Материјалот секако го прочистуваат . Но ,ембриолозите не можат да го најдат кралот . На јк и се "пушта одредена количина од материјалот " и така кралот ќе ја најде принцезата да ја оплоди Таман работа ако само еден сперматозоид и пуштат на јк
Освен ако не е потребна ICSI TESE метода "еден на еден" кога е доволен и само 1 сперматозоид бидејки директно се вбризгува во јк со "игла"
Е ако де нека има и малце смешки, не се лутам јас Оба е метода кога се вбризнуба сперматозоид директно во јк
Ние сме со сличен проблем, скоро ист како вашиот, спец. урлог за машка неплодност ни препиша Condesyl заедно со Витамин Ц 400 да пие маж ми, паралелно со тоа Трибестан што си земаше цело време и Цинк за мажи. Пред 4-5 месеци прима исто кај урлог (само друг) витамински инфузии за подобрување и поголема подвижност на пливачите. Претходната година имавме извршено и оперативни захвати - рутински им се. Со таков резултат не треба да одиме на 4 инсеминации, за да не ги преоптоварувам јајниците, туку директно на инвитро, со пишана препорака од уролог. Документи ќе испратиме за ваучер, чекаме резултати од лабараторија, но со ваков сперморгам треба добра лабараторија, препорака е странство. Секоја чест за тебе како машко што си активен на ова поле и што си член тука.
Ние се си теравме по закон, се си завршивме, жена мие е ок сега, мојот спермограм талка на место, така да единствена надеж ние ин витро, фала за почита
Еве јас ќе ти кажам како го направија инвитрото кај нас кое резултираше со оплодување и добро развивање на ј.к. а како што констатиравме,слични ни се проблемите Само со Икси + Пикси метода. Икси е директно вбризгување во ј.к. додека Пикси е избиеање на кралот..додуша повеќе кралови се, ама топ 10 или топ 100 од тие што ќе ги добијат )) А, од некои членки слушна и за да дха фрагментација како метода комбинирана со Икси.. Првата, Икси + Пикси ја иѓа во њуборн, додека втората во плодност Битола. Членките нека ме поправат за каде на други места има. Значи,битно е да при изборот на доктори имате и овие опции на располагање за поуспешно инвитро. За икси (со ваучер од фондот) не се доплата, писки се доплаќа плус 100 евра. Дха фрагментација не знам колку чини.
I nie bevme so ista dijagnoza astenozoospermija pa jas go srediv na mm spermogramot od 20 posto progresivno podvizni za 6 meseci dojdea na 55 posto progresivno podvizni spermatozoidi imam pisano na temata spermogram zatoa nesto I na krajta sega se otkri duri koga ostanav bremena so tretoto ivf oti maz mi ima hipotireoza I hasimotov sindrom i oti toa e bilo pricinata za losiot spermogram
Како се откри дека има таков проблем , направил некој тест или како, и кај да најдам каде си пишувала за спермограмот да читам тоа што си пишала за астенозооспермија
Bese na eho za zeludnikot na privatno go bolese zeludnikot I Dr vo meguvreme Dr mu rekla cekaj da ja vidam na eho I tiroidata I imase sto da vide zgolemena dva pati poveke od normalnoto ispita I tsh mu bese pokacen I antitpo mozno e piese vit e koenzimq10 omega 3 6i 9 od krilovo maslo od zegin so astaksantin l karnitin vit a do z na centrum maticen mlec so med I polen I acerola propolis I jatki jadese sekojden
Ацеролата е за имунитет нели? Баш ме чудиш нас ни рекоа дека многу малку може да се влијае на подвижноста, затоа што за подвижноста постои органски проблем (проблем со тестисите, скротумот, препрека во каналите, проблем со простата и не ми текнува уште што беше). Сето ова не верувам дека би се решило со суплементи и со лешници и ореви. Не знам искрено баш ме чудиш, баш ќе ја наведам твојава терапија да видам на преглед што ќе ни кажат. Вие направивте успешно ИВФ или уште се обидувате ?
Девојки чекам да добијам менс и полека одима на второ ивф овој пат среќата ќе ја пробам кај Ивановски.Откако ќе добијам на втор ден почнувам со мигинон па гонал ама ме утепа мисла од хиперстимулација.Како да не мислам на тоа и ако се случи како се решава.Овој пат сум на долг протокол и сакам да знам што ме чека.Др ни спомна нешто и за замрзнување на ембриони.....На сто ума сум што да направам.Ви благодарам
Дека во осми септември ги има девет души, ние рандум одбираме, па барав некој стручен, ако сте наишле на некој од кој сте задоволни Ако можеш да си дозволиш замрзнување, не се мисли.
Во Велес Др.Владко Филипов во уролошка амбуланта.во понеделик работи.ако ви одговара Велес.ние кај него одевме