Нема зошто да одмогне, тоа е само плус. Инаку озон терапијата и за мажи, општо го подмладува организмот, односно клетките, Така и за неговиот наследен материјал би била добра.
mio-inozitol-i-folna-kiselina-stimulacija-jajnika-i-poboljsanje-ishoda-ivf-stimulacije/ Спојлер: Мио инозитол Kako mio-inozitol pobljšava kvalitet oocita? Mio-inozitol je prisutan u ćeliji na različite načine: inkorporiran u membranske fosfolipide kao fosfoinozitidi koji su odavno poznati jer predstavljaju osnovni sastojak ćelijskih membrane i igraju glavnu ulogu u brojnim ćelijskim funkcijama. U citoplazmatskoj membrani kao inositol fosfoglikani (IPG) koji imaju ulogu sekundarnoh glasnika u transdukciji. Mio-inozitol igra ključnu ulogu u prenošenju signala, morfogenezi ćelija i citogenezi, što znači da se uključuje u formiranje ćelijske membrane, sintezu lipida i rast ćelija.Uloga mio-inozitola u racionalizaciji ovulacijskog procesa je široko definisana kod pacijenata sa smanjenom osetljivošću na insulin (insulinska rezisencija), ali i kod pacijenata koji nemaju smanjenu osetljivost na insulin zbog njegovog efekta na sazrevanje i kvalitet oocita. Indeks osetljivosti na jajnicima je veći i statistički značajan u grupi pacijenata koji su prethodno dobili kombinaciju mio-inozitola i folne kiseline, što pokazuje poboljšanje senzibiliteta jajnika na gonadotropin.Primenom mio-inozitola u pripremi za IVF smanjuje se broj i doza FSH za kontrolisanu ovarijalnu hiperstimulaciju. Mio-inozitol pripada grupi vitamina B kompleksa.Nalazi se u velikom broju namirnica uključujući sveže voće, mahunarke,laneno seme i ostalo seme,orašaste plodove… Primenjuje se u prevenciji i lečenju mnogobrojnih oboljenja i njihovih komplikacija kao što su dijabetična neuropatija,depresija,panični pormećaj, Alchajmerova bolest, PCOS (Policistični ovarijalni sindrom). @EdnoBiserce
Ок, фала ти сега ми е појасно. Само не знам дали тие кесичките одговараат и за они кои треба метилирана фолна да пијат.
Да, секој организам е различен, и различно реагира.И јас минатата година веднаш после спонтаниот абортус почнав со секакви додатоци на исхраната, со најголема концентрација, као после три месеци организмот да е поготвен за нова бременост, па кога ме затераа цисти на јајниците, неколку месеци не можев глава да дигнам од нив. Јас не ни помислив дека е од суплементите, а и на докторот не му спомнав што се пијам. Исто и мене цистите ми достигнуваа до 6 см, а порано ми се немаше случено да ми се појават. Мене пак од цистите не ми престануваше крварењето. Крварев по 20, 30 дена. Ми го регулираа циклусот со примолут нор, кој што не го поднесував добро.
^^ А ти потврди некој доктор дека цистите ти се појавиле од суплементите ? Мене ми нема логика од суплементи да се ствараат цисти
Со намалени резерви си така? И дали кај нас ја има само како myo-inositol бидејќи гледам и така може да се најде?
Јас не ни му спомнав на докторот дека пијам суплементи. Дека не правев претходно цисти, и сега со искуството на alishan30, затоа ја поделив мојата приказна, дека е можно и од тоа да е. Баш ке прашам сега кога ке одам на гинеколог.
Исто и мене ме праша мојата зошто се толку возбудени јајниците што си примала.и јас тоа го спомнав за кесичките.она ги поврза работите и рече можно било да ми помогнале да бидат повозбудени јајниците бидејќи на кломифен толку не сум реагирала убаво како од кесичките сега
И јас веќе не знам со какви резерви сум Ама како и да е , не сум со сјајни . Плус и годинки имам нели . 40+ Како чист мио-инозотол не сум сретнала кај нас . Пред 7-8 месеци имав нарачувано од iherb . Скоро ја почнав Елова-ва .
Кај ја има? Може да земаме барем еден месец додека нарачам чиста форма.. Малку ми е Шубе да земам поради фолната .Во голема количина е, а веќе ја земам како додаток. Најдов на интернет чиста форма, ама достава е подолг период
Сега со тие кесички ми ја мативте главата, што се тие хемија, чаеви, и колку коштат како се пијат и дали се штетни, јас и жена ми за 2-3 недели ке поднесеме документи за ин витро, ај дадички ве молам советувајте ме, дали овој месец да и купам на жена ми па да пробаме случајно да не бидне нешто природно, иако жена ми повеке нема проблеми, она си ги реши сите проблеми веке 2 години, ама јас си имам проблеми со пливачите, што викате вреди ли да ги проба жена ми овие кесички или не ?
Не е лошо и ти да попиеш малку . За пливачите Не се штетни ,не се секирај . Тоа се суплементи и витамини . Не зборам за Елова кесичките . Ама ако не ти е сјаен спермограмот треба да си земеш малку терапија ти
Да еве и јас сакам да знам дали да ги пробам јас сум со многу слаба резерва...што ми советувате вие и кокку пари се?
Motil таблети му помогнаа на маж ми за пливачите.а мене еловата.660-680 ден се.во аптека ги има.се пијат 2 по 1 кесичка дневно директно во иста.вкус имаат на портокал.