Бубче да почнам од утре вечер или сепак да се консултирам со Сашка.Иначе сабајле пијам еутирокс па аспирин па да пијам и микрогинон дали ќе издржам на нозе зошто работата ми е физички потешка и нема седење.На два ума сум....но ќе пробам да испијам навечер...па да видам дали ќе имам некоја нус појава или не....
Последниот обид заради слаб квалитет и на јајни клетки, покрај слабиот спермограм. А пред овој пат постигнавме бременост со ивф на природен циклус ама за жал заврши со спонтан во 12та недела
Јас ти пишав што јас би правела во случај да не можам НИКАКО да дојдам до совет од докторот . Инаку ,како почнеш со пиење така треба да тераш цело време ,во од прилика исто време , +- еден час максимум
Мораш да одиш и на двете места на консултации и по тоа како ќе те води интуицијата и кој ќе те "убеди" остани кај него, мн е битна "хемијата" оно да кликне моментот...иако ова јас го испробав Миличка главата горе ќе биде еден ден мора да биде по толку маки нема откажување, ...инаку незнам дали имаше пиено дхеа ако не почни уште сега за нареден пат да биде се најдобро што може... ❤
А прочитав и доста добри мислења за во ремедика... искрено нека стигне одговорот па ќе му ја мислам кај кого ке почнам па како што велиш да кликне нешто...
Mila zal mi e za neuspesnoto IVF no ke bide naredniot pat Maci bas mi e zal za tebe posebno dusicke ama predavanje nema
Дали има некоја искуство со овие Вит.Д ампули? Ми ги препорача ендокринолог затоа што Вит.Д ми е многу низок. Ми рече по една ампула на три недели.
https://www.telegraf.rs/zivot-i-sti...svaki-dan-ako-zele-da-povecaju-svoju-plodnost Кому да веруваме сега
@princess5 Мој совет ти е дека нема лоши доктори има само заинтересирани или незаинтересирани, обиколи ги сите. Онаму каде што ќе видиш дека докторот се интересира за твојот случај и ќе ти посвети внимание тој ти е најдобар. Се е индивидуално, ете ти немаш ама јас се убив од повраќање и од главоболка. Сега ми текна дека мене докторот ми рече наутро пред јадење да ги пијам.
Јас ги пиев навечер и немав нус ефекти, мислам дека само понекогаш осеќав мала возбуденост, ама можеби возбудата била од самата ивф постапка.
Јас ги пиев навечер, уствари попладне околу 6, ама јас имав симптоми како во жена во менопауза, со ноќни препотувања, со несоници, срцебиење, те ладно ми беше те топло... Е сега не знам дали само од микрогинонот или и комбинацијата ан супрефакт па све заедно...ама како и да е, памтам дека некои 10 тина дена ми беше ужас, ама после тоа почнаа да се намалуваат симптомите. мислам дека навечер е подобро, ако си дома тоа време, па да можеш да се истушираш, преоблечеш итн. А може и ништо од ова нема да осетиш. Не сме сите исти. Со среќа, со лесно и успешно да биде
Извинете можда е надвор од темава. Пијам микрогинон 2 ден дали може со овие апчиња да конзумирам алкохол? Фала
Алкохолот не делува на ефектот на апчињата ако се земаат за контрацепција. Сепак да не се претерува, јас би се напила чаша црвено вино.
@qwen Iskreno mnogu se nadevavndeka ke uspeesu Imaj verba ke bide, samo trpenie. @mac82 Ne ima mnogu na koikistoto im se slucilo. Ama celtacpockoja trcame site ne pravi posilni
Девојки, ај тие што сте во Њу Борн, да каже некоја дали стварно препорачувале во текот на ивф постапката, секоја вечер туширање пред спиење? Дали е точно и ако да, зошто и како се препорачува?
Женски колку време правевте пауза од едно до друго Инвитро...И колку време пауза е доволно исто така и за здравјето на жената ..Поздрав4е