@Natasa. P mila jas veke voopsto ne komentriram na ovaa tema i voopsto ne ja citam-radi nekoiku licnosti- no denes otvoriv i bas mi e milo sto si pisala,gledaj ovaa procedura da ja teras po dolgiot protokol mislam deka dava poveke rezultati od toj kratkiot,eve jas sum ziv primer- 16ta nedela si terame so sinko moj, ti posakuva najiskren uspeh i dve crticki da se raduvas,pozz
Ke pocekam srcka uste nekoj den pa ke go proveram pak. Mozebi se namalil oti bev pod stres malku,mozno e radi toa.Ako ne ke pocnam so apcinja oti pijam i dr terapija od prof Koco.Normalno e da te boli.Jas so poslednoto in vitro umirav imav vrateno 4.Bolki strasni.Bravo za porasnatite embrioni.Ic ne se misli zamrzni gi.
Uh devojcjnja....me maci nesto. Denes cetvrti den od embriotransfer, nekako prestanaa da me bolat gradite, grcevite i bodezite vo jajnici kako da gi snema... Se plasam deka mozebi ne uspeavme Ne sakam da zvucam pesimisticki , no daj kazete dali e normalno i koi simptomi gi imavte 4ot,5ot,6ot den po embriotransfer...
Ич не ги гледај симштомите. Тоа што ти било "симптом" претходно било само заради стимулацијата и терапијата! Не се грижи, сигурна сум дека ќе успееш!
Simptomite kaj sekoja zena se razlicni, pa nemoj nisto sa citas vo niv! Plus seuste si pod terapija, pa I da e I da ne e simptom nisto ne znaci. Izdrzi uste malku (iako ovie dve nedeli se moze najdolgite vo zivotot!)
@Ninichka ne mu se sekiraj duso eve me denes mi e 10 den od trensfer i gradite cat pat me bolat a imam zabelezano ko ke stanam od spienje mi se tapan , inaku bolka nemav bas i nekoja posle transferot samo okolu 6tiot den 8miot i denes osekam grcevi kako da ke mi dojde, se nadevam lazni se pa so ke dade gospod. A so predhodnoto ivf (uspesno)da ti kazam bas ne pametam za bolki ama gradite mi bea izdisani i ic ne me bolea i ne odev da mi zemat ker posto mislev deka e neuspesno i ne sakav da doziveam uste edno razocaruvanje. Na kraj na 19 den po pregolemo insistiranje na biologot na Plodnost pojdov da mi napravam bhcg i rezultatot bese 324 . zatoa opusti se oti znam deka i ti kako mene go studiras celo telo kako ti se ponasa pozz i uzivkaj
Мене докторот баш ми кажа тоа ако се фаќа ќе се фати во првите 3-4 дена само што ние покасно може да дознаеме
Vaka duso, ne sum doktor ama toa vo prvite 3 dena posle transfer t.s 6-7 den od punkcija se lepi na matkata a do 12 den sekoj dva dena se vgnezduva po malku i do 12den e skros vgnezdeno ova e prosto opisano ama ke go najdam linkot i ke vi go pratam da go vidite bas e zabavno. posebno za vakvi kako mene so si nemaat rabota i kopat po int.ovie 10 dena mislam ke magistriram na tema ICSI IVF