Ќе јадам колку што ќе каже доктор, фала за советите, бидејќи вие први ми одговоривте, си прашав. На некој што е неук во нешто, добро е да се помогне, а и да згреши да се посочи, а не да се замери ако чул и друго мислење. На хроно сум, воопшто не внесувам благо, некој го забележал овој коментар кога кажав тоа, па затоа може три дена рекол..ама и тој другиот само дал мислење, ко вас. Фала уште еднаш.
Можно е можно е . Ќе си прашаш за ова со хроново . Никој не ти замери бе срц . Јас барем не Ми нема логика само тоа . Три дена намерно да се пумпаш со шеќери , да го "испровоцираш" истиот ,па после да испитуваш. Ама баш би сакала да споделиш,што ќе ти кажат тебе ,дека си на хроно ти
All right ! не мислев ништо лошо... глеам малце напнатава тензија продолжува на форумов, денес е таков денот изгледа,па ќе се повлечам... секое добро на сите! а и уосталом која сум јас да давам совети на некој нели? Поздрав и пријатна вечер!
Ni se ispuka filmot denes vo fondot. Plus prethodno i na rabota. Nemozev mnogu porano da izlezam za da zavrshime rabota so mm so dokumentacija. Stignavme vo fondot tocno 15:30, a doticnata tetka rece deka i zavrshuvalo rabotnoto vreme. A vo megjuvreme maticnata me prijavi elektronski... Mnogu pecati trebalo da stava, mnogu rabota bilo. Ni gi primi dokumentite, a utre da sme odele za potpisi i da ni gi vrati kopiite na koi kje im stavi pecat. Plus ni pobara da i odnesime kopii od licni karti i za dvajcata prvite dve strani od zdravstvenata legitimacija, a od mojata i poslednata strana. Drska beshe. Jas stranka nikogash ne sum vratila, ovaa bez oko da i trepne. A na 20.10.2017 ni e posledniot spermogram. Ako utre neshto ne mavne kje me unazadi cel mesec i kje me koshta plus ushte eden spermogram. Izvinete za dolgiov post, mestoto voopshto ne mu e ovde, samo sakav da spodelam so vas shto mi se sluci denes.
денес естрадиолот 307 фоликули имам 5 од десно и 4 од лево поголеми,другите се помали,на 24ти закажавме пункција,дали е болно,некој совет нешто
Ај да пробам ти го поправам филмот убаво да ти заврши денот. Мене така ми се поклопи првиот спермограм (нели по два поднесуваме) за 2-3 дена ми истекуваше па не ми направија проблем. И ако треба да има малер, цел нека оди во она денес што ти се десило. Ти посакувам успех
Девојчиња, ај мала помош, на кој ден од циклус беше најдобро да се направи ПАП? Се заборавив...Негде 13-15, така нешо беше, ама не сум баш сигурна.
Мене предходната докторка на ендокринологија ништо не ми викаше, но двеве кај што бев последен пат плус и листата која ми ја дадоа во лабораторија за припремс велеше по мин.100 гр чоколадо да јадам три дена пред испитувањето. Да напоменам ова е вака само на клиниката за ендокринологија, во адриалаб кога сум испитувала никогаш не барале припреми. @EdnoBiserce испитај нема штета, и мене гликемија супер, јас проблем со вишок кг немав а инсулин и скриен шеќер високи.
Здраво женски...Можи некој да ми кажи што е работава со ова кафеното од кринонот што се појавува.Ми се појави на 8 ми ден малку на улошка...потоа 2 дена ништо..денес 11 ден пак имам на улошка ....
Јас кога ги пиев немам добиено,одкога ке ги испијам по 3 дена ми доаѓа и мие многу обилна со прималутот
Да се надоврзам. Обилноста е поврзана со дебелината на ендометриумот. Кога имам добар ендометриум и јас исто крварам обилно, а кога ми бил потенок не била којзнае колку обилна ама ми била болна