Ќе одам неделава на општ преглед и да си прашам што треба, па полека ќе се спремаме, се надевм дека нема да одложуваме предолго
Jas prviot pat imav uzasni bolki koga mi pravea hsg vtoriot pat se napiv eden ili dva spazmeksi I nemav mnogu bolki
Super Se nadevam voopsto I nema da mi treba ama da si bidam spremna deka moze I treba da.gi dadam. Vo sekoj slucaj penalite ako odbie patuvanje ke ne koshtaat poveke. Bas ke razgovaaram sso dokotorot koga bi mozelo da ja pocnene postapkata I ke go prasam kako se cenite kaj niv. Sama si se smeam komsiive I osstaanati sto vodat smetka poveke za.mojot zivot odkolku za nivniot ke recat auu maz I na pat otide ovaaa trudna.ostana hhhahaha. Ama na babi I zaostanat narod kako ke im.dokazes deka postojat sega napredni tehniki so koi ne ti treba maz tuka za da ostanes bremena
Нема зошто да лажам . Прашав пред месец дена . Ќе замрзнуваме и таму ние на месец - два . Ова е ако правиш ивф кај нив во тој период ( значи да ја замрзнеш и да ја искористиш при ивф во тековниот или следниот месец ). Истото ова на пример кај Органџиски е бесплатно . Ти велам ,има некои измени и олеснувања . И Систина се станати пофлексибилни со цени , или бар јас добив таков впечаток .
Ќути море . Еден пар од нашиот град правеа четврто ивф кај Др Ванчо . Претходните три во Систина ,едно кај Ивановски ,две кај Лазаревски . Само еднаш стасаа до трансфер ( со ниски резерви е жената ) . Сега кај Органџиски со долг протокол со скоро 50 мерионали извадиле 2 јк , добиле и два ембриони. И двата се фатија . Еве ја , жената си тера 14-15 недела . Зборот ми е , на кој кај му е среќата изгледа
Точно бубче. Еве сега проверив лани на 28.09 замрзнувавме сперма и плативме 11 100ден, секоја наредна по 3000ден .
Девојки сакав да ве прашам правев пункција не дојдете до оплодување значи немаш трансфер бев со ваучер, ми останува ли не искористен трансферот или ми пропадна ако ми важи до кога може да се искористи. И уште нешто да ве прашам како оди на природен циклус те стимулираат ли со колку инекции ништо незнам за на природен циклус, ...извинете на долгиот пост
Сопругот правеше биопсија на тестиси во Фебруару 2015 во Ре-Медика кај урологот Д-р Пендовски поради комплетна азооспермија, што значи дека во ејакулатот нема ни мртви, а не живи сперматозоиди. Му извадија 4 парченца од ткивото и ги замрзнаа на 5 години, но одмрзнуваа за 2 ИВФ постапка. Замрзнувањето на 4 парчиња за 5 години ни излезе 6300 денари. Баш ми е драго ако мојата приказна охрабри некогo на странава, тоа ми е и целта. Фала за убавите зборови и се што ми посакавте двојно да Ви се врати.
Вчера фоликул 15-16мм. Стоп инекција немам. Утре имам закажано пункција. И вчера и денес патував. И вчера и денес после патот имам мал кафеав/ темно жолт исцедок. Не многу ама малку. Имам и миом (кој на напор знае да појави малку крв). Некоја нешто слично да имала и што би можело да биде ? Може ли да е жолто тело од фоликулот дека созрева ?
В Ваучерот трае 6 месеци. Ако не сте искористиле трансфер, а правите инвитро на природен циклус во текот на тие 6 месеци може да го искористите од ваучерот. Постои целосно природен циклус без стимулации, но и природен циклус со повеќе видови стимулации од најстандарт како апчиња Кломифен, до стимулации од ист тип на инекции како за инвитрото, намалени секако. Кој тип на природен циклус ќе го употребите, зависи од договор, состојба и проблеми кои ги имате, како и со договор со избраниот доктор. Жал ми е за неуспехот, но, не се изгубено. Многу имале успех со природен циклус. Со среќа
Некогаш за време на овулација може да се појави таков исцедок, а жолтото тело се создава од остатоците на фоликулот, откако ќе ја испушти јајце клетката, не додека созрева.
Разговарај со докторот, може да не ја пуштат фактурата овој месец, да ти го чуваат ваучерот до истек на 6 месеци. И јас не стигнав до трансфер па се договоривме на природен циклус. Нема никаква стимулација. Се прати фоликул од 7-8ден од циклус. Си плаќаш пункција, а ако стигнеш до трансфер ќе го искористиш тој од ваучерот. Среќно!
Незнам што ми се сслучува FSH ми било 6.5 сега за овој всучер кога идпитував за предходното ми беше 7.5 а само по 6 јајце клетки имам,предходното инф од 6 јајце клетки 3 беа незрели,3 беа за оплодување а само 1 се оплоди тогаш имаше трансфер ама немаше бременост.А ова инф сега од 6 јајце клетки 3 беа празни,1 за оплодување која не се оплоди и 2 пукнале имало овулација и самиот докторот се чудеше како е можно да пукнат кога сум примала две инекции цетротиде и стоп инекција вика да не беше таа една јајце клетка ке мислев дека не си ја примила стоп инекцијата ова се случувало многу многу ретко скоро ич.Кога ме гледаше докторот на ехо и се договаравме за пункција овие 2 јајце клетки ми беа 20мм и он рече одма сега инкција цетротиде и утре во исто време истата инекција на пладне а вечерта стоп инекција така да направаме за да и тие 4 јајце клетки што беа пмали да пораснат Кај го праврше инф и кај кој доктор ако не е тајна
Во четвртокот правев пункција значи ноќта пред пункција почнаа да ме болат градите и еве се уште ме болат досега со предходните инф послем пункција не ме болеле,ме болеле некаде окулу 9 ден од трансфер.Малку ме плаши тоа нормално ли е или ...
12 дена по трансфер, бета 744 !! Официјално pregnant! Ајде сега ви ја пуштам мајата да ве зграпчи сите и јако да ве здрмааааа..... како што јас сега сум здрмана и не можам да се соземам....Поздрав до сите