Дали има 2 вида на тест за скриен шеќер? Мене пред бременост ми испитуваа на еден начин , а во бременост на друг, уствари ист е начиноит, смо што резултатот не е ист, во тој пред бременост има повеќе параметри памтам и инсулинемија нешто мислам дека беше, и некој хормон плус. Мислам дека не е истиот тест пред бременост и во бременост. Барем мене не ми беше, не можам сега да го најдам иначе ќе ги постирав двата, да видите разлика.
Па најчесто по 10дена или по 7дена неколку пати имам примано заради полицистичните јајници за да испукале цистите а инаку мие редовна @Ана на мама да имам приметено со Прималутот има обилна и болна менструација а инаку воошпто не ни осеќам кога доаѓа. Инаку да се надоврзам за инсулин гликемија-скриен шеќер ,исто и мене умот ме натера да проверам само што ве читам и плус заради полицистични јајници и си излезе се во ред ,баш и Ивановски ме праша зошто си испитала дали осети нешто ,реков не осетив ништо чисто заради цистите тогаш кога бев кај него имав само гликемија испитано ,по негова препорака испитав пред 4 дена и исулин.
Ништо страшно, ако не е црвено и многу обилно, уживај си, знам дека те стресира, ама пробај да игнорираш, самиот кринон знае да предизвика кафеав до розево-кремаст секрет, пишува и во упатството.
А зашто приватно да фрлаш пари .Јас завчера бев на консултација во ремедика кај доктор Павлина Герасимовска,срце жена 1 саат ми правеше муабет и ми објасни се што да испитам и ми пиша мислење.Кај нив се наплаќа 1600 денари консултација.Од тамо матичен гинеколог ти дава упат за во државна,тамо незнам колку се плаќа зошто за трудници е бесплатно. И после со резултати ќе се вратам кај Павлина за тоа не наплаќа.
Да не импатациско крварење ) ? Збори со докторот да не треба да примиш прогестерон депо или што и да примаш плус од прогестерон
Кој ден ти е од трансфер? Направи тест ,не значи тоа ништо лошо може да е засирена стара крв,последица од пункција и.т.н И плус талог од кринонот што го ставаш.
Прашав...ми рече да направам бхцф преку крв...ама ако правам денеска ќе треба до утре да чекам...така да одам сега да земам тест..a утре преку крв..оти утре ќе ми бидр одма резултаот готоц...држете среќа ама мислам дека нема да има ништо
Ауууу плачеш за шамарче ама онака жешко да те боли повеќе "немало ништо" бе. Може само да е рано за да покаже инаку не може да е ништо. Иш таквите мисли од тебе
Ќе видиш дека не е ништо страшно, само може да се израдуваш, стискам палци за две цртки и висока бета!