Ова не го напишав со никаква лоша намера. Од истата причина што нас ни извадија 10пати послаб спермограм за да во збунетоста и матното ни ги испразнат џебовите. Без никаква тенденциозност верувај. А сите тргаме во оваа борба со огромна желба за успех.
Никој намерно не вади лоши спермограми. Се слушате ли што зборувате? за мене сите приватни се перални и пак одам таму.и ќе одам.ако треба да платам-ќе платам.само да биде успешно.и доста кудете, има членки кои чекаат резултати или ќе прават инвитро баш таму и немора да ги вознемирувате вака со кудења.секој со своето искуство.ете кај маж ми излезе 11% ДНА фрагментацијата и задоволна сум.никогаш не кудев и нема да кудам клиника. Едни си виделе арно,други не.секој со својата приказна.битно на крај да ни се исполни нашата цел-бебенце
Искрено да ти кажам ме замисли сега. После неуспешно ифв докторот ми препорача да пијам елова и прв пат во животов ми се појави циста од 4цм на јајникот кој што не ми беше толку активен. Бев на терапија за да добијам и сега чекам нов циклус да видам дали ќе е се ок. Може и навистина да е до еловата.
Бидејќи варикочела е и главен причинител за аглутинација со која се соочуваме јас и мм, колку што читав по форуми е, операцијата помага за вашиот проблем, но за жал за нашиот не. варикочела е проширување на главната вена и со тоа ја регулира и циркулацијата и протокот на крв, па може да придонесе и за квалитетот на сперматозоидите. Ако ве советуваат дека би имало успех, сепак водете се од искуствата на докторите.
И мене ме замисли.и мојот гинеколог се посомнева.еве не ги пијам од кога ми се појавија цистите.незнам дали е до нив или не.мене без терапија ме оставија само да мирувам и да добијам.16 дена ми доцни веќе.негативни се тестовите досега-не е бременост сигурно.цистите на контролното ехо веќе се намалуваат помалку
Па не може само за убавите работи за докторите да се зборува. Искуството е искуство и кога е негативно. За таму често е зборено дека е бизнис ориентед. Да не се разбереме грешно, има и позитивни приказни, ама впечатокот е тој
Докторите оставаат на нас, ако сме сакале. Ништо не гарантираат, заради годините, и дека е можно никакво подобрување да нема а ние само да изгубиме 7-8 месеци. Ама јас се мислев ако има искуства со подобрување па после и инсеминација да заврши работа вреди да пробаме. Вашите бројки се добри? Само аглутинација е проблем?
Кај нас бројките се одлични, не добри, ама и аглутинација е висока, над 80%. А, со операција не не се средува проблемот,плус како што кажа многу време е тоа. Ние решивме инвитро.
Сигурно знам зошто сум пишала и не пишувам без факти, а како што можеш да заприметиш не ја раширив "приказната" на долго и широко баш од причини како што спомнав и погоре дека има и успешни приказни. Постот не беше со цел некој да го предомислам ниту пак да го загрижам, но тоа е мојата борба. И да, спермограмот во уште 3 различни установи ни беше како што напишав 10пати поголема бројка. Се извинувам ако некого го допре мојот пост, ако не е за овде слободно нека биде избришан.
Да се умешам и од мое искуство...клиниките шо се исклучиво за асистирана репродукција даваат полош спермограм него другите... Валда гледаат лош е...па дали ќе пишат 3 мил или 0.1 милиони... секако е за инвитро....
Јас немам такво искуство правев и приватно и државно спермограм па бројките до процент беа исти. А во право си за тоа ако е лош спермограмот е лош без разлика дали е 5% или 7% или 10% факт е дека е за асистирана репродукција и крај.
Јас еве ќе ги пофалам Њуборн. Секој совет, секое испитување, што како треба, го добив од нив. После ги следев и вашите искуства тука, ама до тогаш, се апсолутно се, информација добивав од докторката. Бев на најмалку три советувања за кои не ми зема ни денар. За секое испитување на кое ме пратила, прво беше опција државно. Никојаш не ми негирала никаков наод или мислење добиен од таму. Се, апсолутно се беше со на минимални наплати, за дополна на терапија каде исто имав опција да си ја купам и од друго место, а не од кај нив. Апсолутно задоволна и од насоките кои ми ги дадоа после неуспешното инвитро. Немам искуство со другите болници, ама од нив сум задоволна.
Само да го потврдам твоето мислење. New Born ми се дефинитивно болница број еден со најголема човечност и обзир. А јас сум имала искуство и со други приватни клиники.
Да,човечката обзирност им е на високо ниво. Сите инекции они ми ги ставаа, не чекав повеќе од 5-10 минути, персоналот исто така мноогу љубезен.
Abe od sekade ima I zadovolni I nezadovolni pacienti onie sto uspeale vo odredena klinika kaj odreden Dr ke go falat I toa e fakt ama neznaci deka ako nekoj bracen par imal loso iskustvo so odreden Dr I drug bracen par ke go ima istoto iskustvo jas licno imam mnogu loso iskustvo od kaj tase ama imam poveke bliski bracni parovi sto imaat mnogu pozitivno iskustvo od tamu I na mene isto jas tamu imav uspesno ivf I sega sum bremena
Јас форумов го сфаќам како еден вид на "анкета" за формирање на јавно мислење за приватните клиники. Ако 10 членки кажат добар е а една каже лош е, тоа нема да ми ја расипе убавата слика за болницата но ако за 10 членки не чини а за една е добар, сигурно дека нема таму да појдам. Воопшто не го сметам за лошо споделувањето на лошото искуство се работи за најбитниот дел од нашиот живот и да преќутам и да дозволам некој друг да го помине мојот пат ? Јас не сум таква личност, на секое ваше "јее две цртки" се радувам како да се мои. Јас кажувам каде како сум поминала а на другите е одлуката дали како и каде ќе одат или не. За мене тоа е така, можеби грешам.
Сите работат за профит. Како што сум читала лошо за нив, за ниту една друга не сум. Морало кај нив да се испитува, другите не чинеле, цени што да ти кажам. Јас предмет се имам осетено и во ремедика. Морало тие и тие испотувања кај Кочо во хемолаб. Со потенцирање не на државно. Нит Лазаревски, нит Ивановски ми рекле еднаш дека нешто мора да се испита баш кај нив. Еве за њу борн не сум чула такви "приказни".
Jas kukle trebase da ispitam progesteron pred et I Dr trajkovski me prati na drzavno da go ispitam da ne plakam privatno I osven tie 200 den sto bea za anestezijata nesto sto stavija plus kazaa oni ama jas ne se tolku vteriv zasto tocno kazaa drugo nisto ne plativme tamu a za kaj tase mnogu pati imam pisuvano ne odra edno 250 evra mozda ovde ne ja racunam participacijata sto se plakase togas Toa da taka e treba da se kazuva koj kako pominal vo odredena klinika