Ама која која докторка да ја послушам? Уште не сум била...јас сега прашувам..муабет правам и од вас црпам информации. Секако дека како каже така ќе правам. Не знам ништо околу ова, прв пат се обидувам да дознаам.
Ќути Бубе ќе умрам од среќа Нели ти кажав дека кај Тања закажав. Кај неа се префрлив. Тања мисли дека не реагирам на стандардната стимулација него фоликулов ми е одговор на Dhea-та. Инаку да ви кажам на тие со намалени резерви. Договоривме рејувинација. Па ќе споделувам искуство со оглед на тоа дека тука нема никој правено (барем не се пријави јас кога прашав).
Со 19-21 се прави пункција. Јас не се радувам на 13мм јас се радувам зошто немам фоликули. Имав еден пред 10-15 дена ама го снема. Сега начекавме друг.
Така, од 20 мм, а некогаш и 18 е доволно да се прими стоп инекцијата. Ама 13 мм е веќе добар водечки фолекул кој има гооолеми шанси да стане таман за пункција <3
Не сум знаел дека си докторка , но штом си да те прашам нешто, по неќија препорака тука и купив на жена ми коензим к10 пред недела дена така, првите денови откако почна да ги пие, имаше црн измет, сега веке ја нема таа боја туку нормалната, дали значи ова нешто, иначе жена ми последните години се отру од антибиотици заради проблеми со крајници, па слаб имунитет и ткн
Не треба да е од коензимот.штом за врзо време се средило и повеќе нема црна столица.доколку се повтори повторно би требало да се консултира со интернист и да се направат и други испитувања
@ocicka2014 што проблем имаш со тироидата? И јас пијам селен,150 мг по препорака од др.Кај мене високи се антителата,хашимото и високо тсх.Сакав да те прашам што е причината за ивф,секако ако сакаш да ми одговориш Поздрав!
Фала ти на одговорот, испитувањава се приватно така? Јас немам испитано вакво нешто и да ти кажам ќе одам деновиве во хемолаб да ги испитам. Немам мутации освен сто појави можност за висок крвен притисок во иднина И уште нешто кој ти ги препорача овие испитувања,
Е вака сега, мене по телефон ми кажаа, имам човек таму и ја праша докторката како да се спремам, таа тоа го кажала .. како и да е, јади благо 3 дена што да ти кажам, пак е се индивидуално, како за се на форумов
Е добро де ,јади си благо тие три дена онолку колку што си јадеш вообичаено . Ништо повеќе - ништо помалку . Работата е после 18:00 одприлика вечерта да не јадеш ништо до следното утро кога ќе го правиш тестот . Извини . За @EdnoBiserce е постот
Се тешам . Барем лепотица се сторив од волку витамини ,суплементи. Па и си ослабнав Да се насмееме малку и на маката ни ,де
Пред 4 години испитав хормони поради нередовен цикус и испадна покачена вредност на тсх и пролактин. Но ги средив тие не ми се проблем веќе ги контролирам со лекарства. Проблем как мене е слаби резеви ниско амх.
Немај гајле,знам дека е за неа, супер вака што објасни, се е на место! БАШ ТАКА!!!! Фото во инбукс хахахахаах
Na privatno gi pravev da, vo hemolab. Homocistin, lupus, antitelata i tiroiden status ne fati okolu 12.000.
Фала за советите, само нема што ти да кажеш, а богами ни јас. Доктор ќе си каже. И твојот совет е совет од форум, а твојот доктор е твој доктор. Ти ми даде совет како и секој друг што дал и секако мило ми е за помошта, ама ако исто некој што чул совет од друг доктор и го пренел, не значи дека ти си поразлична со твојот совет, па јас да зависам од тоа. Сите веројатно се добронамерни, исто како тебе.. Си има доктор, како за тебе така и за мене.