Ставридис од Рес хумана ако работи уште,мислам и син му е уролог но незнам точно.И Александар Мицковски во ремедика.
Oti sirete takvi dezinformacii znaci koga terminite za urologija za dekemvri mesec voopsto ne se ni pusteni nemalo termini do mart Kako nema termini samo za okt I noemvri mesec
Дали тоа дека жена последните 3 години има направено некој 4 бриса и сите се негативни за хламидија, микоплазма ешериа кандида, дали ова значи дека ни јас а ни жена ми повеке ја немаме ова бактерија
Значи дека во мометот кога е правен брисот сте ја немале, или била во многу мала количина за да ја детектира апаратот. Нели погоре пиша дека има уреоплазма?
А ти имаш проблем со спермограмот? Уреоплазмата е подмукла многу,ги забавува сперматозоидите со тоа што се прилепува на нив и ги прави неподвижни.
Имам астенозооспермиа со аглутинација Дали знае некој кој се нормални вредности на седиментација што се барат во фзо
Јас цел живот сум со висока седиментација и високи леукоцити . Два ваучера имам искористено со високи вредности . Никогаш не ми направиле проблем . И сега поднесов со седиментација два ипол пати повисока од нормалната
Па во нашиот случај (бидејќи не се работи за хормонско нарушување, туку оштетување од прележани заушки) бројката е иста, ама со долготрајна терапија суплементи драстично подобривме подвижност (претходно воопшто немаше прогресивни и брзи, а сега имаме по 20%. Длабоко сум убедена дека кај сите нас ќе се најде по еден сперматозоид и јајце клетки што ќе не направи родители
Некаде ги пишуваат така со две бројки ,пример 10/20 . Демек вредности после прв и после втор час . Ако е пишана само една бројка , тогаш таа не треба да биде над 10. Ако кај жена ти пишува само 20 ,тоа значи покачена е , и обично значи дека има воспаление некое . Може и од расипан заб да има покачена седиментација. Важно ,за во фонд не прават проблеми ако имаш покачена седиментација . Бар мене не ми направиле
Јас имав покачена седиментација, во вредности до 10 мене ми беше 40. Матичната не ми потпишуваше за во фонд па изгубив 6-7 месеци за да најдеме од што е покачена. Од снимање заби,синуси брисеви и се живо можно на крај не испадна ништо,заклучок беше таков ти е организмот. Направив анализа во Синлаб а таму имаат повисоки нормални вредности заради реагенсите кои ги користеле, и за среќа испадна рез.на горна граница и со него поднесов во фонд.
Девојки ми треба ваша помош. За втор ваучер дали е потребно ново 4Д? На кој ден од циклус беше најдобро да се направи?