Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Saba08

Saba08 Популарен член

Паузирај ја, природна е демек, ама моќна и не е баш за секој.

EdnoBiserce likes this.
  2. EdnoBiserce

EdnoBiserce Истакнат член

Фала за советот!:)))
    Секако, едно е лек за некого, а за некого може проблем да направи.

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

165 den vi e mikroginonot i odat samo na privatno

Hannah$$$ and alekce83 like this.
  4. Saba08

Saba08 Популарен член

Ајде белки до неа ќе е. Биди ти здрава, жива, што е твое ќе си дојде.

EdnoBiserce likes this.
  5. EdnoBiserce

Хахаха лесно ако е до неа, ќе ја прекинам одма. :))) Ќе направам пауза и така при крај сум со пиење на Примолут за добивање, па за некој ден ќе ми почне и циклус, па да видам дали ќе има некоја промена во наредниов.

Saba08 likes this.
  6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Незнам дали ме имаш прочитано али не е на одмет да се повтори нешто што некому му помогнало јас успеав со ПРП метода на ендометриум да се здебели до неверојатни 11,2 врввв ми беше тоа, те советувам да го направиш обавезно..

EdnoBiserce likes this.
  7. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Подмладувањето се почесто го практикуваат со се поголем успех. Јас ќе правам на јајници.
    Те молам кажи ми колку време имаше ефект ? Постои некој ограничен период на функционирање ? Јас нешто прочитав дека само 6 е месеци подобрувањето?
    Ај те молам повеќе инфо сподели ако не ти е проблем.

EdnoBiserce likes this.
  8. EdnoBiserce

Да, те читав тогаш и дури мотивирана од тебе, зборував со докторкава за ова уште при првото инвитро.
    Ми рече дека иако визуелно го зголемува ендометриумот, квалитетно не покажува успех (говореше според проценти значи) на терен при импатација.
    Дали кај тебе имаше некаков успех, тоа не се сеќавам. Имаше ли? Сакам од лично искуство да знам, не од проценти. И, секако би го направила ако другиве работи не вродат со плод

Софија 88 and Alishan30 like this.
  9. Srna 16

Srna 16 Активен член

Kolku treba da se stavi maticen mlec I kako ti go pravis kolku suvi smokvi I maslinovo maslo stavas I kolku dena treba da stoi. Nekoj kaza mislam deka se stavale 40 suvi smokvi I edno litro maslinovo maslo I da stoi 40 dena ama ne sum sigurna dali taka bese zatoa prasuvam

10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Баш ми е мило што така сум делувала јас имав проблем со тоа голем, али ете еднаш го направив и делуваше но немав за жал имплантација, наводно освен за дебелината делувало и на имплантација колку е тоа навистина така незнам немам искуство дали влијае...мене ми збореа проблем наводно таква е матката невгнездлива што како е мила само Господ знае...пуштам среќа бар кај вас методава да доведе до успех ❤

Last edited: Oct 25, 2018
    Andonia, Alishan30 and EdnoBiserce like this.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Не мора да значи оти одма ќе видиш промена по прекратувањето, мене ми предизвикуваше жештини како во менопауза и од кога ја прекинав ми требаше уште еден месец додека да престанат.

12. EdnoBiserce

Еве ти помош, преку слика. 40 смокви се, колку собере масло толку. Матична млеч не ставам бидејќи матична употребувам со друга комбинација, а овој лек го знам само со смокви и маслиново масло. Се прават две вакви тегли. Едната ја почнуваш одма со консумација, а другата да отстои па ќе фатат 40 дена..инаку кој да чека месеципол од сега..јас имав три, оваа ми е последна, деновиве ќе правам нови две.

Ок да, сигурно треба период, само мислев таман ми се поклопува со нов циклус, за да го започнам како со некоја промена

Attached Files:

Last edited by a moderator: Oct 25, 2018
    NNA, mac82, Alishan30 and 1 other person like this.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Искрено немав читано ама баш ништо за методава оставав на докторот што како ќе каже, по тој трет неуспех направив пауза до сега меѓувреме на едно ехо бев и ендометриумот беше со дебелина иста како и пред методата што би значело бар кај мене дека делувало само во тој момент и за таа постапка после наредни месеци не...да не лупетам немам инфо можеби грешам но сметам тогаш за тогаш дека е бар за ПРП на ендометриум за јајници незнам како делува искрено...ти ја пуштам цела среќа да биде успешна и да извадат добар бр и квалитетни со методов ❤

14. EdnoBiserce

Види, ако дава успех немам зашто да не го правам. И те како ќе го правам. Тогаш ми беше прво инвитро, и успеа некако со естрофем да го подигне ендометриумот до 8 мм, па отпадна идејата, ама еве сега пак се појавува како проблем, па во наредниов период ако ништо нема ефект, ќе мора и тоа да го применам..

Софија 88 likes this.
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Пробај ништо не губиш како и да е мн е едноставна постапката и е безболна...трансфузилогот баш ме праша како поминав со ПРП и она ми вика кај моја пријателка не делуваше, али ете кај мене сакаше но што дека кога успех пак немав..кога ќе видиш како и да е најбитно е мн коцки да се склопат битно се пробај па што даде Бог ❤

16. EdnoBiserce

Прво да направам биопсија, може тука има некој проблем, кој ќе ми го даде решението
    Илиевски од Чаир ми рече..јас кај тебе не гледам проблем. Едноставно природен циклус е тоа. Јас тебе би те ставил три месеци на циклопрогинова и вештачки би те држел надвор од менопауза. Така и еднометриумот ќе се покачи.
    И имам намера, да зборам и за оваа варијанта со докторката бидејќи муабетот му држи вода

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Лекот со смоквите мене многу ми помогна.и не само за јајниците и ендометриумот.плус средува столица и за гастритот ми помогна.ми го среди желудникот.
    До пола тегла кога има повеќе масло го дополнувам со смокви.чекам да се зголемат од маслото и продолжувам да ги јадам

18. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Фала ти срц :l:
    Како и да е јас одлучив да ја правам. Иако и јас сама сум малку скептик ама и верувам на докторката па освен пари ништо нема да изгубам. Иако искрено само гласно размислувам, ако подмладувањето во суштина е свежа и прочистена крв која директно се вбризгува во јајниците колку рок на траење би имало тоа кога крвта постојано циркулира низ цел организам. Ако е тоа решение да ја подобруваме цела крв не само одредена количина.
    Хах, хаос си направив во мозокот ама си најдов нова цел. Ќе чистам крвта сега. Ќе пробам ништо не губам само ќе си зголемам шансите за успех :clap:

19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Не те баш разбрав имаш грешки во текстот мене ми даваш совет три месеци да зимам циклопрогинова или?
    Ме интересира зошто биопсија ќе правиш и што би се очекувало да покаже истата не сум упатена во тоа?

EdnoBiserce likes this.
  20. EdnoBiserce

Неее! За мене Илиевски рече дека според она што го виде на ехо, а и според сите резултати..дека тоа ми го предлага како решение.
    Зашто биопсија?
    Маж ми има аглутенацијата (антитела) кои може исто да ја напаѓаат матката...исто, може да има некоја бактерија која фатила некое лежиште.. било што што не е видливо на брис, крвна анализа или ехо преглед, а би можело да влијае на ендометриумот.

Ана на мама likes this.