@Ninichka so srekja mila . Ti posakuvam se najubavo i daj boze naskoro tuka da slavime za dvete crtki Kako pomina na transferot? So polna besika obicno go pravat.... Lesno li go pomina toa?
@Ninichka eeeeeee za 16 dena cekame ubavi vesti sega miruvaj podaleku od soncevo, poveke proteinska ishrana iiiii posle 9 meseci rastete I rastete
Devojki,vtor den od embriotransfer,imam tapi bolki vo jajnici i grbot me boli od lezenje. I neznam zosto,ama osekam nemir i nervoza. Namesto da se raduvam i da bidam spokojna,jas celo vreme sum napnata i razmisluvam na krajniot ishod. Znam ke me karate i deka treba da sum opustena sega najmnogu,no ete,taka se osekam.
Nema da te karame, no probaj da si simnes nekoi filmcinja, zemi nekoja kniga ili nesto sto bi ti go odzemalo vremeto da ne mislis. I znam deka ke kazes ovie samo bla bla bla.. dojdi da vidis kako e
Јас првите неколку дена ептен се напнав со лежењето. Право, лево не, десно не, а бе глупости. Грбот ме кинеше, ај викни го мм да масира. Масира и после 1 мин пак боли. Ми купи онаква коњска маст (за спортисти што е), па и со тоа ме масираше. Чаре немаше, ќе пукнев од болка. После 3тиот ден веќе не бев така во грч. Ни болка имав ни ништо. Мој совет, ај гледај да не лежиш многу во грч. ништо не може да се случи ако малку се помрднеш лево, десно. Фати си позиција што ти е добра на тебе и одмарај. Не е докажано дека лежењето помага, ама ние од пустаа претпазливост. Серии, филмчиња, дремење повеќе и супер ќе си!
Neka e so sreka mila <3 Gospod zlaten da ti gi iscuva i da ti dade dve prekrasni zdravi bliznacinja. Bidi srekna, opustena i polna so verba. Se ke bide kako sto treba
Pozdrav do site feminki. Me nemase nekoe vreme, no toa ne znaci deka ve zaboraviv ili pak deka sum se otkazala Go cekam denot koga ke mozam povtrono da apliciram vo fondot, a toa e otprilika za eden mesec. Momentalno gi kompletirame dokumentite, ostanaa uste nekoj sitnici... i toa e toa. Ve guskam site, ti cestitam uste ednas ninicka tebe, i vi drzam sreka na site do kade i da ste so procesot. Kuklicka, milo mi sto citam deka si go smenila doktorot, a gledam i slikickata na profilot, ajde...se nadevam ovaa promena ke go razbie malerot i ke se sluci ona sto site go posakuvame.
Fala ti mnooogu milicka Ajde, brzo minuva vremeto, za mesec,dva ke pocnes so procedurata i ovoj pat se ke bide vo red
So gospod napred, taka i jas cuvstvuvam, mislam deka vtoriov pat ke bide dobro Odvaj cekam da dojde datumot.
Mene prolactinot mi e pokacen.Dr kaza da pocekam 10dena pa da proveram ako ne e namalen ke mi dade terapija.Petanovski rece Dostinex pola apce nedelno.Neznam so da pravam dali da cekam 10dena ili da gi zemam apcinjata.Posle kolku apcinja se pravi kontrola?
Мене ми ги дадоа овие после пункцијата....само да те спремам 2700 е пакување од 8 апчиња....исподадов пари за апчиња после пункција и ете ги седат дома како ми го откажаа трансферот се престанав да пијам
Mila, mene prolaktinot pred 6/7meseci mi bese malku nad granica. I gi piev dostinex edna tableta na cetiri dena. Pred ivf mi bese namalen, no Petanovski mi rece za odrzuvanje na prl da zemam po pola tabletka nedelno. Sega posle punkcijata, pokraj redovnata terapija, mi dade i dostinex edna tabletka dnevno,posa sabajle,pola navecer, no ne poradi PRL, tuku sum imala mnooogu blaga hiperstimulacija(poveke od 10izvadeni jk). Jas mislam da go slusas doktorot i da si gi zemes. Dostinexot mnogu brzo go reguliraa prolaktinot. Inaku denes tret den mi e od transfer i pomalku me bolat jajnicite(neznam dali e normalno ili ne, treba li da bolat). Mi se javija od Remedika, site cetiri embrioncinja stanale blastocisti ,pa baraa potvrda za zamrznuvanje. Malku e skapicko(okolu 550€,za 5godini),ama toa e, resivme da gi zamrzneme.
@Ninichka normalno e za jajnicite od vreme na vreme da cuvstvuvas kratka tapa bolka, ne se grizi I kako rekovme opusteno I nebaraj promeni I simptomi posto ke ti pukne glavata A za embrionite ic ne se mnogu 550 evra tie zivot znacat