На маж ми му дадоа цинк, калциум, витамин ц, витамин е за спермата како сигурност/превенција. Селенот прашај си дали ќе требаа да го поеш мене ми треба за тироидната, а за мажи не сум сигурна ќе те излажам. Барај ги во аптека зегин ги има ама посебно пакетче сите се по 100, само калциум е 60 дека се големи апчињата. Или на интерет странава нарачај ги што пишуваа пред некое време оти во аптека се изгор еден сиплемент е над 400ден. Последен пат за 5 пакетчиња дадов преку 2500ден.
@Bubce38 незнам која мг се само прашав за цена еднаш кога земав некои хормони и дамла ме мавна ,претерано скапи се.Јас сега не сум на работа иначе ќе ви нарачав бидејќи колегава е речиси секоја недела во Софија и ми носи се што сакам.
Иначе сум заборавил нешто да напоменам, докторката на ендокринологија ни рече на мене и жена ми а и на практиканткиве што беа присутни кога и толкуваше резултати на жена ми, вака ни рече ако сакате да ги зголемите шансите за бременост по природен пат, треба и жената да доживее оргазам бидејки така матката се спуштила подолу и се скрател патот на спермата, дури и се развика на жена ми и на другите девојки практилантки караќи ги дека глумат оргазам
во поликлиника Јане Сандански, Аеродром... а да, и треба да мируваш 1 саат после боцкањето, па пак те боцкаат и прават споредби, и тоа е тоа..
Во било која лабараторија има . На приватно е околу 350 ден . Ама земи си упут за на клиника ,таман и инсулин провери
Искрено ќе проверам иако немам полицистични јајници..заради другиве симтоми ќе проверам. Што не проверив, па и ова нека биде.
Имам јас кој да ми носи . Си викав да не се со повисока доза или да има повеќе таблетки во кутивче па од тука да си ги земам . Да не малтретирам секогаш некој да ми носи
не бе 3 дена, само претходниот ден мислам до 17 часот беше да јадеш благо, едно чоколадо доста е! и после до спиење нешто лесно касни си, пример мусли..
Тринаесет е среќен број! Ај, па нека расте, па нека се спои со љубов и нека почне после да се дуплира, и множи и нека личи на мама и тато после ))
е добро ај, како ке каже форумов! МЕНЕ ДОКТОРКАТА МИ КАЖА! мислам сепак е докторка нели? и јас така си мислев дека треба ама ете сепак си ја слушав докторката
@ocicka2014 не сметам дека е грешно пиењето на антиоксиданси.сметам дека секој е различна индивидуа и треба да се консултира со својот доктор за било што-како што правам и јас,иако сум докторка. Муабетот ми беше да не се препишуваат дози зошто сите сме различни,нели? А и што ми се навртивте сите мене? Јас не пијам,кога ќе ми каже доктор ќе пијам.исто и вие.пијте кои сметате дека треба.сите сме си одговорни за своите постапки. @Желба многу убаво објасни погоре. Јас сум во младите, која лекува стерилитет 5 години.и читам исто како вас искуства.за тоа сум тука.