Би помогнало нешто плус? Или, пак може да одмогне во ваква обратна ситуација?
Јас имам правено во Хемолаб.Можеш прво и да им се јавиш, работат и денес, чисто да прашаш за цени, секогаш се љубезни и одговараат на прашања, а резултатите може и на e-mail да ти пратат. Да ти го пишам ли нивниот мобилен? Спојлер 071 338 544
Јас ќе се надоврзам на ова и ќе прашам, дали можеш да смениш доктор, ако си со истиот ваучер, а не мењаш болница. Значи само доктор, а не болница со ист ваучер?
Дали можи да ми кажите дали пунцијата е болна и како се одвива целата постапка со или без анестезија? И зошто се прави трансфер другиот месец,а не сега овој?Докторот рече може да оставиме трансфер за другиот месец??
Дали ќе имаш пункција со или без анестезија одлучувате ти и докторот заедно . Обично за една јк се оди без анестезија . Ако ме прашаше пред две години колку е болна постапката ќе ти кажев НАЈМНОГУ и дека е СТРАШНО . Тогаш имав пункција на еден фоликул и мислев тоа е крај на светот. Пред 6 месеци имав исто пункција без анестезија . Но овој пат на 6 фоликули . Стегнав заби и издржав . Околу трансферот . Само доктор ќе одлучи дали тековниот месец ќе има трансфер или некој нареден . Може да се случи да дојде до хиперстимулација , може да не биде добар ендометруимот , може да се појави полип ..... Затоа делот околу трансферот остави на докторот. Тој да одлучи