Kukla i mene mi se spremni dokumentite no ne sum gi pratila,inat me fati,so takov katastrofalen spermogram pa mi baraat uste edna inseminacija,na um sme i nie da terame privatno.
A cisto taka da odis na konsultacija i do Newborn kaj Birol Ajdin? Eve imase edna forumdzika tuka skoro pisuvase deka bila prezadovolna od nego, deka po 4 neuspesni IVF pettoto uspesno kaj niv. Sto znam, nekako mi vleva nekoja doverba sovekot koga go slusam na tv.
Sega mi se javija od Remedika.Utre transfer Imalo 8 embrioncinja. Sama si prasav,rekoa bile 3,4, i 5 kletocni delbi. Pa malku se zbuniv,neli treba da se 6 ili 8,za da se dobri za transfer?!..ili nekoi do utre ke se 8 kletocni?!.. Malku me faka panika i strav kako ke bide...
До утре пак ќе се поделат. Не се грижи. Супер ти се бројките, ајде пушти мозок на пасење, утре ти доаѓаат бебињата во мешето Мисли си на тоа!
Ninicka, ne se razbiram vo delbite, no ti posakuvam eden den site tie 8 emrioncinja da ti vreskaat niz domot
ПС. На 2 ден од пункција идеално е да бидат со 4 клетки. Бидејќи има поминато повеќе од 48ч од оплодувањето веќе почнале да се делат и од 4 станале 5 итн. гарант до утре ќе имаш 8клеточни
Srekice srcka ne si mi dopisala.Jas sega gi zemav rezultatite od hormoni.Testosterone 24,7.Tsh 2,15.T4 107.Fsh 5,91.Lh 7,98.Estradiol 33,8.Prolactin 34,3.Ko so gledam ovde prolactinot mi e visok.Ili gresam
Kukle jas od vcera pocnav terapijata od Prof Koco.Pijam vit d3,vit k,ace+selen,i tableti od pecurkata chaga.Dali ke smeam sega i apcinja za prolactinot?Aman veke edno ke sredis drugo ke se pojavi.Vcera se izraduvav ja nemam helicobacteri veke
Izvini sum izbrisala po greska,pa samo mikrobioloski brisevi ke ti zeme ginekologot mislam,tamu si pisuva sto se ispituva gi ne mu baras nisto da pisuva.I sega se nosat levo pozadi fakultetot za medicina kaj sto vadat krv za hpv i hepatit.,taman i za toa ke ve bocnat ,ne kao porano sto bese.
Juhuuuuu... eve me i mene Malku ja zapostaviv temava so pisuvanje, no da znaete ve pratam citajki stom mozam... Vo golema guzva sum na rabota letovo i koga ke stignam doma rucam i legnuvam da spijam , pa potoa sum kako drogirana No ke se izdrzi nekako... @Ninichka , so lesno utre i bas da mi kazes kako go pomina transferot, bidejki mene mi e toa najteskiot del @kukla21, kuklice najmilo moe Sreken najsreken rodenden da si imas, i do sledniot da si bides so bebus vo pregratka... se izvinuvam za zakasnuvanjevo, ama barem ne e zaboraveno A @annel bi ja zaprasala, kako gi pominuva denovite posle transferot ?
@kukla21 зоштп ја загуби довербата ка Лазаревски,па нели беше задоволна?Ако првото не било успешно немора да значи дека така кее биде и понатаму.