Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

262 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Se izvinuvam sto sum povtorila nekoi raboti od prethodniot post :)) no znaeme kako e :)

2. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    znaci trreba dva pati da se ispita spermata so razlika eden mesec. a vie ste pravena nesto operacija ili ne.

3. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Da me operiraa histeroskopija i laparaskopija pred eden mesec zaradi neproodni kanali i septum . A spermata se ispituva najmalku 2m pati so razlika od 1 mesec vo 2 razlicni institucii

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    сакам да прашам тука дали некој има искуство со УЛТРАМЕДИКА а за вештачко оплодување
    слушнав многу позитивни коментари за неа па да прашам и тука може некоја феминка ке каже како поминала таму???

5. edna.mode

edna.mode Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ako imate lesna hiperstimulacija po IVF i ako (daj Boze) bide uspesno i ste bremeni, moze da imate vaginalno krvarenje, ponekogas i so meki parcinja, a bolka nema, samo mnogu malku bolat jajnici. Toa moze da e od cistite koi se posledica na hiperstimulacijata. Mene bas toa mi se sluci, zatoa vi kazuvam da ne se izbezumite kako mene. Na kontrola (bremenost 10 nedela+2) so bebeto e se vo red. Miruvanje i treba da pomine do krajot na treti mesec od bremenost.
    Vo sekoj slucaj, obavezno vednas na lekar.
    Za istovo pisuvav i na tema "Krvarenje vo bremenost", ama mislam deka e podobro sekoj da znae prethodno, a ne vo panika da barate otkako ke se sluci.

6. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Dragi feminki, Sakam da prasam edno prasanje. Edniot spermogram go napravivme na GAK Skopje, dali moze vtoriot da go napravime na Klinika za endokrinologija Skopje. Dali vo fondot tie dve institucii se smetaat za nezavisni ili mora na privatno. Se mislev da zakazam za vo Remedika zatoa sto tamu bi pravele in vitro kaj D-r Hadzi Lega (se nadevam deka e dobar) spodelete iskustvo, no tamu spermogramot e 2000 denari, a na klinika okolu 200.
    Ve molam za odgovor, zatoa sto pred nekoj den koga zvonev vo fondot zaboraviv toa da gi prasam

Blagodaram :)

7. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    za kolku vreme go davaat rezultatot od smermogramot se ceka li mnogu ili istiot den koga se prave spermogramot ti go davat rezultatot

8. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Вториот спермограм направете го на Институт за хистологија ,најди број на златна книга закажи и после 2 дена готови резултати за 150 ден,секако мора да има тм хив тест не постар од 6 месеци

9. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    И на ГАК резултатот го даваат истиот ден после 13-14 часот. А Дали на хистологија ќе ми важи спермограмот како втор, направен во друга институција со оглед дека и двата ќе бидат направени во Клинички центар Скопје.

10. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Исто тоа е друга институција нема врска што е под Државна болница или како и да се вика.Фондот не бара еден на државно еден на приватно, колку што знам сите имаат од тие две места спермограми од Гак и од Хистологија

11. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    дРАГИ МОИ ФЕМИНКИ
    Денес ги зедов резултатите од хигиенски од цервикалниот и вагиналните брисеви за кламидија, микоплазма, уреоплазма и токсоплазма. Сите се негативни :) НО во резултатот од крвта ми дава присуство на ИгГ и ИгМ на кламидија :( Му се јавив на мат.гинеколог кој вика дека за ин витро овој резултат не ми треба (преку крв) и да не го давам. Ќе пијам антибиотик 1 недела и се ќе биде во ред.
    УФФФ Ама се рзочарав, од каде сега ова. НА спермокултурата на мм немаше ништо

12. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    stom nema nisto na spermokulturata na mas si toa e dobro a za klamidija lesno se resava toa so antibiotikot sto go pies ke se iszleci.

13. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Е мои драги феминки :) Овие со трудничките муабети и симптомите за бременост не растурија :) СЕКОЈА ИМ ЧЕСТ СО СРЕЌА И СО ЛЕСНО НЕКА ИМЕ :) Ние кај сме ? Се затвараме пак во сопствем круг.......
    Да ви кажам искрено се уморив чекајќи по врати за земање упати, расправање кој треба и за каде да даде упат ,оди ова направи, друго, трето, пето............ ама се надевам кога ќе се заврши се полесно ќе биде (шо викаат старите :) )

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке успеес мила, и ти и сите сто чекаме! Не губи надез......Инаку до каде си?

На elena.mak и eli25 им се допаѓа ова.
  15. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Сакав да ве размрдам малце :)

Инаку јас сум добро, уште еден спермограм за недела дена и документите ќе ги праќаме, здравје .

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    За инвитро, така ли? прво или?мозеби имас написано и сум прочитала, ама и сум заборавила :$ ѕи посакувам да ти се исполни сонот најбрзо сто мозе :inlove:

17. Milena.Martina

Milena.Martina Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo kako prvo sakam da vi kazam deka sum oplodeena vestacki I deka mi stavija 3 bebcinja.Punkcijata mi bese na 27 Maj a mi gi vratija na 30.Mi rekoa deka na 14 den se pravi bthcg ama jas bev nestrpliva I napraviv 2 testa.Prviot pokaza pozitivno so slaba tenka crta a posle 2 dena uste eden so pojaka crta.Go pravev testot Self Clear dosta e efikasen od 5 den na zacnuvanje pokazuva rezultati.Inaku pravev na privatno vo Remedika kaj doktor Hagi Lega I mnogu sum zadoolna.Sega vo cetvrtok odam na bthcg vo Remedika se nadevam na pozitivno.Pa me interesira od kolku nagore e granicata sto pokazuva bremenost kaj bthcg.Pozdrav pa ke vi pisam kako pominav.

На instruktor му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти посакувам само позитивен тест!!!! ајде дај Бозе да успее, со Господ напред, и само позитивна мисла! инаку сакав да ти казам дека ја кога правев инвитро мене ми рекоа да одам на десетти ден да ми земат крв, и после неколку саати ми се јавија да ми казат резултат! така да ако си нестрплива мозес преку крв да проверис! се најубаво, па писи за резултатот, а до тогас ке стискаме палци :inlove:

19. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38

Леле душичке СО СРЕКА НЕКА Е , СО ГОСПОД НАПРЕД. Фала ти ми ја реши дилемата. Ние сакавме кај Д-р Хаџи Лега да правиме, па те молам пиши ми што и како е . За 1 недела ќе ги пратиме документите па ме интересира дали претходно треба да се видиме со докторот како оди таа постапка или пак треба да чекаме да дојде ваучерот па после. Те молам за одговор.
    Од прва ли ти фати инвитрото, јас прв пат ќе одам па ме интересира што и како. Многу ми го разубави денот со твојата ВЕРУВАМ УСПЕШНА ПРИКАЗНА :)

20. Milena.Martina

Milena.Martina Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Da ti kazam deka jas bev na privatno neznam kolku vreme se ceka za vaucerot da ti stigne.Sekako deka treba prvo so doktorot da se vidite pa toj ke ve upati sto i kako.Prvo se primaat inekcii dali vo mese ke gi stavas dali vo noga ili raka toa e tvoe.Jas gi stavav okolu popakot taka mi rekoa deka se sozdavaat poveke jajce kletki.Inekciite se vikaat super fakt.Posle toa primas inekcii za folekulite da porasnat se vikaat puregon.Seto toa so doktorot po sema.Neznam dali ke bide upesno se nadevam bidejki i dvata testa pokazaa pozitivno a sega vo cetvrtok odam za Skopje da mi zemat krv bthcg i se gleda dali sum bremena ili ne.Pa ti posakuvam mnogu sreka i na teb