Трансфер на 3-ти ден поминати денови од трансфер Развој на ембрионот прв ден Ембрионот продолжува да расте и да се развива, претворајќи се од 6-8 клеточен ембрион во морула втор ден Клетките на морулата започнуваат да се делат, развивајќи се во бластоциста трет ден бластоцистата започнува да се изведува од нејзината обвивка четврт ден бластоцистата продолжува да се изведува од нејзината обвивка и започнува да се припојува на матката петти ден бластоцистата се присврстува подлабоко во обвивката на матката, и започнува имплантација Шести ден Продолжува имплантацијата седми ден Имплантацијата е целосна, клетките кои ќе станат плацента и фетус веќе започнале да се развиваат осми ден HCG започнува да навлегува во крвотокот деветти ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG десетти ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG единаесетти ден Нивото на HCG сега е веќе доволно високо за да се детектира бременост Трансфер на 5-ти ден поминати денови од трансфер Развој на ембрионот прв ден Бластоцистата започнува да се изведува од нејзината обвивка втор ден Бластоцистата продолжува да се изведува од нејзината обвивка и започнува да се припојува на матката трети ден Бластоцистата се присврстува подлабоко во обвивката на матката, и започнува имплантација четврти ден Продолжува имплантацијата петти ден Имплантацијата е целосна, клетките кои ќе станат плацента и фетус веќе започнале да се развиваат шести ден HCG започнува да навлегува во крвотокот седми ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG осмии ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG деветтии ден Нивото на HCG сега е веќе доволно високо за да се детектира бременост
Da ste zdravi i zivi, so lesno neka ti e bremenosta i da dade gospod da ja spodelis ovde so site nas vesta koga i na svet ke go doneses tvojot junak pa i zaedno da se veselime. Inaku, moeto prvo iskustvo mila mi bese isto, so dolg protokol, i se pokaza kako pogresno. Toa verojatno zavisi od sostojbata na organizmot, jajnicite, i e individualno za sekoja zena. Ovojpat, doktorot ni sugerirase da odime so kratok protokol, pa ke vidime, imam dobro pretcuvstvo.
Супер Наташка. Сигурна сум и дека ќе добиете внимание и ќе се тргнете од гужвите по другиве клиники! Уште ситно ти остана од чекањето
I vnimanie, i soodveten tretman se nadevam. Mislam deka toa sto sega se faza na etabliranje na prostorov, e pricina plus da sakaat da se istaknat so uspesni in vitra pozadi sebe. A pristapot i samoto toa sto embrilogot kako klucen igrac e samiot gazda, dopolnitelno ne motivirase. Se nadevame na najdobro..a vremeto...uff, da mozam da gi isturkam denovite i konecno da vlezam vo proces Ti do kade si kuklicka, koga ke vleguvas vo proces?
Ti blagodaram mila, na site Bog neka ni ja ostvari ovaa zelba, zatoa sme tuka. Znam deka ke uspeeme,n ekoj so polesno, nekoj so potesko, no zar e vazno otkako ke bideme so bebus vo race a do togas, polesno e koga ne si sam, zatoa sme tuka, da si pomagame i da se sovetuvame.
Јас не сум ја решила мојата фобија од болници уште. Планитавме во септември, ама некако не се чувствувам спремна. Се надевам после одморите ќе се оправам
Sekako deka ke se oporavis. Ti si kako feniks, koga pagas, stanuvas uste posilna, so nov zivot. Ajde, ovojpat zaedno ke ratuvame
Сега нешто не ми е јасно....зашто викаат на тест после 14-15дена кога според ова може и порано? И уште една работа...кога најрано може на ехо да се види дека има нешто?
Tie 14-15 (kaj mene bea 16) se od dve pricini: kaj nekoi terapii nivoto na hcg hormonot e zgolemeno od terapijata I moze da predizvika lazno pozitiven test, od druga strana postoi oploden embrion I treba da se eliminira moznosta od detektiranje na samo hemiska bremenost, ako ne dojde do vgnezduvanje. Na eho mene prv pat me gledase doktorot vo 6ta nedela, srceto go cuv na sledniot pregled, vo 8ma
Ne sum sigurna ama msla deka sega ne smee poveke od dve , no tie vrakaat poveke za da ti s zgolemat sansite da se fati nekoe no vo dogovor so tebe, ako se fatat site da dozvolis da gi otstrani. Bidejki poveke plodova bremenost bilo rizik i za majkata i za bebinjata.
Може ли некој да ми објасни каков е тој протокол каков е тој кракот ,малку или малку повеке не се разбирам
Мислам дека бројот на вратени ембриони зависи и од старосната граница на жената. Кај повозрасни смеат да вратат повеќе од две (максимум 3), доколку кај помлади не смеат.
Па и јас така знам макс.3....затоа се изненадив дека и 4 враќале....мислам дека што е многу многу е....па замисли на сите маки за 2 цртки после да треба да се мислиш дали да вадиш некое
Законски е ограничено на не повеќе од 3. Како го водат официјално тоа враќање на 4? Сигурно не пишува 4 на официјалниот извештај.