Pa mislam deka site znaat deka e se po tesko i poresko cekam da pomini uste edna nedela za test ama nekako povremeno kako da imam slabi bolki, neopislivi , vcera si napraviv belja, jadev edni ligni ama izglefa tolku ubavo gi zgotviv so creva isturiv ( procitav deka lignite bile ubavi za vgnzduvanje na embrionot) a pa doma se raduvaat yeeeeeeeee trudna si, trudna si... daj boze
Беба воопшто не мислам заради неуспешното ивф. Повеќе заради односот после. Не дека не мислам дека си е стручњак во работата, далеку од тоа. Јас знам дека не е маѓионичар и дека не секои ИВФ е успешно, ама треба да биде и многу добар психолог и да ти даде поттик, надеж за во иднина, а не „тоа е тоа“ да ми каже?! Гужвата си го прави своето и поготово тешко паѓа ако го осетиш на своја кожа.
I mene samo toa me premisluva, mnogu e guzva vo sistina, bilo kaj Lazarevski, bilo kaj Ivanovski, i gledaat samo da te pominat kako brojka, sto mislam deka ne bi bilo taka vo newborn, bidejki edno sto nema guzva, drugo sto doprva treba da se istaknuvaat i dokazuvaat. Kako treto, dr.Birol vo edno intervju kaza deka oni rabotele direktno so ICSI metoda, ne gi ostavale na slucajnost jk i spermatozoidite sami da se oplodat, odat na posigurna varijanta.
Др.Лазаревски е многу повлечен не зборува многу ако го прашаш ке ти одговори,јас кога отидов кај него ми ги разгледа документите ми додаде плус да испитам некои работи и на крај рече дај боже да најдеме проблем да знаеме од што да се лечиме ама немаше ништо,и на крај само ми рече НЕМАМ ШТО ДА ДОДАДАМ ШТО ВЕЌЕ ПЕТАНОВСКИ НЕ КАЖАЛ,и толку ама ај утре ке видиме со Ивановски
I vo Plodnost mi kazaa deka rabotat direkno si ICSI metoda , i moeto bese taka oti taka im bilo naj sigurno za jaki embrioni i uspesnost
Од она што ми го има кажано Лазаревски, 1/2 од ј.клетки секогаш ги оплодуваат со икси. Дел сами ги оставаат (ова ако има доволно). Ако проблемот е машки фактор, задолжително одат на ИКСИ. А гужвата си е гужва. Се губи близината и потешко се гради односот. Дај Боже да не треба да се враќам по болниците пак! Летово сакам да успееме и да одам само да гледам бебуш во монитор, а не големина на фоликули.
Мене ми се чини дека и покрај тоа што докториве демек во приватно работат сеуште си ги тераат навиките стекнати од времето во државно....односно тоа тинтрање што го очекуваме од нив не го добиваме
Epa devojcinja moi...pomina i mojot transfer Mi vratija dve embrioncinja, ednoto 8kletocno ,a drugoto neznam kako rece embrillogot(pimarna kompakcija),demek uste podobro od 8kletocen. Jas im vikam zosto ne mi vratite 3 embrioni, a embriologot vika toa bi bila rizicna bremenost.Ostanale uste 6 embrioni, koi ke gi pratat do sabota kako se razvivaat i najdobrite ke gi zamrznat. Sega lezam so site cetiri vo vis
Ninichka ajde sega so lesno neka ti i izvestuvaj ne redovno kako ti e da ne te mislime i gali si gi bebuskite vo meseto